WBR-tag invoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Eddy E

Eddy E

04/01/2013 19:06:25
Quote Anchor link
Ik heb op mijn website (www.zunflappie.nl) soms lange woorden als Werkplaatshandboek en/of reclamemateriaal.
Nu passen die woorden niet altijd netjes op 1 regel. Ze moeten dan afbreken.

Met CSS's "word-wrap" kan je wel heel wat voor elkaar krijgen, maar dan breekt het soms verkeerd af.
Bijvoorbeeld als werkplaatsha-ndboek.
Dat wil ik niet.

Ik heb nu deze PHP-functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function hyphen($string == '')
    {

    $string = str_replace("Werkplaatshandboek", "Werkplaats<wbr>handboek", $string);    
    $string = str_replace("Reclamemateriaal", "Reclame<wbr>materiaal", $string);        
    
    return $string;
    }

?>


Omdat het een zachte hyphen toegevoegd.
&shy; werkt niet zo goed in alle browsers als <wbr> wat staat voor word-break.

Maar dit is natuurlijk geen doen zo. Nu heb ik als voorbeeld nog maar 2 woorden, maar is dit makkelijk (en niet te veeleisend van de server) beter te doen?
Ik weet dat er in het Nederlands wel regels voor zijn, maar die zijn eigenlijk onmogelijk te implenteren.
Iemand een beter idee?

PS: ik heb al gezocht op hyphen php function etc, maar daar kwam niets zinnigs uit.

Toevoeging op 05/01/2013 11:28:09:

Niemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:31:05
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

06/01/2013 01:22:01
Quote Anchor link
Zoek eens op "afbreekregels Nederlands". Ik geloof dat er een webservice is die dat regelt.
Maar ik vind het een interessant probleem, waar ik me heel vroeger in verdiept heb. Na wat zoeken vond ik het oude programma uit december 1992. Het was geschreven in C, dus niet bruikbaar voor dit doel. Maar ik vond het leuk om het om te werken naar PHP. Hier is het.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
/**
 * string breekaf(string)
 * breekt een string af in lettergrepen volgens Nederlandse regels.
 * Een Nederlandse lettergreep bestaat uit drie delen waarvan de eerste
 * en de laatste mogen ontbreken:
 * 1: een medeklinkergroep (kan lege string zijn)
 * 2: een klinkergroep
 * 3: een medeklinkergroep (kan lege string zijn)
 * Copyright Ivo Breeden 1992, 2013
 * Mutatie: 2013-01-06
 * Betere resultaten worden verkregen door de string van achter naar
 * voor te interpreteren. Dan volgt een betere beslissing of een
 * medeklinkergroep een beginmedeklinkergroep is of een
 * eindmedeklinkergroep.
 */

function breekaf($inwoord) {
  // De lettergroepen zijn achterstevoren.
  // een Nederlandse lettergreep kan maar met bepaalde medeklinkergroepen beginnen

  $REbeginmkl = 'rhcs|hcs|rps|rts|ls|ms|lk|rf|uq|rk|nk|wk|rg|rb|rp|lp|ps|lv|rv|ns|lc|wz|hc|rw|ht|rd|ts|rt|wt|b|d|g|h|c|f|p|j|v|w|x|z|t|s|k|l|m|r|n';
  // een Nederlandse lettergreep kan maar bepaalde klinkergroepen bevatten
  $REklinker = 'wuee|iaa|wuo|ieo|ioo|swu|wua|ji|uu|ei|ue|ee|ie|aa|eo|ua|iu|uo|wu|oo|a|i|e|y|u|o';
  // een Nederlandse lettergreep kan maar met bepaalde medeklinkergroepen eindigen
  $REeindmkl = 'tsgr|tsfr|tsr|str|twr|tsn|thc|tsd|tsg|tbm|sgn|hcs|td|tl|gr|sm|st|tm|sl|tb|tg|dg|sk|dl|kl|fl|ts|sr|tp|dn|kr|tr|sp|hc|gn|dr|kn|tn|sn|f|x|d|t|b|s|g|p|r|n|m|k|l';
 
  $inwoord    = strrev($inwoord); // draai de input string om
  $lucifers = array();            //matches zouden de Britten zeggen
  $uitwoord = '';                 //resultaat
  $teststring = '';               //om te controleren of $inwoord heel gebleven is
  // preg_match ook achterstevoren

  $status = preg_match_all("/($REeindmkl)?($REklinker)($REbeginmkl)?/iu",
    $inwoord,
    $lucifers);
  if ($status == 0) { //geen match of false
    $uitwoord = $inwoord; //niet af te breken
  } else {    //match gevonden
    $eerstekeer = true;
    foreach ($lucifers[0] as $tmp) {
      if ($eerstekeer) {
        $uitwoord = $tmp;
        $teststring = $tmp;
        $eerstekeer = false;
      }
else {
        $uitwoord .= '>rbw<'. $tmp; //nog steeds achterstevoren
        $teststring .= $tmp;
      }
    }
  }

  //Als niet alles is herkend, geef dan het oorspronkelijke woord
  if ($teststring != $inwoord) {
    $uitwoord = $inwoord;
  }

  return strrev($uitwoord);
}


echo breekaf('werkplaatshandleiding') . "\n";
echo breekaf('Werkplaatshandboek') . "\n";
echo breekaf('Reclamemateriaal') . "\n";
echo breekaf('Onderdelencatalogus'). "\n";
echo breekaf('buitenboordmotor') . "\n";
echo breekaf('kilometerteller') . "\n";
echo breekaf('onderhoud') . "\n";
echo breekaf('A.N.W.B.')  . "\n";
?>

Output:
werk<wbr>plaats<wbr>hand<wbr>lei<wbr>ding
Werk<wbr>plaats<wbr>hand<wbr>boek
Re<wbr>cla<wbr>me<wbr>ma<wbr>te<wbr>ri<wbr>aal
On<wbr>der<wbr>de<wbr>len<wbr>ca<wbr>ta<wbr>lo<wbr>gus
bui<wbr>ten<wbr>boord<wbr>mo<wbr>tor
ki<wbr>lo<wbr>me<wbr>ter<wbr>tel<wbr>ler
on<wbr>der<wbr>houd
A.N.W.B.

Deze afbreekroutine is verre van volmaakt. Dat blijkt al uit het afbreken van "Reclamemateriaal". Maar misschien heb je er wat aan, en misschien kun je het verbeteren.

Toevoeging op 06/01/2013 14:58:06:

Ik heb de source net vervangen. Het bleek een enorme verbetering te zijn om de woorden achterstevoren (strrev()) te analyseren. De source wordt er niet duidelijker van maar het resultaat gaat er erg op vooruit. Ik denk dat de afbreekroutine nu meer dan 90% goed resultaat geeft.
Ik hoop dat je er zo wat mee kunt.
Gewijzigd op 06/01/2013 14:55:10 door Ivo Breeden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.