wat wordt met deze syntax bedoeld:value="<?=$name?>"

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johannes davidian

johannes davidian

04/07/2022 13:08:56
Anchor link
Hallo,
wat wordt met deze syntax bedoeld : value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$name ?>
"
is dat bedoeld echo name?
dank u wel
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:07:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/07/2022 13:17:28
Anchor link
Ja
 
Johannes davidian

johannes davidian

04/07/2022 13:34:47
Anchor link
dank u wel

Toevoeging op 04/07/2022 13:40:30:

sorry ,
ik vergat om betekenis van deze code te vragen?

<!--? = name_error ?--> wat wordt precies bedoeld met deze <!--?

ik weet dat ! teken betekent is if not.
dank u wel
 
Ivo P

Ivo P

04/07/2022 14:29:10
Anchor link
<!-- is commentaar in html, niet zichtbaar in de pagina -->

En jouw voorbeeld lijkt een manier van iemand om zijn PHPcode (tijdelijk?) uit te schakelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php // =$name_erorr; ?>
zou slimmer zijn: op deze manier komt een deel van je PHP code in de broncode van de webpagina en mogelijk staat daar nog iets vertrouwelijks is (je database password, api-key etc)
 
Johannes davidian

johannes davidian

04/07/2022 15:42:44
Anchor link
bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/07/2022 20:25:52
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$name ?>


Dit zijn short tags. Deze kunnen uitgeschakeld worden met de PHP instellingen. Hou daar rekening mee als je ze wilt gebruiken.

Ivo P op 04/07/2022 14:29:10:
<!-- is commentaar in html, niet zichtbaar in de pagina -->


Maar wel in de bron van de pagina. Anders gezegd: <!-- --> is gewoon HTML. Wil je commentaar in je PHP pagina zetten dat niet verzonden wordt naar de browser dan gebruik je gewoon /* en */ of //.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/07/2023 08:40:52
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.