webserver detecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »
Cocotj bos

cocotj bos

09/04/2022 18:22:23
Quote Anchor link
Hoi!,

Net nieuw op dit forum :P.

Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

if($_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] === 'Nginx')
{
echo "Deze webserver draait op Nginx!";
} elseif($_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] === 'Apache2')
{
echo "Deze webserver draait op Apache2!";
}

Alleen nu het ding is dat ik dit geprobeerd heb, And it didn't work helaas.. Hebben jullie een idee hoe ik dit zou moeten oppakken? Internet afgezocht en niets gezien, alleen maar dat het niet kan etc etc. Hoop dat ik hier een antwoord op kan krijgen! :)

greetings,
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:49:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/04/2022 18:32:32
Quote Anchor link
$_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] even echo'en en debuggen. Bij Apache is het Apache/2

Toevoeging op 09/04/2022 18:44:07:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Apache') !== false) {
  echo 'Je hebt Apache';
}

?>


Nog eleganter.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/04/2022 19:04:14
Quote Anchor link
Hier een zwik code om server info te verkrijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<style>

code {color: red;}

</style>

<hr>

<p>done met xml (@php_uname)</p>

<hr>

<?php

echo "Hostname (n) : <code>" . @php_uname(n) . "</code><br />\n";

if (function_exists( 'shell_exec' )) {
    echo "Hostname : <code>" . @gethostbyname(trim(`hostname`)) . "</code><br />\n";
}

else {
    echo "Server IP : <code>". $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "</code><br />\n";
}

echo "Platform (s) : <code>" . @php_uname(s) . "</code>, (r) : <code>" . @php_uname(r) . "</code>, (v) : <code>" . @php_uname(v) . "</code><br />\n";
echo "Architecture (m) : <code>" . @php_uname(m) . "</code><br />\n";
echo "Username : <code>" . get_current_user () . "</code> ( UiD: <code>" . getmyuid() . "</code>, GiD: <code>" . getmygid() . "</code> )<br />\n";
echo "Curent Path (getcwd) : <code>" . getcwd () . "</code><br />\n";
echo "--FILE-- : <code>" . __FILE__ . "</code><br />\n";
echo "dirname FILE : <code>" . dirname(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "basename FILE : <code>" . basename(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "dirname SCRIPT_NAME : <code>" . dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "basename SCRIPT_NAME : <code>" . basename($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "<hr>";

$path_parts = pathinfo(__FILE__);

echo '$path_parts = <code>pathinfo(__FILE__)</code><br />' . "\n";

echo '$path_parts[' . "'dirname']'" . "<br />\n";

echo "dirname : <code>" . $path_parts['dirname'], "</code><br />\n";
echo "basename : <code>" . $path_parts['basename'], "</code><br />\n";
echo "extension : <code>" . $path_parts['extension'], "</code><br />\n";
echo "filename : <code>" . $path_parts['filename'], "</code><br />\n"; // since PHP 5.2.0

echo "<hr>";

echo '<p>All names have prefix <b>$_SERVER["name"]</b></p>';

echo "USER                           " . " : <code>" . $_SERVER["USER"] . "</code><br />\n";
echo "HOME                           " . " : <code>" . $_SERVER["HOME"] . "</code><br />\n";
echo "FCGI_ROLE                      " . " : <code>" . $_SERVER["FCGI_ROLE"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED" . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_HANDLER               " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_HANDLER"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_STATUS                " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_STATUS"] . "</code><br />\n";

echo "MOD_X_SENDFILE_ENABLED         " . " : <code>" . $_SERVER["MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_HOST                      " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_USER_AGENT                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT                    " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_CONNECTION                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_CONNECTION"] . "</code><br />\n";
echo "PATH                           " . " : <code>" . $_SERVER["PATH"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_SIGNATURE               " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SIGNATURE"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_SOFTWARE                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . "</code><br />\n";
$ip_server = $_SERVER["SERVER_ADDR"];

if (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "SERVER_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADDR"] . "</code> $ip_server_echo<br />\n";
echo "SERVER_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PORT"] . "</code><br />\n";

$ip_remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

if (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "REMOTE_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "</code> $ip_remote_echo<br />\n";

echo "DOCUMENT_ROOT                  " . " : <code>" . $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_ADMIN                   " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADMIN"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_FILENAME                " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";
echo "REMOTE_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_PORT"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_URL                   " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_URL"] . "</code><br />\n";
echo "GATEWAY_INTERFACE              " . " : <code>" . $_SERVER["GATEWAY_INTERFACE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_PROTOCOL                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PROTOCOL"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_METHOD                 " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_METHOD"] . "</code><br />\n";

echo "QUERY_STRING                   " . " : <code>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_URI                    " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_URI"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_SCRIPT_FILENAME           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_PATH_INFO                 " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_INFO"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_PATH_TRANSLATED           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_TRANSLATED"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_SCRIPT_NAME               " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "PHP_SELF                       " . " : <code>" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "</code><br />\n";

echo "REQUEST_TIME_FLOAT             " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME_FLOAT"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_TIME                   " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME"] . "</code><br />\n";

?>
 
Aad B

Aad B

09/04/2022 20:42:59
Quote Anchor link
Cocotj bos op 09/04/2022 18:22:23:
Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

Vergeef me dat ik dit niet begrijp. maar je weet toch wel op welke software je eigen webserver draait? Of is het zo dat je de webserver die je benadert wil detecteren?
Gewijzigd op 09/04/2022 20:44:42 door Aad B
 
Cocotj bos

cocotj bos

09/04/2022 23:12:49
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/04/2022 18:32:32:
$_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] even echo'en en debuggen. Bij Apache is het Apache/2

Toevoeging op 09/04/2022 18:44:07:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Apache') !== false) {
  echo 'Je hebt Apache';
}

?>


Nog eleganter.


Haii, ja heb de mijne gedebugged kreeg niks op mn scherm, ik ga dit is even uitproberen, zat ik net ook te bedenken bedankt! :)


Toevoeging op 09/04/2022 23:14:11:

Aad B op 09/04/2022 20:42:59:
Cocotj bos op 09/04/2022 18:22:23:
Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

Vergeef me dat ik dit niet begrijp. maar je weet toch wel op welke software je eigen webserver draait? Of is het zo dat je de webserver die je benadert wil detecteren?



hoihoi, jaaa tuurlijk weet ik welk soort webserver software ik gebruik, gebruik momenteel nu Nginx, heb heel lang met apache gewerkt, maar wilde wat nieuws dus ja :P


Toevoeging op 09/04/2022 23:14:43:

Adoptive Solution op 09/04/2022 19:04:14:
Hier een zwik code om server info te verkrijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<style>

code {color: red;}

</style>

<hr>

<p>done met xml (@php_uname)</p>

<hr>

<?php

echo "Hostname (n) : <code>" . @php_uname(n) . "</code><br />\n";

if (function_exists( 'shell_exec' )) {
    echo "Hostname : <code>" . @gethostbyname(trim(`hostname`)) . "</code><br />\n";
}

else {
    echo "Server IP : <code>". $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "</code><br />\n";
}

echo "Platform (s) : <code>" . @php_uname(s) . "</code>, (r) : <code>" . @php_uname(r) . "</code>, (v) : <code>" . @php_uname(v) . "</code><br />\n";
echo "Architecture (m) : <code>" . @php_uname(m) . "</code><br />\n";
echo "Username : <code>" . get_current_user () . "</code> ( UiD: <code>" . getmyuid() . "</code>, GiD: <code>" . getmygid() . "</code> )<br />\n";
echo "Curent Path (getcwd) : <code>" . getcwd () . "</code><br />\n";
echo "--FILE-- : <code>" . __FILE__ . "</code><br />\n";
echo "dirname FILE : <code>" . dirname(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "basename FILE : <code>" . basename(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "dirname SCRIPT_NAME : <code>" . dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "basename SCRIPT_NAME : <code>" . basename($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "<hr>";

$path_parts = pathinfo(__FILE__);

echo '$path_parts = <code>pathinfo(__FILE__)</code><br />' . "\n";

echo '$path_parts[' . "'dirname']'" . "<br />\n";

echo "dirname : <code>" . $path_parts['dirname'], "</code><br />\n";
echo "basename : <code>" . $path_parts['basename'], "</code><br />\n";
echo "extension : <code>" . $path_parts['extension'], "</code><br />\n";
echo "filename : <code>" . $path_parts['filename'], "</code><br />\n"; // since PHP 5.2.0

echo "<hr>";

echo '<p>All names have prefix <b>$_SERVER["name"]</b></p>';

echo "USER                           " . " : <code>" . $_SERVER["USER"] . "</code><br />\n";
echo "HOME                           " . " : <code>" . $_SERVER["HOME"] . "</code><br />\n";
echo "FCGI_ROLE                      " . " : <code>" . $_SERVER["FCGI_ROLE"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED" . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_HANDLER               " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_HANDLER"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_STATUS                " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_STATUS"] . "</code><br />\n";

echo "MOD_X_SENDFILE_ENABLED         " . " : <code>" . $_SERVER["MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_HOST                      " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_USER_AGENT                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT                    " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_CONNECTION                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_CONNECTION"] . "</code><br />\n";
echo "PATH                           " . " : <code>" . $_SERVER["PATH"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_SIGNATURE               " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SIGNATURE"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_SOFTWARE                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . "</code><br />\n";
$ip_server = $_SERVER["SERVER_ADDR"];

if (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "SERVER_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADDR"] . "</code> $ip_server_echo<br />\n";
echo "SERVER_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PORT"] . "</code><br />\n";

$ip_remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

if (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "REMOTE_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "</code> $ip_remote_echo<br />\n";

echo "DOCUMENT_ROOT                  " . " : <code>" . $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_ADMIN                   " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADMIN"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_FILENAME                " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";
echo "REMOTE_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_PORT"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_URL                   " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_URL"] . "</code><br />\n";
echo "GATEWAY_INTERFACE              " . " : <code>" . $_SERVER["GATEWAY_INTERFACE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_PROTOCOL                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PROTOCOL"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_METHOD                 " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_METHOD"] . "</code><br />\n";

echo "QUERY_STRING                   " . " : <code>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_URI                    " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_URI"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_SCRIPT_FILENAME           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_PATH_INFO                 " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_INFO"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_PATH_TRANSLATED           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_TRANSLATED"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_SCRIPT_NAME               " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "PHP_SELF                       " . " : <code>" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "</code><br />\n";

echo "REQUEST_TIME_FLOAT             " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME_FLOAT"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_TIME                   " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME"] . "</code><br />\n";

?>



Waardeer de moeite heel erg, danku :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.