wat is het verschil if(!$var) of if($var){ }

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

05/06/2013 23:47:39
Quote Anchor link
hey,

wat is nu precies het verschil en wat is beter om te gebruiken

vroeger deed ik zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

 if($foo)
 {

    print "foo ok";

    }
else {

       print "foo not ok";
    }
 }

?>


nu doe lees ik veel en gebruik ik ook zelf

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

  if(!$foo) print "not ok"

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:36:37
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2013 23:58:20
Quote Anchor link
Let op hoe ik de accolades heb gezet. Zo maak je minder snel fouten. In jouw voorbeeld zit namelijk een accolade teveel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($foo) {               // als $foo WAAR is...
  echo 'foo ok';          // echo 'foo ok'
} else {                  // in alle andere gevallen (dus als $foo ONWAAR is)...
  echo 'foo not ok';      // echo 'foo not ok'
}
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (!$foo) echo 'not ok'; // als $foo ONWAAR is, echo dan 'not ok' (het uitroepteken betekent ONWAAR)
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/06/2013 00:03:00
Quote Anchor link
de ! betekent gewoon NOT.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($foo) // geeft TRUE als $foo TRUE is
if(!$foo) // geeft TRUE als $foo NOT TRUE is
?>
Gewijzigd op 06/06/2013 00:04:34 door Frank Nietbelangrijk
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

06/06/2013 00:10:29
Quote Anchor link
waarom moeten er daar geen accolades bij dan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2013 00:21:50
Quote Anchor link
Dat is je eigen keuze. Als het 1 regel is hoef je niet per se accolades te gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if ($foo) echo 'hoi';

// is hetzelfde als

if ($foo) {
  echo 'hoi';
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/06/2013 00:25:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ($foo)
   echo 'hoi';
   echo 'dag';

// is NIET hetzelfde als

if ($foo) {
   echo 'hoi';
   echo 'dag';
}

?>


Toevoeging op 06/06/2013 00:27:37:

zonder accolades valt alleen het eerste statement onder de if. alle volgende worden altijd uitgevoerd. daarom moet je het dan ook zo schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($foo)
   echo 'hoi';
echo 'dag';
?>
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

06/06/2013 09:47:20
Quote Anchor link
Waar ik het vaak voor gebruik is mn errors:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
//Error array aanmaken:
$error = array();

if (empty($var1)) $error[] = 'Variabele 1 is leeg!';
if (empty($var2)) $error[] = 'Variabele 2 is leeg!';
if (empty($var3)) $error[] = 'Variabele 3 is leeg!';

if (empty($error)){
echo 'De error is leeg dus ga verder';
}
else {
echo 'Het volgende ging mis:'. implode($error);
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.