wat werkt vertragend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2013 23:25:00
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik zou wel eens willen wat tijdens één pagina-aanroep vertragend werkt. Op het moment dat je een pagina-aanroep doet, welke factoren werken dan echt vertragend?

Ik weet dat je bijvoorbeeld niet te veel afzonderlijke css en javascript bestanden moet inladen, en ook niet te veel afzonderlijke images.

Maar wat ik bijvoorbeeld niet weet...

1) hoeveel database aanroepen kun je doen tijdens één pagina-aanroep zonder dat dit vertragend werkt? 1, 5, 10, 20, 100?

2) hoeveel bestanden kun je includen zonder dat dit vertragend werkt? Ik heb wel eens gehoord dat sommige frameworks 100'en bestanden includen?

Ik stel deze vraag vanwege o.a. de volgende reden. Ik heb nu een VPS en de bedoeling is dat daar uiteindelijk meerdere sites op gaan draaien.

Nu zit ik zomaar wat te brainstormen en heb ik het idee om bij iedere pagina-aanroep de domeinnaam (die ik uit de URL filter) door een database te halen en een aantal controles uit te voeren. Bijvoorbeeld of de betreffende website wel of niet geactiveerd is (stel dat een klant bijv. te laat betaalt dan kan ik de domeinnaam deactiveren). Maar ook bijv. om te kijken wat voor type website het is. Stel dat het bijv. een webshop is, dan moet ik andere routes inladen dan wanneer het een 'standaard' website is. Nu vraag ik me af of zo'n controle via de database erg belastend is. Als je dit bij iedere pagina-aanroep doet, zou dat dan vertragend werken? Ik kan ook na de 1e aanroep de gegevens in de Sessie zetten, zodat ik de controle slechts 1x keer per sessie hoef uit te voeren. Alleen ben ik dan wel verplicht om voor iedere pagina-request een sessie aan te maken. Hoe zouden jullie dat doen? Bij iedere pagina-aanroep de database raadplegen, of 1x per sessie maar dan wel altijd een sessie bestand moeten aanmaken?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:01:27
 
Erwin H

Erwin H

10/01/2013 23:31:15
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/01/2013 23:25:00:
1) hoeveel database aanroepen kun je doen tijdens één pagina-aanroep zonder dat dit vertragend werkt? 1, 5, 10, 20, 100?

Met of zonder indexen op de juiste kolommen? Met of zonder complexe joins? Met of zonder subqueries? Met 10 records in de tabel, of 10.000.000? Begrijp je het punt?

En dan wat echt vertragend werkt, een cURL request uitvoeren.

Tja, je vraag is zo algemeen, daar is in feite geen antwoord op te geven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2013 23:33:38
Quote Anchor link
Ja, ik snap wel wat je bedoelt. Maar stel dat de indexen goed staan en de queries redelijk simpel zijn (simpele SELECT queries) en de betreffende tabel is maximaal 2000 records?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

10/01/2013 23:37:21
Quote Anchor link
Wat ook vertragend werkt is het aanroepen van afbeelding op een anderen website. Dat is hetzelfde als ik een xml wil in laden met php van een anderen site, dan duurt dat ook lang.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2013 23:58:58
Quote Anchor link
Iemand die meer duidelijkheid kan geven over database aanroepen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/01/2013 08:09:57
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/01/2013 23:33:38:
Maar stel dat de indexen goed staan en de queries redelijk simpel zijn (simpele SELECT queries) en de betreffende tabel is maximaal 2000 records?
Dan kun je 150 tot 400 queries per pagina uitvoeren, alleen heb je dat bij 2.000 records vermoedelijk niet nodig. Probeer wel je databases te normaliseren en je queries te optimaliseren (en dan kan ik me niet voorstellen dat je slechts simpele SELECTs hebt).

Het aantal includes is afhankelijk van de hardware (SSD-hosting is in de mode), het besturingssysteem, het bestandssysteem en de directorystructuur. Vanaf ongeveer 100 includes worden afnemende prestaties meetbaar, maar elke extra include is er natuurlijk altijd één meer.

Hier zijn nog wat optimalisaties mogelijk. Vanwege de aanvullende controles zijn include() and require() efficiënter dan include_once() and require_once(). Verder kun je beter volledige paden gebruiken dan relatieve paden (omdat die opgelost moeten worden).

Leuke benchmarks voor van die typische PHP-vragen:

http://www.blueshoes.org/phpBench.php
 
No One

No One

11/01/2013 09:02:14
Quote Anchor link
@Ward en ik maar denken dat ik met mijn servertje met SSD schijven een vreemde eend in de bijt zou zijn :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2013 13:19:22
Quote Anchor link
Ward, dankjewel voor je reactie!

150 tot 400 queries? Kijk daar heb ik wat aan. Zoveel queries zou ik nooit uitvoeren in 1 pagina-aanroep. Maar ik was vooral erg benieuwd. Toen ik net begon met programmeren, werd er altijd geroepen dat je zo weinig mogelijk database aanroepen moest doen, omdat dat ten koste gaat van de performance. Dus ik had altijd het idee dat als je per pagina-aanroep de database 5 keer zou aanroepen, dat dat dan al vertragend zou gaan werken. Maar dat valt dus weer mee :)

Leuke link trouwens. Wat me opviel was dat bij de allerlaatste test is dat in een vergelijking === sneller is dan ==. Dat verbaast me eigenlijk wel, omdat er bij === toch een extra controle plaatsvindt (op type)? Iemand die dat kan verklaren?
 
Chris PHP

Chris PHP

11/01/2013 13:35:39
Quote Anchor link
@Ozzie,

Het klinkt mij logischer dat === sneller is dan ==. === is 100% exact hetzelfde, waar == niet gevoelig is voor bijvoorbeeld hoofdletters etc. Dus daar kan meer variatie inzitten, dan in een 100% vergelijking.

Bij === is het simpelweg wel of geen match
Bij == zijn meerdere mogelijkheden voor een match

Zie het als kleuren vergelijken.

bij === is groen gewoon groen en is snel te zien
bij == is het groen, maar kan ook licht groen zijn of donkergroen waar dus meer mogelijkheden zijn en dus meer tijd kost.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/01/2013 13:50:21
Quote Anchor link
De meest plausibele verklaring is inderdaad dat type-vergelijkingen sneller zijn dan type-conversies die achter de schermen nodig zijn. De strikte gelijkheid === kan namelijk al direct een false gooien als de typen niet identiek zijn, zónder alle extra interne conversies en vergelijkingen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
if ('1' == true) {
    echo 'Dit wordt uitgevoerd...';
}


if ('1' === true) {
    echo 'Dit wordt niet uitgevoerd...';
}



if (0x02 == '2') {
    echo 'Dit wordt ook weer uitgevoerd...';
}


if (0x02 === '2') {
    echo 'En dit weer niet...';
}

?>
Gewijzigd op 11/01/2013 13:51:38 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2013 13:55:37
Quote Anchor link
Ah, dank jullie wel... als je het zo bekijkt is het inderdaad wel weer logisch.

Ik ging uit van het omgekeerde, namelijk

if (2 == 2)
Hier hoeft alleen gecontroleerd te worden of 2 gelijk is aan 2, en er hoeft niet gecontroleerd te worden of het type (in dit geval een int) hetzelfde is. Dat scheelt dus weer een controle. Zo heb ik het altijd gedacht.

Ik gebruikte dus bewust vaker == in plaats van === omdat ik dacht dat dat sneller zou zijn. Om er dus vandaag achter te komen dat het precies omgedraaid is... krijg nou wat :-)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/01/2013 18:28:02
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/01/2013 13:19:22:
150 tot 400 queries? Kijk daar heb ik wat aan. Zoveel queries zou ik nooit uitvoeren in 1 pagina-aanroep. Maar ik was vooral erg benieuwd. Toen ik net begon met programmeren, werd er altijd geroepen dat je zo weinig mogelijk database aanroepen moest doen, omdat dat ten koste gaat van de performance. Dus ik had altijd het idee dat als je per pagina-aanroep de database 5 keer zou aanroepen, dat dat dan al vertragend zou gaan werken. Maar dat valt dus weer mee :)

Je moet er rekening mee houden dat elke database aanroep een client-server interactie is. Het gaat erom waarmee je het vergelijkt.
Regelmatig zie je dat er queries worden uitgevoerd in while lus op het resultaat uit een andere query, terwijl dit net zo makkelijk in 1 query kan.
Dan krijg je bv het verschil tussen 1 en 21 query's en dat spaart je dus 20 keer de client_server interactie uit.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2013 18:31:29
Quote Anchor link
Thanks voor je toelichting Ger.

Ik snap dat je altijd zo efficiënt moelijk moet omgaan met je code en met database aanroepen. Maar ik vroeg me dus af (zie het onderste stuk in mijn beginpost) of het vertragend werkt als ik bij iedere pagina-aanroep een controle uitvoer, óf dat ik beter 1x een aanroep kan doen en de resultaten opsla in een sessie. Dit laatste houdt dan wel in dat je altijd een sessiebestand moet aanmaken, ongeacht of iemand wel of niet is ingelogd. Wat heeft in dit specifieke geval jouw voorkeur?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/01/2013 19:12:14
Quote Anchor link
In jouw voorbeeld zou ik het combineren.
Dus als er gebruiker inlogt een sessie aanmaken, en op pagina's waar gebruikers specifieke gegevens getoond dan gewijzigd kunnen worden die controle uitvoeren.
Zo'n vertraging is hooguit een tiende seconde, dus imo te verwaarlozen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2013 19:34:20
Quote Anchor link
Maar die controle heeft niet met de gebruiker te maken, maar bijvoorbeeld met het inladen van routes. Stel het is een webshop type xx site, dan moeten de routes voor webshop type xx worden ingeladen. Ik moet bij iedere pagina-aanroep weten wat voor soort website het is.. De vraag is dus of je dit het beste kan doen door bij iedere pagina-aanroep via de database te controleren wat voor site het is, óf dat je het 1x controleert en in sessie zet. Maar in dat laatste geval heb moet er dus wel altijd een sessiebestand worden aangemaakt (ongeacht of je die sessie nog ergens anders voor gebruikt).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/01/2013 20:30:40
Quote Anchor link
Dan heb ik je niet helemaal goed begrepen.
Maar over het algemeen kan je stellen dat het werken met sessies sneller is dan werken met een database (hetgeen absoluut niet wil zeggen dat je de gehele database in een sessie moet zetten :-P), want sessies zijn op bestandsniveau.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2013 20:34:24
Quote Anchor link
Oké... dus jouw keus zou dan het werken met sessies zijn dus.
 
Niels K

Niels K

11/01/2013 21:00:03
Quote Anchor link
Aantal bezoekers heb ik nog niet gezien?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/01/2013 21:00:24
Quote Anchor link
Ja en nee.
Het is situatie afhankelijk.
Met andere woorden, er is op jouw algemene vraag geen algemeen antwoord mogelijk.
 
Niels K

Niels K

11/01/2013 21:05:47
Quote Anchor link
Dat klopt, maar wanneer je site / applicatie realiseert waar veel bezoekers verwacht word (Bijvoorbeeld een rebuild van een wat grotere site / webshop) moet daar van te voren wel rekening mee gehouden worden.

Dan kan je alle query's optimaliseren maar dan moet je toch andere technieken gaan toepassen. Of oneindig hardware / geheugen bij prikken. Dat is natuurlijk wel behoorlijk prijzig dus dan kom je al gauw weer uit op een systeempje met loadbalancers en een cachingplatform.

Snap je wat ik bedoel?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2013 21:11:54
Quote Anchor link
Ik snap wat je bedoelt Niels. De sites bestaan nog helemaal niet, dus de bezoekers ook niet :)
Het gaat er mij vooral om waar ik rekening mee moet houden. En in dit specifieke geval is mijn vraag:

Ik wil het type site bepalen zodat het systeem weet welke routes moeten worden ingeladen. Dit type is opgeslagen in de database. Is het nu het slimst om bij iedere pagina-aanroep het type op te halen uit de database, of is het slimmer om het eenmalig (per sessie) op te halen en op te slaan in een sessie? Dan hoef je dus niet bij iedere pagina-aanroep het type uit de database op te vragen, maar het betekent wel dat er altijd een sessie(bestand) wordt aangemaakt (zelfs als je in je applicatie nergens anders sessievariabelen zou gebruiken). Wat is dan de slimste optie? Iedere keer ophalen uit de database, of 1x ophalen en opslaan in sessie (maar dan dus wel altijd een sessie moeten aanmaken)?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.