wat is sneller, include of include_once?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 13:00:12
Quote Anchor link
De titel zegt het al. De meningen op internet zijn verdeeld. Sommigen zeggen dat include sneller is, anderen zeggen weer dat include_once sneller is.

Ik wil ergens (eenmalig) een bestand includen, maar wat kan ik het beste gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:06:20
 
Pim -

Pim -

10/01/2011 13:21:15
Quote Anchor link
Ik zou je niet zo druk maken om die microöptimalisaties. _once is gewoon handig omdat je dan nooit iets 2x includet.
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

10/01/2011 13:23:03
Quote Anchor link
Ik ben het eens met Pim.

include *is* sneller, omdat include_once eerst nog boekhouding moet doen.

Hoe zit dat in elkaar dat je "ergens" "een bestand" eenmalig wil includen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 13:29:08
Quote Anchor link
Bas Cost Budde op 10/01/2011 13:23:03:
Ik ben het eens met Pim.

include *is* sneller, omdat include_once eerst nog boekhouding moet doen.

Hoe zit dat in elkaar dat je "ergens" "een bestand" eenmalig wil includen?

Ik wil in mn framework vanuit de publieke map een bestand in de private map aanroepen. Dit is een applicatie file die maar 1x moet worden geinclude. Daarna gebruik ik m niet meer.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2011 13:43:50
Quote Anchor link
Als je files hebt met bibliotheken aan classes en functies; dan open je die met require_once.

Include zou ik houden voor php files die uitgevoerd worden. Iets zoals footer.php, waar de html footer van je pagina wordt gegenereerd.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

10/01/2011 13:49:22
Quote Anchor link
include_once en require_once zijn er puur voor om te zorgen dat iets maar 1 keer word geïnclude, handig als je classes gaat inladen, want dan krijg je geen gezeur met dat je een class of functie opnieuw probeert te initialiseren.

Een include gebruik je om éénmalig een stuk script aan te roepen / uit te voeren, zoals bijvoorbeeld je html header, body of footer.
Maar je kan dan een bestand meerdere keren aanroepen, als je wilt.

Dankzij include_once kan je 2 scripts maken, die dezelfde library gebruiken, en deze daarna samen voegen, zonder dat het misloopt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 13:59:24
Quote Anchor link
Bedankt voor de toevoegingen.
Nicoow Unknown op 10/01/2011 13:49:22:
Dankzij include_once kan je 2 scripts maken, die dezelfde library gebruiken, en deze daarna samen voegen, zonder dat het misloopt.

Oke, thanks... vroeg me al af waneer je dit nu eigenlijk gebruikt.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

10/01/2011 14:03:42
Quote Anchor link
Hierop inhakend:
Wat is precies het verschil tussen include en require?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

10/01/2011 14:15:27
Quote Anchor link
Bij een require is het verplicht dat het bestand WERKEND word ingevoegd, bij include is dit niet perse het geval.
Of om wat duidelijker te zijn.
Include geeft "warnings" bij een fout,
Require geeft "Fatal error" bij een fout.

Dus als je require gebruikt, en het gaat fout, stopt je script, waar hij bij include doorgaat.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2011 14:23:32
Quote Anchor link
Een illustratie van wat hier boven mij wordt verteld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  error_reporting(0);
  echo '<html>
    <body>
      bla bla voor de include<br/>
      '
;
  require ('footer2.php');
  echo '
      bla bla na de include<br/>
    </body>
  </html>'
;
?>


Wetende dat 'footer2.php' niet bestaat

Probeer eens een keer met include en een keer met require.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.