Webshop > Etalage-pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Marieke Violet

Marieke Violet

27/11/2010 21:02:22
Quote Anchor link
Beste Mede programmeurs..

Zelf zit ik in 6VWO, en we moeten een webshop programmeren..
Tot nu toe gaat dat redelijk, maar ik ben de laatste puntjes op de i aan het zetten,
en nu loop ik tegen 2 grote problemen aan.

1. Ik krijg een foutmelding, en weet niet waarom.. Wat ik eraan moet doen, ect.
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' ORDER BY productnaam' at line 3
in file C:\xampp\htdocs\Php\HOOG5281\categorie_pagina.php on line 90

In regel 90 staat: $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error()."<br>in file ".__FILE__." on line ".__LINE__);

Wie kan mij hiermee helpen?

2. Ik moet in de etalage nog de afbeelding weergeven...
Dit is mijn code tot nu toe..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
                    include "verbinding.inc.php";
                    $sql = "SELECT product_ID, productnaam, kunstenaar, prijs_per_week, afbeelding, info
                    FROM producten WHERE
                    <?php
                    kunstenaar = $_GET[$kunstenaar];
>
                    ORDER BY productnaam"
;
                    $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error()."<br>in file ".__FILE__." on line ".__LINE__);
                    $num = mysql_num_rows($query);
                    
                    if(empty($num)) {
                    echo "<p>Er zijn geen producten gevonden.</p>\n";
                    }
else {
                    
                    while($product = mysql_fetch_object($query)) {
                        // plaatjes weergeven met een lusje? (formaat aangeven?) ?>

                        <img src="Pics/Pollock_Key.jpg">
                        <?php
                        echo "<form action=\"toevoegen.php\" method=\"POST\">\n";
                        echo "<input type=\"hidden\" name=\"productnummer\" value=\"".$product->product_ID."\" />\n";
                        echo "<p><strong>".$product->naam."</strong> - ".$product->productnaam."<br />\n";
                        echo "Informatie: ".$product->info."<br />\n";
                        echo "Prijs per week: EUR ".$product->prijs_per_week."<br />\n";    
                        echo "Uitleenweek: <input type=\"text\" name=\"uitleenweek\" size=\"2\" maxlength=\"2\" value=\"1\" />\n";
                        echo "Inleverweek: <input type=\"text\" name=\"inleverweek\" size=\"2\" maxlength=\"2\" value=\"1\" />\n";
                        echo "<input type=\"submit\" value=\"Plaats in Winkelmandje\" /></p>\n";
                        echo "</form>\n";
                    }
                    }

                ?>
[/i]

De afbeeldingen staan in de database van phpMyAdmin opgeslagen, via een link naar een map op de server..

Degene die mij denkt hiermee te kunnen helpen,
is een held, echt waar.
Ben er al uren mee bezig, en kom er maar niet uit..

Post een berichtje, en dan kunnen we communiceren over dit forum of de email, wat geliefd is.

Alvast bedankt!
xx
Marieke
Gewijzigd op 27/11/2010 21:04:20 door Marieke Violet
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:56:26
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 21:15:28
Quote Anchor link
Goh, wat ze hedendaags voor het vwo al niet moeten doen.
Maar goed, jouw probleem:

In jouw querie open je nogmaals php? Is dat nieuw? Geloof het niet he? Gewoon weghalen dus;) ( line 5 en 7 )

Verder op line 17 sluit je php tag weer? Word wel niet uitgevoerd omdat je die line becommentarieerd hebt maar toch.

Op line 19 open je hem weer?

Line 31 sluit je hem, kijk is goed maar is niet nodig. Dan kan je er ook geen problemen mee ondervinden :) Verder op line 31 ook nog [/i]

is line 33 tot 44 ook php?

Verder mis je nog wat foutenafhandeling en is je script gevoelig voor SQL injection.

Nou succes he;)
 
Milo S

Milo S

27/11/2010 21:17:03
Quote Anchor link
Weet niet wat je hebt gedaan, maar veel soeps is het niet geworden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
include "verbinding.inc.php";
    
$sql = "SELECT
            product_ID,
            productnaam,
            kunstenaar,
            prijs_per_week,
            afbeelding,
            info
        FROM
            producten
        WHERE
            kunstenaar = '"
.mysql_real_escape_string( $_GET['kunstenaar'] )."'
        ORDER BY
            productnaam"
;
                    
if( $res = mysql_query( $sql ) )
{

    if( mysql_num_rows( $res ) > 0 )
    {

        while( $rec = mysql_fetch_assoc( $res ) )
        {

            echo '<img src="Pics/Pollock_Key.jpg">
            
            <form action="toevoegen.php" method="post">
                <input type="hidden" name="productnummer" value="'
. $rec['product_ID'] . '" />
                <p><strong>'
. $rec['naam'] . '</strong> - ' . $rec['productnaam'] . '<br />
                Informatie: '
. $rec['info']. '<br />
                Prijs per week: EUR '
. $rec['prijs_per_week'] . '<br />
                Uitleenweek: <input type="text" name="uitleenweek" size="2" maxlength="2" value="1" />
                Inleverweek: <input type="text" name="inleverweek" size="2" maxlength="2" value="1" />
                <input type="submit" value="Plaats in Winkelmandje" />
            </form>'
;
        }
    }

    else
    {
        echo 'Er zijn nog geen items gevonden.';    
    }
}

else
{
    echo 'Er is een fout in de query opgetreden.';
}

?>
Gewijzigd op 27/11/2010 21:23:39 door Milo S
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2010 21:23:02
Quote Anchor link
@Milo: Puntkomma op regel 14?
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 21:23:31
Quote Anchor link
@Milo

Leuk dat je ze helpt, maar zo leert ze er niks van. Want als ze zelf goed had gekeken had ze achter mijn puntjes zelf ook kunnen komen?

Of help je nu gewoon omdat het iemand uit het vrouwelijk geslacht is?

Verder heeft milo nog last van XSS injection.

Offtopic:

Je weet wie het zegt :P
Gewijzigd op 27/11/2010 21:25:39 door Niels K
 
Milo S

Milo S

27/11/2010 21:25:34
Quote Anchor link
@ SanThe; Dankje SanThe, die had ik gemist.

@ Niels; Hmmm, ik heb het ook zo geleerd? tis nog best goed gekomen al zeg ik het zelf... En je 2e punt, misschien wel, maar Gelderland is best ver weg, heb ik niks an. Jaja ik weet het :P.
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 21:29:51
Quote Anchor link
Haha, wat zijn we weer lekker bezig vanavond :-)

Quote:
Hmmm, ik heb het ook zo geleerd?

Appart geval.

Quote:
tis nog best goed gekomen al zeg ik het zelf

Oh? En OO dan?

Quote:
misschien wel, maar Gelderland is best ver weg, heb ik niks an. Jaja ik weet het :P.

Haha, ach beter ver weg dan nooit toch? Want zeg zelf, jij bent toch de ideale schoonzoon? Haha.

Maar goed, succes marieke.
 
Milo S

Milo S

27/11/2010 21:34:49
Quote Anchor link
Offtopic:


Quote:
Haha, wat zijn we weer lekker bezig vanavond :-)

Vind je?

Quote:
Appart geval.

Klopt :D

Quote:
Oh? En OO dan?

Nou, vergelijken bij wat het was dan. Bijdehandjes gegeten? ikke wel :D.

Quote:
Haha, ach beter ver weg dan nooit toch? Want zeg zelf, jij bent toch de ideale schoonzoon? Haha.

Wie zegt dat het nooit is? Ja dat klopt wel ja, en me pak is al binnen whahaha.

Gewijzigd op 27/11/2010 21:35:03 door Milo S
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 21:39:09
Quote Anchor link
Haha, we zijn beiden goed op dreef vanavond. Maar goed, laten we ontopic gaan:)

Vind trouwens dat het database model beter kan. Jij niet milo?

Offtopic:

Quote:
Post een berichtje, en dan kunnen we communiceren over dit forum of de email, wat geliefd is.

Jouw beurt milo.
 
Milo S

Milo S

27/11/2010 21:41:22
Quote Anchor link
Ja kan wel eigenlijk, maar misschien kan madame beter even posten wat ze allemaal precies wil, dan kunnen we verder helpen.

Offtopic:

Quote:
Jouw beurt milo.

Ik ga voor een beurt :$ :P XD

6VWO, das 2 jaar ouder als ik man... Val niet op oudere vrouwen dan ik, bah.
Gewijzigd op 27/11/2010 21:45:17 door Milo S
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 21:47:45
Quote Anchor link
Wat is trouwens zie is dat afbeelding wel wordt geselecteerd maar niet wordt gebruikt?

Quote:
Ik ga voor een beurt :$ :P XD

6VWO, das 2 jaar ouder als ik man... Val niet op oudere vrouwen dan ik, bah.

En het is weer weekend, whottefock.
Even weer on topic man, is alleen maar slap gelul dit, als je daar behoefte aan hebt de zeg je maar weer wat op msn.
 
Milo S

Milo S

27/11/2010 21:50:52
Quote Anchor link
Ja ze wil een afbeelding weergeven, maar das toch niet zo moeilijk?
echo '<img alt="" src="'.$rec['img'].'" />';

Offtopic:
Hatseflats! Tja heb vandaag nog niet zoveel slap geouwehoerd dusja dan maar hier he? Maar om haar ergernis te besparen hebben we het er op msn wel over.
 
Marieke Violet

Marieke Violet

27/11/2010 22:08:36
Quote Anchor link
Nou... Heeele hoop informatie in een keer..
Ik moet zeggen, tuurlijk is het niet echt goed geprogrammeerd,
heb pas sinds 1,5 maand geleerd om met php te programmeren,
en een beetje te zware opdracht is t wel.
Ondanks dat alle jochies in de kals het wel begrijpen.

Heb al jullie tips meegenomen,
en morgen ochtend ga ik die eens even toepassen,
me kop is beetje moe nu..

En haha... dat ik een meisje ben,
hoeft nog nix te betekenen ;)

Voor misschien makkelijkere communicatie.. meld jullie me email wel ff..
ben niet zo bekend met fora :$

x
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 22:32:06
Quote Anchor link
Quote:
Voor misschien makkelijkere communicatie.. meld jullie me email wel ff..
ben niet zo bekend met fora :$

Dat ruikt naar iets anders haha. Maar goed, wat jij wilt uur tarief van 50 euro lijkt me dan wel op zijn plaats ...

Quote:
Nou... Heeele hoop informatie in een keer..
Ik moet zeggen, tuurlijk is het niet echt goed geprogrammeerd,
heb pas sinds 1,5 maand geleerd om met php te programmeren,
en een beetje te zware opdracht is t wel.
Ondanks dat alle jochies in de kals het wel begrijpen.

Heb al jullie tips meegenomen,
en morgen ochtend ga ik die eens even toepassen,
me kop is beetje moe nu..

Haha, ik denk zelf niet goed gekopieerd?:) Maar goed, tja je hebt mensen die het snappen en je hebt mensen die het willen snappen, en mensen die het willen snappen maar het nooit zullen snappen, en je hebt mensen die het niet snappen, en je hebt mensen die goed zijn. ;)

Maar goed, we horen het wel.
 
Marieke Violet

Marieke Violet

27/11/2010 22:36:06
Quote Anchor link
Haha.. Dat ruikt naar, kennis.
Meer niet, dont worry.. ;)

Nou, nee, niet gekopieeërd hoor.. :P
Eigen werk, met boek erbij, maarja, kennelijk word het niet heel veel...
Ik denk dat ik onder de groep "willen maar nooit kunnen" val :P

Is goed! Morgen weer aan de bak..

x
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 22:38:41
Quote Anchor link
Quote:
Haha.. Dat ruikt naar, kennis.
Meer niet, dont worry.. ;)

Was ook een joke, meer niet, dont worry:)

Haha ok:) Njaa, wat niet is kan nog komen toch? Ik bedoel iedereen was in het begin 'slecht' toch? Gewoon jezelf inzetten en veel proberen. Je zit op vwo en neem aan dat je aardig hoog niveau heb dus dan komt dat helemaal goed.

Succes;)
 
Marieke Violet

Marieke Violet

28/11/2010 09:35:20
Quote Anchor link
Owkee Dear People..

Alles nog eens herlezen, toegepast, enzo.
Nu heb ik nog een paar dingetjes.

- Het formulier werkt alleen bij Botticelli, Cézanne en Michelangelo.
Zal er een reden zijn waarom het bij de andere niet werkt?

- Het plaatje krijg ik nog niet voor elkaar.
Moet net als de product naam, deze opvragen uit de query..

Iemand nog ideeën?

http://informatica.ludgercollege.nl/php/HOOG5281/categorie_pagina.php

(link naar de site ;))
 
Milo S

Milo S

28/11/2010 09:50:48
Quote Anchor link
Mmmm, je hebt je website in IE gemaakt zeker? In FF klopt hij niet ;).

Plaatje haal je ook uit query en echo je dan op ongeveer deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img alt="" src="'.$rec['afbeelding'].'" />';
?>


Staan de andere personen ook goed in de database? Je kunt trouwens beter met de id van de persoon werken, anders heb je misschien naam ergens niet goed staan en dan klopt er niks meer van.

Succes :)
 
Marieke Violet

Marieke Violet

28/11/2010 09:53:31
Quote Anchor link
Yeah, we moesten alleen maar het baseren op IE..
In FF en Chrome en alle andere werkt de opmaak inderdaad erg slecht..
kan ik wel fixen, maar krijg ik geen extra punten voor, dus doe ik niet ;)

Owkee, ik zal es ff kijken..
Hoe kom je op die $rec?:$:$

Yeah, weet ik, maar we hebben ook een medewerker gedeelte, waar de medewerkers de kunstenaars toe kunnen voegen,
en word heel lastig om dat weer allemaal te veranderen ;)
Dus laat t maar zo ;)

Iig tnx! <3
 
Milo S

Milo S

28/11/2010 10:20:48
Quote Anchor link
@ Marieke; Wil je nu wel leren een site maken of wil je je gewoon zo makkelijk mogelijk afmaken van je school opdracht ;).

Die rec staat al in de while loop, daar maak je die variabel aan.

Nee hoor, je kunt het in stappen veranderen, als je het eerst over gooit op ID in je website zelf, kan het alter in je medewerkers gedeelte. Dit staat tenslotte redelijk los van elkaar. Ik zou het gewoon doen.
De fout zit trouwens in je formulier, je eerste input sluit je niet af met een >.
 
Marieke Violet

Marieke Violet

28/11/2010 10:23:57
Quote Anchor link
@ Milo: Ik wil het heel graag leren, maar ik heb er gewoon doodsimpel geen tijd voor. Heb er echt al heeeeel lang aangezeten..
Vakken als natuurkunde, wiskunde, scheikunde waar iks lecht voor sta moeten ook gedaan worden, en dan nog beeldende vorming, grieks, profielwerkstuk en een sociaal leven ;)

Owkee, dan snap ik het..
Owkee, dat zou het kunnen zijn ja..
I will do!
Tnx!
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.