Wat is hier fout aan?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Derk nvt

Derk nvt

22/02/2004 13:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if (isset($submit)) {
if ($naam==derk)
{

if ($pass==derrek)
{

$fp=fopen("gast.htm","r");
$gast=fgets($fp,255);
fclose($fp);

echo '<textarea rows=20 name=text value=\'$gast\' style=\'background-color:#EBEBEB; width:100%\'></textarea><br>';

}}}


?>


<form name="form1" method="post" action="v.php">
<br>
Uw naam:<br>
<input type="text" name="naam" size="30"><br>

Uw paswoord:<br>
<input type="password" name="pass" size="30"><br>


<input type="submit" name="submit" value="Teken het gastenboek">
<input type="reset" value="Wis de invoer">

Wat klopt hier niet aan?
Hij leest het bestand en dan moet de inhoud in het tekstvak verschijnen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Derk nvt
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 07:51:32
 
Frisbee

Frisbee

22/02/2004 13:57:00
Quote Anchor link
je moet $gast tussen de textarea tags zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php  
if (isset($submit)) {  
if ($naam==derk && $pass==derrek)  
{

$fp=fopen("gast.htm","r");
$gast=fgets($fp,255);
fclose($fp);

echo '<textarea rows=20 name=text  style=\'background-color:#EBEBEB; width:100%\'>$gast</textarea><br>';

}}
  

?>


heb ook van de controle $naam en $pass 1 gemaakt
 
Mitch X

Mitch X

22/02/2004 14:27:00
Quote Anchor link
Zo te zien (aan de $submit) komen de waarden van een formulier dan kan het beter zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php  
if (isset($_POST[submit])) {  
if ($_POST[naam]==derk && $_POST[pass]==derrek)  
{
  
$fp=fopen("gast.htm","r");  
$gast=fgets($fp,255);  
fclose($fp);  

echo '<textarea rows=20 name=text  style=\'background-color:#EBEBEB; width:100%\'>$gast</textarea><br>';  

}}
  

?>

Lijkt misschien een niet belangrijk detail maar wen er maar aan :)
 
Arend a

Arend a

22/02/2004 14:43:00
Quote Anchor link
PHP-puristisch:

Quote:
if (isset($_POST[submit])) {
if ($_POST[naam]==derk && $_POST[pass]==derrek)


if (isset($_POST['submit'])) {
if ($_POST['naam']=="derk" && $_POST['pass']=="derrek")
 
Derk nvt

Derk nvt

22/02/2004 21:16:00
Quote Anchor link
OK!
Bedankt iedereen!!
Ik ga het proberen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.