wat kost een brood?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Peter Arendse

Peter Arendse

17/05/2014 20:40:15
Quote Anchor link
Ik snap dat je bedoeld dat er waarden niet gedefinieerd zijn en dat bijv. $xSoort niet bestaat, maar dat heb ik toch daarboven gedaan door te zeggen dat $xSoort de waarde is die uit de Array $_POST met de naam $_POST['soort']? Of zie ik dat nu helemaal fout?
zie:
[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
//als er op de knop berekenen gedrukt wordt
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
//dan is $xSoort gelijk aan de uit de array $_POST gehaalde waarde van de value 'soort' van het formulier
//dan is $xTarief gelijk aan de uit de array $_POST gehaalde waarde van de value 'tarief' van het formulier
//dan is $xAantal gelijk aan de uit de array $_POST gehaalde waarde van de value 'aantal' van het formulier
//dan is $xExtra gelijk aan de uit de array $_POST gehaalde waarde van de value van radio 'extra' van het formulier

{
$xSoort = $_POST['soort'];
$xTarief = $_POST['tarief'];
$xAantal = $_POST['aantal'];
$xExtra = $_POST['extra'];
}

?>

[/script]

Toevoeging op 17/05/2014 20:47:08:

Ger,

Ik probeerde aan de hand van het voorbeeld "broden" een oplossing te vinden voor het rekenen met tarieven.
Met relevante code bedoel je alleen de php code neem ik aan, prima!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:06:37
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/05/2014 20:54:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') // if statement alleen uitvoeren als er data gepost wordt
{
    $xSoort = $_POST['soort']; // deze declaraties gebeuren dus niet als er geen data gepost wordt.
    $xTarief = $_POST['tarief'];
    $xAantal = $_POST['aantal'];
    $xExtra = $_POST['extra'];
}

if (isset($_POST['extra']))
{

    $Resultaat = $xSoort+$xTarief+$xAantal+$xExtra; // indien er geen data gepost is bestaan $xSoort etc. dus niet!
    
} else {
    
    $Resultaat = $xSoort+$xTarief+$xAantal; // indien er geen data gepost is bestaan $xSoort etc. dus niet!
}
?>


Oplossing is meestal het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

// variabelen declareren met een standaard waarde
$xSoort = '';
$xTarief = '';
$xAantal = '';
$xExtra = '';
$Resultaat = 0;

// ALLEEN ALS ER DATA GE-POST IS HET ONDERSTAANDE UITVOEREN:
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $xSoort = $_POST['soort']; // STANDAARD WAARDEN WORDEN OVERSCHREVEN
    $xTarief = $_POST['tarief'];
    $xAantal = $_POST['aantal'];
    $xExtra = $_POST['extra'];

    $Resultaat = $xSoort+$xTarief+$xAantal;

    if (isset($_POST['extra']))
        $Resultaat = $xSoort+$xTarief+$xAantal+$xExtra;
    
}

?>
Gewijzigd op 17/05/2014 21:34:55 door Frank Nietbelangrijk
 
Peter Arendse

Peter Arendse

17/05/2014 23:20:38
Quote Anchor link
Oh, ik zie dat je al een oplossing geven hebt, had ik niet gezien dus heb de hele avond gepuzzeld en ben tot het volgende gekomen wat tot op zekere hoogte werkt (nog even daar gelaten of dit de slimste manier is):
[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
$Resultaat = 0;
// ALLEEN ALS ER DATA GE-POST IS HET ONDERSTAANDE UITVOEREN:
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

// ALTIJD UITVOEREN:
if (isset($_POST['soort']))
if (isset($_POST['tarief']))
if (isset($_POST['aantal']))
if (isset($_POST['extra']))
{

    $Resultaat = ($_POST['soort'])+($_POST['tarief'])+($_POST['aantal'])+($_POST['extra']);  
}

else
{
     $Resultaat = ($_POST['soort'])+($_POST['tarief'])+($_POST['aantal']);
}
    
?>

[/script]

en het resultaat:

[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(empty($Resultaat))
{

    echo "U heeft nog geen berekening uitgevoerd";
    
}
else{
    
$Resultaat = sprintf('%.02F', $Resultaat);     
echo "Het door u berekende tarief is €".$Resultaat ;
}

?>

[/script]


Toevoeging op 18/05/2014 21:33:48:

Mijne heren (oeps en dames),
Hij ging lekker, deed bijna alles wat ik wilde, maar had het idee dat ik toch de weg van de minste weerstand had gekozen en wil er toch iets meer uit de gegevens halen.
Mijn vraag:
Ik heb het formulier herschreven naar jullie voorbeeld:

[script]
<select name="tarief">
<option value="1" data-price="42.50">Oostzaan of Zaandam</option>
[/script

Naar mijn idee zitten daar 4 verschillende gegevens in: name="tarief", value="1", data-price="42.50" en de zin Oostzaan of Zaandam.
Zitten deze 4 gegevens allemaal in de array $_POST en kan ik die bij het verwerken er ook zo weer uithalen?
Heb vooral Engelstalige pagina's bekeken over de foreach loop, maar wordt daar niet veel wijzer van.
Graag jullie uitleg indien mogelijk.
Moet ik het zoeken in de meerdemensionale array's hoek?
Gewijzigd op 18/05/2014 21:52:14 door Peter Arendse
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.