Wat is hier fout aan?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frank O

Frank O

28/08/2007 20:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php include ("head.html"); ?>
    <div id="content">
<?php
include ("db_settings.php");

 // Select rows if get ID
if(isset($_GET['id'])) {
$q="SELECT * FROM `designs` WHERE id = ' ".$_GET['id']."' ";
$result= mysql_query($q) or die
("Could not execute query : $q." . mysql_error());

$row=mysql_fetch_array($result);
$avatar=$row["avatar"];
$wallpaper=$row["wallpaper"];
$pattern=$row["pattern"];

if($_GET['cat'] == "wallpapers") {  


echo "<h1>$title</h1>

$wallpaper"
;



}
else if($_GET['cat'] == "avatars") {


echo "<h1>$title</h1>

$avatar"
;


}
else if($_GET['cat'] == "patterns") {

echo "<h1>$title</h1>

$pattern"
;


}
else {
 
 echo "<h1>Designs</h1>
 <a href='?cat=avatars'>Avatars</a><br />
 <a href='?cat=wallpapers'>Wallpapers</a><br />
 <a href='?cat=patterns'>patterns</a>
 "
;


}
}


?>
    
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank O
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:18:46
 
Willem vp

Willem vp

28/08/2007 20:20:00
Quote Anchor link
De probleemomschrijving ;-)
 
Jelmer -

Jelmer -

28/08/2007 20:27:00
Quote Anchor link
Voor dit soort vragen is maar 1 oplossing: Je bent niet de eerste
 
Frank -

Frank -

28/08/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Aan de naam van de ts kan het niet liggen... Toch?
 
Steff   an

Steff an

28/08/2007 20:33:00
Quote Anchor link
Wat denk je zelf?
 
Martijn B

Martijn B

28/08/2007 20:35:00
Quote Anchor link
Ik heb hier een glazenbol en ik zag dat je query niet helemaal goed is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$q
= 'SELECT * FROM designs WHERE id = ' . (int)$_GET['id'];
?>


edit:

Ik zal maar niet beginnen over de naam Frank.
Straks heb ik mijn 1e waarschuwing te pakken ;P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Mark L

Mark L

28/08/2007 20:37:00
Quote Anchor link
Je vergeet je div te laten eindigen xD Een '</div>' moet op het eind :P

Ook weet ik niet of je 'else if' bij PHP kan gebruiken, nooit geprobeerd. Ik gebruik altijd gewoon elseif, maar ja.

Backticks (`) zijn ook waardeloos (waardevol als je een zo lang mogelijk script moet maken.. maar daar zijn betere manieren voor)

Ook zou ik variabelen eens buiten de quotes halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$titel
= 'Titel van pagina';
// Jij:
echo '<title>$titel</title>';

// Veel mensen:
echo '<title>' . $titel . '</title>';
?>


Dit laad sneller en is overzichtelijker. (en een paar bytes meer...)

Een kortere code kan ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$array
= array('avatars' => $row['avatar'], 'wallpapers' => $row['wallpaper'], 'patterns' => $row['pattern'])
if (isset($_GET['cat']) && isset($array[$_GET['cat']])) {
echo '<h1>' . $title . '</h1>

'
. $array[$_GET['cat']]; // Moeten die enters geen <br />'s zijn?
}
?>


Edit:

Zo'n 10 minuten hiermee bezig geweest... ook lang... wel sociaal :P

O en.. Frank (de pgFrank dan), wel geniaal opgemerkt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark L
 
Frank O

Frank O

28/08/2007 20:53:00
Quote Anchor link
Bedankt iedereen! Ik zal het uitproberen. Hier is trouwens de pagina waar ik heb het getest: http://www.flo-net.org/test/destest/designs.php

enne, wat is er met de naam frank?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.