wat kost een brood?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Peter Arendse

Peter Arendse

12/05/2014 22:09:05
Quote Anchor link
Ik hoop dat de titel jullie interesse heeft gewekt om mijn probleem op te lossen.
Na in 5 verschillende boeken gezocht te hebben kom ik er zelf niet uit.
Ik ben een formulier aan het maken waarmee ik wil uitrekenen wat iets kost.
Hoe kan ik een waarde meegeven aan de invoer van een select zodat ik er later mee kan rekenen.
Bijv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="broden">
<option>Wit brood</option>
<option>Bruin brood</option>
<option>Volkorenbrood</option>
</select>


Het wit brood kost 1.00, het bruinbrood 1.25 en het volkorenbrood 1.50
Als ik wil uitrekenen wat 3 volkorenbroden kosten dan moet ik op een of andere wijze de variabele $broden in drieen splitsen en ook nog eens een aparte waarde mee kunnen geven.
Google snapt me ook niet als ik het daar probeer te zoeken!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:51:49
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/05/2014 22:12:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="broden">
<option value="1">Wit brood</option>
<option value="1.25">Bruin brood</option>
<option value="1.50">Volkorenbrood</option>
</select>
Gewijzigd op 12/05/2014 22:13:02 door Frank Nietbelangrijk
 
Peter Arendse

Peter Arendse

12/05/2014 22:21:31
Quote Anchor link
Jeetje, dat vermoede ik al, maar ik wist zeker of $broden de waarde Volkerenbrood zou kiezen of de value. Staat niets over in mijn boeken maar hartelijk dank Frank!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/05/2014 22:21:44
Quote Anchor link
Het is beter om een id aan de options mee te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script>
$prijzen = [
    { "id":"1" , "name":"Wit brood" , "price":"1" },
    { "id":"2" , "name":"Bruinbrood" , "price":"1.25" },
    { "id":"3" , "name":"Volkorenbrood" , "price":"1.5" }
];
alert($prijzen[0]->name);
</script>

<select name="broden">
<option value="1">Wit brood</option>
<option value="2">Bruin brood</option>
<option value="3">Volkorenbrood</option>
</select>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/05/2014 22:29:39
Quote Anchor link
En de zin hiervan?
 
Niek Kasius

Niek Kasius

13/05/2014 20:00:19
Quote Anchor link
3 x 1,50 = 4,50
heb je daar een programma voor nodig, of kunt niet rekenen en weet je niet hoe een calculator werkt.
hahaha
Gewijzigd op 13/05/2014 20:00:50 door Niek Kasius
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/05/2014 20:03:48
Quote Anchor link
De volgende keer zullen we op jouw topics ook eens zo reageren.
 
Jeffrey Arts

Jeffrey Arts

13/05/2014 20:54:51
Quote Anchor link
De value van de input is de waarde welk wordt mee gestuurd in de $_POST of $_GET array. Op het moment dat je direct met de input value gaat werken is het mogelijk om de prijs van het brood te manipuleren. Doordat de input value van het wit brood wordt gewijzigd naar 0.25 bijvoorbeeld.

Daarnaast is het corrigeren van de prijs in de toekomst eenvoudiger, en zou je de verkopen van de broden eventueel ook nog gemakkelijk op kunnen slaan in een database.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

13/05/2014 21:15:55
Quote Anchor link
Off Topic: Uhh Niek, heb jij alleen voeding gehad en geen opvoeding?

On Topic: Mensen ik heb in het verleden, met veel knip, plak en zoekwerk maar vooral hulp van dit forum (Bas) al enige scriptjes voor elkaar gekregen maar heb besloten om nu op mijn 50ste er serieus voor te gaan zitten.
Wat ik nu werkelijk mis in boeken en tutorials is de stap voor stap uitleg van WANNEER en WAAROM!
Wanneer () en wanneer niet, en waarom wel en waarom niet. wanneer {} en wanneer niet en waarom wel en waarom niet, waarom []......etc. Het zou een stap makkelijker zijn om iets te beginnen te maken omdat je weet waarom wel en waarom niet.

Misschien is hier een schone taak voor Niek weggelegd, zo te merken een pienter kereltje die de wijsheid in pacht heeft.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/05/2014 21:33:35
Quote Anchor link
Peter,

Ik ga door met het topic. Jij hebt het waarschijnlijk over mijn tweede voorbeeld? Ik gebruik daar een stukje javascript. Feitelijk maak ik een array met drie objecten.

een array begint met een [ en eindigt met een ]. Tussen de elementen van een array zet je een komma (,).

Een object begint met een { en eindigt met een } ook hier tussen de properties een komma.

(Bij arrays spreek je van elementen en bij objects van properties)
Gewijzigd op 13/05/2014 21:34:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/05/2014 21:51:44
Quote Anchor link
Frank jij bent toch van het oop?
Wat jij doet is een object maken voor iets wat al een object is (Document Object Model).

En ter uwer informatie, in javascript zijn ook arrays objecten.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/05/2014 21:56:04
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 13/05/2014 21:51:44:
Frank jij bent toch van het oop?
Wat jij doet is een object maken voor iets wat al een object is (Document Object Model).

En ter uwer informatie, in javascript zijn ook arrays objecten.


Nee Ger ik maak een data object. die je van de database (99% van de gevallen) via PHP in javascript kunt zetten.

en dat in javascript een array ook een object is dat weet ik maar wat is nu de toegevoegde waarde van deze opmerking?
 
Niek Kasius

Niek Kasius

14/05/2014 05:25:36
Quote Anchor link
Sorry!! excuseer mijn lompheid.
Maar ik wou alleen maar ff reageren op:
Quote:
En de zin hiervan?

Ik had het anders moeten formulieren zo in de zin van; hij kan misschien niet hoofdrekenen en weet je niet hoe een calculator werkt.
In ieder geval ik zal het niet meer doen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/05/2014 08:40:57
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 13/05/2014 21:56:04:

Nee Ger ik maak een data object. die je van de database (99% van de gevallen) via PHP in javascript kunt zetten.

en dat in javascript een array ook een object is dat weet ik maar wat is nu de toegevoegde waarde van deze opmerking?


Wat jij doet is gegevens dubbel bij houden.
Een option is op zich al een object, waarvan de innerHTML de naam is en de value het id. De prijs kan je in een data-attribuut. In een data-attribuut kan je eventueel ook een object plaatsen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/05/2014 20:09:47
Quote Anchor link
Oke, dat laatste is een tip inderdaad. Dank je Ger.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select id="select">
  <option value="1" data-price="1">Wit brood</option>
  <option value="2" data-price="1.25">Bruin brood</option>
  <option value="3" data-price="1.5">Volkorenbrood</option>
</select>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

15/05/2014 11:50:54
Quote Anchor link
Ik snap niet echt wat voor zin deze vraag heeft op een PHP forum. Maar dat verschilt per winkel, over het algemeen betaal je zo'n 1,75. Ligt er natuurlijk ook aan of je het in de supermarkt koopt of bij de bakker.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/05/2014 19:25:30
Quote Anchor link
Jaap, en alweer lees je het topic niet of niet goed.

In het algemeen:
Mijn opmerking "En de zin hiervan" ging niet over de vraag, maar over de oplossing in de daar bovenstaande reactie, en dit is in het verdere verloop van dit topic door mij nader toegelicht
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

16/05/2014 14:09:26
Quote Anchor link
Sorry overheen gelezen.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

17/05/2014 19:54:52
Quote Anchor link
Oh oh oh, ik zoek mij een hoedje naar de fouten, misschien kunnen jullie een paar tips geven, laat me het zelf oplossen want daar leer ik van.
De broden zijn veranderd in taxitarieven, ik wil mijn klanten zelf kunnen laten uitrekenen wat het ze gaat kosten voordat ze reserveren. Ik was er al heel trots op dat er iets werkte, maar er verschijnen fouten die ik moet oplossen. Er zal gerust een betere of makkelijkere manier zijn, maar dit heb ik zelf met hulp uit het boek geknutseld.
Problemen die ik op moet lossen:
Notice: Undefined variable: xTarief in C:\xampp\htdocs\oefen\bereken-tarief.php on line 18

Notice: Undefined variable: xSoort in C:\xampp\htdocs\oefen\bereken-tarief.php on line 18

Notice: Undefined variable: xAantal in C:\xampp\htdocs\oefen\bereken-tarief.php on line 18

Na indrukken "wis berekening" moet bedrag weer op 0 staan.
De berekening geeft bijv. € 52.5 ipv € 52.50 of € 60 ipv € 60.00.
Ik heb het scriptje er even bij gezet (niet lachen aub)

[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

$xSoort = $_POST['soort'];
$xTarief = $_POST['tarief'];
$xAantal = $_POST['aantal'];
$xExtra = $_POST['extra'];
}

if (isset($_POST['extra']))
{

    $Resultaat = $xSoort+$xTarief+$xAantal+$xExtra;
    
}
else {
    
    $Resultaat = $xSoort+$xTarief+$xAantal;
}

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>bereken tarief</title>
<style type="text/css">
.form {
margin-left : 10px;
}
fieldset {
font-family:Verdana, Geneva, sans-serif;
font-size:12px;
text-align : left;
width : 700px;
padding : 10px 10px 10px 10px;
border-top : 1px solid #0000ff;
border-left : 1px solid #0000ff;
border-bottom : 1px solid #0000ff;
border-right : 1px solid #0000ff;
}
legend {
color : #000000;
font-weight:bold;
padding : 8px 6px 6px 8px;
margin : 0 0 5px 0;
border : 1px solid;
padding : 10px 10px 10px 10px;

}
label {
width : 250px;
float : left;
padding : 10px 0 0 0;
color : #000000;
}
input {
margin : 2px 0 9px 0;
padding : 1px 0 2px 3px;
border : 1px solid #008000;
background-color : transparent;
width : auto;
color : #000000;
}
select {
font-family:Verdana, Geneva, sans-serif;
font-size:12px;
margin : 2px 0 15px 0;
padding : 1px 0 2px 3px;
border : 1px solid #000;
color : #000000;
background-color : #FFC;
}
textarea {
border : 1px solid #008000;
background-color : transparent;
width : 200px;
color : #000000;
}
.button {
background-color : transparent;
color : #000000;
width : auto;
margin : 5px 5px 5px 5px;
padding : 5px 5px 5px 5px;
cursor : pointer;
}
.back {
background:#FFC;
}
</style></head>

<body>
<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
">
<fieldset class="back">
<legend class="back">Bereken uw Schipholtarief</legend>

<label>Enkel of retour:</label>
<select name="soort">
<option>Kies hier uw soort reservering:</option>
<option value="0">Enkele rit naar Schiphol</option>
<option value="0">Enkele rit van Schiphol</option>
<option value="10">Enkele rit van Schiphol tussen 00:00 uur en 06:00 uur</option>
<option value="-2.50">Retourrit naar en van Schiphol</option>
</select><br />

<label>Plaats van vertrek of bestemming:</label>
<select name="tarief">
<option >Kies hier plaats van vertrek/aankomst</option>
<option value="42.50">Oostzaan of Zaandam</option>
<option value="47.50">Koog a/d Zaan of Zaandijk</option>
<option value="50.00">Wormerveer of Westzaan</option>
<option value="52.50">Krommenie, Assendelft of Wormer</option>
<option value="57.50">West-Oostknollendam of Jisp</option>
</select><br />

<label>Aantal personen:</label>
<select name="aantal">
<option value="0">Taxi t/m 4 personen</option>
<option value="20">Taxi 4 t/m 7 personen</option>
</select>


<br />
<label>Extra adres:</label>
<input name="extra" type="radio" value="7.50"/>1 extra adres
<input name="extra" type="radio" value="15"/>2 extra adressen
<input name="extra" type="radio" value="22.50"/>3 extra adressen


</p>
<label></label>
<input name="submit" type="submit" value="bereken tarief" />
<input type="reset" value="berekening wissen" name="reset">
<p>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo "Het door u berekende tarief is €".$Resultaat ;

?>

</p>
</fieldset>
</form>
</body>
</html>
[/script]
Gewijzigd op 17/05/2014 19:57:31 door Peter Arendse
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/05/2014 20:02:36
Quote Anchor link
Niet gedefinieerde waarde...

Dit zal duidelijk zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a
= 'cool';
echo $a;
?>


maar wat gebeurd er nu als we de eerste regel weghalen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// $a = 'cool';
echo $a; //owjee ik moet iets met $a doen maar die bestaat helemaal niet :(
?>



Toevoeging op 17/05/2014 20:04:06:

Je vroeg er zelf om dus meer tips geef ik nu nog even niet. Ik wacht eerst even je reactie af.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/05/2014 20:21:46
Quote Anchor link
Dus de vraag is wat kost een volkorenbrood in een taxi van ... naar ... ?

Stel je vraag duidelijk en geef relevante code .
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.