Wat vinden jullie van deze script(s)?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Phpnuke r

phpnuke r

05/02/2011 14:51:01
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik kom steeds vaker voor dat ik iets wel kan maken, maar dat het op een andere manier veiliger of beter is. Dus vandaar dit topic. Ik denk zelf dat ik hierm eer van leer dan dat ik de structuur fouten blijf maken...

Script 1

Deze script is er om een nieuwe board aan te maken in mijn cms voor de forum. De while controleert of de positie al bezet is, om zo orde te houden in de mysql. Zonder de while kan er namelijk dadelijk niet van boardpositie verschoven worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
    //setup load image
    echo "
    <br />
    <br />
    <br />
    <p align='center'>
    <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
    </p>
    "
;
    
    //setup permanent variables until end of file
    $name_new_board       = $_POST['name'];
    $board_text           = $_POST['boardtext'];
    $boardposition           = 1;
    $board_on_cat         = $_GET['catid'];
    $board_position_free  = false;
    
    //check if new position is already under use...
    while ($board_position_free==false)  //do this system until $board_position_free IS NOT falsen
    {
        $checkposition = mysql_query("SELECT * FROM ".$table_pref."boards WHERE cat='".$board_on_cat."' AND position='".$boardposition."'"); //get results
        $checkposition2 = mysql_num_rows($checkposition);  //check if results are already in use
        
        if($checkposition2>=1) //are the results in use?
        {
            $boardposition++;
        }

        else  //when not...
        {

            $board_position_free = true; //tell the while it is finished
            
            //insert the board into the mysql

            mysql_query("INSERT INTO ".$table_pref."boards (naam, boardtext, cat, position)
            VALUES ('"
.$name_new_board."', '".$board_text."', '".$board_on_cat."', '".$boardposition."')");
            
            //send user back to board& cats index
            echo '
            <script language="JavaScript">
            <!--
            window.location="./admin.php?action=forumadmin&i=boardcats";
            //-->
            </script>
            '
;
        }
    }

?>


Wat vind je van het script?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:09:23
 

05/02/2011 15:00:15
Quote Anchor link
Zo onveilig als het maar kan.
SQL injections.
mysql_real_escape_string.
 
Phpnuke r

phpnuke r

05/02/2011 15:16:26
Quote Anchor link
Dit script word geincluded net als ongeveer 14 andere bestanden. Deze staat in admin.php die met sessies en ip adressen word beveiligd...

mag ik vragen hoe jij dingen in of uit de mysql haalt of zet?
 

05/02/2011 15:22:16
Quote Anchor link
Zie tweede link.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.