Webmail script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Freak

PHP Freak

22/03/2006 19:06:00
Quote Anchor link
Beste,

weet één van jullie toevallig niet waar je een webmail-script kan vinden?
Ik zou namelijk graag hebben dat je je kunt inloggen met een adres van m'n eigen website...
Dank bij voorbaat!

Mvg,
Frederic.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:06:49
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/03/2006 19:09:00
Quote Anchor link
Ik ga er vanuit dat je dus een server hebt die ergens emailtjes opslaat...

Kijk hier eens naar, alhoewel de naam iets anders verteld ondersteund dit ook pop3. Onderin staan ook wat goede voorbeeldjes. Hou er rekening mee dat je wel een speciale extensie nodig zult hebben, die bied niet iedere webhosting aan.

Anders zou je moeten kijken naar squirrelmail, een veelgebruikte oplossing.
 

22/03/2006 19:10:00
Quote Anchor link
edit:

Ik trek terug wat ik gezegt heb, bleek in strijd met de waarheid te zijn.
Gewijzigd op 22/03/2006 19:13:00 door
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/03/2006 19:14:00
Quote Anchor link
Een simpel webmailscript is opzich nog wel te doen hoor, er staat een voorbeeld op die pagina waarin je in 30 regels php een mailbox uitleest in een bericht laat zien. Met wat if/else/getjes heb je al een groot gedeelte. Het beantwoorden is wel een stuk moeilijker, evenal dingen wijzigen/verwijderen etc.

Maar een niet al te uitgebreide webmail moet in een lang weekend wel haalbaar zijn. Tenzij je het te ingewikkeld voor jezelf gaat maken...

Even een copy-past voor een simpel voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
         //check for new messages
         $mailbox = imap_open("{localhost/pop3:110}INBOX",
                 "#username#","#password#");

         // Check messages
         $check = imap_check($mailbox);
         print("<PRE>");
         print("Date most recent message : " . $check->Date);
         print("<BR>");
         print("Connection type : " . $check->Driver);
         print("<BR>");
         print("Name of the mailbox : " . $check->Mailbox);
         print("<BR>");
         print("Number of messages : " . $check->Nmsgs);
         print("<BR>");
         print("Number of recent messages : " . $check->Recent);
         print("<BR>");
         print("</PRE>");

         // show headers for messages

         $index=1;

         $header = imap_header($mailbox, $index);
         print("<PRE>");
         print("Header Date : " . $header->Date . "<BR>");
         print("Header To : " . $header->to) . "<BR>";
         print("Header From : " . $header->From . "<BR>");
         print("Header cc : " . $header->cc . "<BR>");
         print("Header ReplyTo : " . $header->ReplyTo . "<BR>");
         print("Header Subject : " . $header->Subject . "<BR></PRE>");

         print("<PRE>");
         print(imap_body($mailbox,$index));
         print("</PRE><HR>");

         imap_close($mailbox);
?>
Gewijzigd op 22/03/2006 19:16:00 door Arjan Kapteijn
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/03/2006 19:16:00
Quote Anchor link
Koppel dat aan de phpmailer class en je komt een heel eind. Blijf alleen de vraag of je hoster dat ondersteund...
 
PHP Freak

PHP Freak

22/03/2006 19:23:00
Quote Anchor link
Ik denk van niet want hij geeft nl. de volgende fout:

Fatal error: Call to undefined function: imap_open()

Dus hij ondersteund de functie niet...
Das dan wel een probleem.
 

22/03/2006 21:44:00
Quote Anchor link
In dat geval moet je gebruik maken POP3.

Google even op POP3 class.
 

22/03/2006 21:50:00
Quote Anchor link
Aanvulling:

POP3 class

# $Id: class.pop3.inc.php,v 1.4 2001/02/24 00:05:13 jbergamin Exp $
/*

class.POP3.php3 v1.0 99/03/24 CDI [email protected]
Copyright (c) 1999 - CDI ([email protected]) All Rights Reserved

An RFC 1939 compliant wrapper class for the POP3 protocol.

Ik meen dat ik hem zelf via sourceforce heb
 
Leen Strijk

Leen Strijk

22/03/2006 22:53:00
Quote Anchor link
Een beetje isp heeft toch een webmail beschikbaar?
 
PHP Freak

PHP Freak

23/03/2006 19:50:00
Quote Anchor link
Ja inderdaad, ik heb squirrelmail erbij gekregn hoor!
Maar het is om zelf te leren uit het webmail-script...
En dat ik wat toepassingen zou kunnen maken.

Mvg!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.