webcam beeld live op site plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian k

christian k

07/05/2014 20:02:25
Quote Anchor link
hallo iedereen,

ik heb een script waarmee je de webcam kan openen en het beeld op de pagina te laten zien.
dit is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
navigator.getUserMedia = navigator.webkitGetUserMedia || navigator.getUserMedia;
window.URL = window.URL || window.webkitURL;

var video = document.getElementById('monitor');

function gotStream(stream) {
  if (window.URL) {
    video.src = window.URL.createObjectURL(stream);
  } else {
    video.src = stream;
  }

  video.onerror = function(e) {
    stream.stop();
  };

  stream.onended = noStream;
}

function noStream(e) {
   alert('No camera available.');
}

function opencam() {
   if (!navigator.getUserMedia) {
      alert('Sorry. <code>navigator.getUserMedia()</code> is not available.');
     return;
   }
   navigator.getUserMedia({video: true, audio: true}, gotStream, noStream);
}

maar hoe kan ik ervoor zorgen dat het beeld dat ik kan zien live op de website komt te staan?
ik wil dit trouwens niet echt gaan gebruiken maar vooral omdat ik graag meer wil leren over webcams en microfoons in javascript.

alvast bedankt.

ps: ik krijg ik firefox een alert met "Sorry. <code>navigator.getUserMedia()</code> is not available."
hoe kan ik het in firefox ondersteunen (andere browsers heb ik nog niet getest alleen google chrome)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:49:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2014 20:05:34
Quote Anchor link
Welke Firefox heb je? En op welk platform draai je?
Gewijzigd op 07/05/2014 20:05:50 door - Ariën -
 
Christian k

christian k

07/05/2014 20:09:53
Quote Anchor link
ik draai Firefox op ubuntu en ik heb versie 29.0
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2014 20:54:09
Quote Anchor link
Heb je een testcase online staan? Of anders via JSfiddle?
 
Christian k

christian k

07/05/2014 21:09:17
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/62kSB/1/ dit is het wat ik nu heb (ik ben nog niet aan het design begonnen dus het ziet er niet zo mooi uit) dit zou ik dus graag live op mijn website willen draaien
 

08/05/2014 12:09:01
Quote Anchor link
Ik zou de software Yawcam gebruiken! Hij opent een webserver waarin hij de beelden streamt met evt. geluid. Je kunt dan die webserver fortforwarden en dan een frame op je site plaatsen of een directe link naar het opneembestandzetten

- Pascal Gerrist (.nl)
 
Christian k

christian k

08/05/2014 15:30:44
Quote Anchor link
oke ik zal er straks even naar kijken maar is er geen manier om dat zelf te programeren? want dat was eigenlijk mijn bedoeling dat hij de beelden direct naar een pagina post en die hem op de site plaatst ofzo?
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

08/05/2014 16:10:00
Quote Anchor link
Werkt bij mij wel? Getest in firefox 25 en chromium
 
Christian k

christian k

08/05/2014 17:05:19
Quote Anchor link
bij mij werkt het niet in firefox (versie 29.0 op linux ubuntu 14.04) maar wel op google chrome(ubuntu 14.04)
Gewijzigd op 08/05/2014 18:20:16 door christian k
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2014 18:03:01
Quote Anchor link
Chrome werkt wel, maar Firefox 29 blijkbaar niet.
De reden is mij onduidelijk, want de API is wel door hen beschreven.
 
Christian k

christian k

08/05/2014 18:21:25
Quote Anchor link
ik denk dat het na een paar updates wel weer werkt (als het op versie 25 wel werkt zoals pepijn zij)
maar hoe kan ik het webcam beeld live op mijn website streamen met behulp van php en js?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2014 18:24:46
Quote Anchor link
Dat moet je niet deze manier gebruiken, want dit is voor zover ik zie alleen voor lokale doeleinden bedoeld.

Je zult toch echt een programma moeten hebben om je webcam te streamen via een poort.
Ik weet dat er bijv. een dergelijk programma van Adobe bestaat:
http://www.adobe.com/devnet/adobe-media-server/articles/beginner_installing_fm3.html

Maar mocht je bekend zijn met de Raspberry Pi zijn ook daar mooie oplossingen voor.
 
Kenny iets

kenny iets

08/05/2014 21:42:42
Quote Anchor link
komt miss later nog van pas
thx man
 
Christian k

christian k

08/05/2014 21:50:22
Quote Anchor link
Ik zal er morgen even naar kijken

Hu hoe bedoel je wat is er later nog van pas?
 
Kenny iets

kenny iets

08/05/2014 22:05:08
Quote Anchor link
Christian k op 08/05/2014 21:50:22:
Ik zal er morgen even naar kijken

Hu hoe bedoel je wat is er later nog van pas?


met andere projecten
 
Christian k

christian k

09/05/2014 07:45:22
Quote Anchor link
Oke maar weet wel dat het script alleen in google chrome werkt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.