Wat is het resultaat van de SQL int() functie?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Hoogervorst

Steven Hoogervorst

09/08/2011 12:02:58
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

In veel SQL codes zie ik int(55)of int(10)staan. Wat is het resultaat van deze SQL functie?
Want deze functie heb je toch alleen nodig als je het getal dat tussen de () staat afgerond moet worden?

Groet, Steven
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:49:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2011 12:04:50
Quote Anchor link
INT is een datatype en geen functie, welke alleen integers toestaat. Het aantal tussen haakjes is het aantal bytes wat er in opgeslagen kan worden.
 
Steven Hoogervorst

Steven Hoogervorst

09/08/2011 12:09:17
Quote Anchor link
Hallo Aar,

Bedankt dat je me het hebt uitgelegd!
 
Bartje Jansen

Bartje Jansen

09/08/2011 21:34:08
Quote Anchor link
INT is het datatype, de (5) of (10) geeft het mogelijke aantal voorloopnullen aan in MySQL. In andere databases bestaat dit niet, voorloopnullen hebben met opmaak te maken en niet met datatypes. Je mag dit ook weglaten, het maakt voor de data niet uit, dus ook niet het aantal bytes zoals Aar doet voorkomen.

Een TINYINT (1 byte), SMALLINT (2 bytes) of een MEDIUMINT (3 bytes) nemen minder ruimte in dan een INT (4 bytes), dit heeft niks met rare voorloopnullen te maken.

Quote:
When used in conjunction with the optional (nonstandard) attribute ZEROFILL, the default padding of spaces is replaced with zeros. For example, for a column declared as INT(4) ZEROFILL, a value of 5 is retrieved as 0005.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/numeric-types.html
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.