website attack

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »
J C

J C

15/02/2015 17:19:58
Quote Anchor link
Sinds twee dagen wordt mijn website aangevallen, waardoor het de website overbelast werd.

Je krijgt dan als foutmelding iets als: exceeded the max_connections_per_hour.

Inmiddels is dit verhoogd waardoor de website weer bereikbaar is.

Als ik de errorlog erbij pak krijg ik veel dingen als onderstaande meldingen, is hieruit op te maken dat er een grove fout in mijn script zit dat ze aan het gebruiken zijn?

Quote:
[Sun Feb 15 01:20:03.630711 2015] [:error] [pid 4543] [client #####] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'The used SELECT statements have a different number of columns' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 ***** \n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****'+%2f**%2fuNiOn%2f**%2faLl+%2f**%2fsElEcT+0x393133353134353632312e39,0x393133353134353632322e39,0x393133353134353632332e39,0x393133353134353632342e39,0x393133353134353632352e39,0x393133353134353632362e39,0x393133353134353632372e39,0x393133353134353632382e39,0x393133353134353632392e39,0x39313335313435363231302e39,0x39313335313435363231312e39,0x39313335313435363231322e39,0x39313335313435363231332e39,0x39313335313435363231342e39,0x39313335313435363231352e39,0x39313335313435363231362e39,0x39313335313435363231372e39,0x39313335313435363231382e39,0x39313335313435363231392e39,0x39313335313435363232302e39,0x39313335313435363232312e39,0x39313335313435363232322e39,0x39313335313435363232332e39,0x39313335313435363232342e39,0x39313335313435363232352e39,0x39313335313435363232362e39,0x39313335313435363232372e39,0x39313335313435363232382e39,0x39313335313435363232392e39,0x39313335313435363233302e39,0x39313335313435363233312e39,0x39313335313435363233322e39,0x39313335313435363233332e39,0x39313335313435363233342e39,0x39313335313435363233352e39,0x39313335313435363233362e39,0x39313335313435363233372e39,0x39313335313435363233382e39,0x39313335313435363233392e39,0x39313335313435363234302e39,0x39313335313435363234312e39,0x39313335313435363234322e39,0x39313335313435363234332e39,0x39313335313435363234342e39,0x39313335313435363234352e39,0x39313335313435363234362e39,0x39313335313435363234372e39,0x39313335313435363234382e39,0x39313335313435363234392e39,0x39313335313435363235302e39,0x39313335313435363235312e39,0x39313335313435363235322e39,0x39313335313435363235332e39,0x39313335313435363235342e39,0x39313335313435363235352e39,0x39313335313435363235362e39,0x39313335313435363235372e39,0x39313335313435363235382e39,0x39313335313435363235392e39,0x39313335313435363236302e39,0x39313335313435363236312e39,0x39313335313435363236322e39,0x39313335313435363236332e39,0x39313335313435363236342e39,0x39313335313435363236352e39,0x39313335313435363236362e39,0x39313335313435363236372e39,0x39313335313435363236382e39,0x39313335313435363236392e39,0x39313335313435363237302e39,0x39313335313435363237312e39,0x39313335313435363237322e39,0x39313335313435363237332e39,0x39313335313435363237342e39,0x39313335313435363237352e39,0x39313335313435363237362e39,0x39313335313435363237372e39,0x39313335313435363237382e39,0x39313335313435363237392e39,0x39313335313435363238302e39,0x39313335313435363238312e39,0x39313335313435363238322e39,0x39313335313435363238332e39,0x39313335313435363238342e39,0x39313335313435363238352e39+and+'0'='0--


Quote:
[Sun Feb 15 01:18:52.338818 2015] [:error] [pid 4542] [client ######] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(/**/sElEcT 1 /**/fRoM(/**/sElEcT count(*),/**/cOnCaT((/**/sElEcT(/**/sElEcT /**' at line 10' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 *****): include_once('***o...')\n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****(%2f**%2fsElEcT+1+%2f**%2ffRoM(%2f**%2fsElEcT+count(*),%2f**%2fcOnCaT((%2f**%2fsElEcT(%2f**%2fsElEcT+%2f**%2fuNhEx(%2f**%2fhEx(%2f**%2fcOnCaT(0x217e21,0x4142433134355a5136324457514146504f4959434644,0x217e21))))+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2flImIt+0,1),floor(rand(0)*2))x+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2fgRoUp%2f**%2fbY+x)a)+'


Quote:
[Sun Feb 15 01:18:52.597517 2015] [:error] [pid 4526] [client ######] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'Duplicate entry '!~!ABC145ZQ62DWQAFPOIYCFD!~!1' for key 'group_key'' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 *****: include_once('***...')\n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****'+and(%2f**%2fsElEcT+1+%2f**%2ffRoM(%2f**%2fsElEcT+count(*),%2f**%2fcOnCaT((%2f**%2fsElEcT(%2f**%2fsElEcT+%2f**%2fuNhEx(%2f**%2fhEx(%2f**%2fcOnCaT(0x217e21,0x4142433134355a5136324457514146504f4959434644,0x217e21))))+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2flImIt+0,1),floor(rand(0)*2))x+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2fgRoUp%2f**%2fbY+x)a)+and+'1'='1
Gewijzigd op 15/02/2015 21:14:59 door J C
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:29:59
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/02/2015 17:38:03
Quote Anchor link
Als ik het zo zie dan hebben ze een sql injectie gebruikt.
 
J C

J C

15/02/2015 17:41:21
Quote Anchor link
Dat dacht ik eerst ook, maar het stukje zou volgens mij veilig moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
$mainqry    ="
                        SELECT
                                website_titel,
                                website_naam,
                                website_inhoud  
                        FROM
                                website
            ";
                                
if (!isset ($_GET['pagina']) || $_GET['pagina'] == '')
    {                                
$mainqry     .="            WHERE
                                website_id=201
            ";
    }                                    
else            
    {                      
$mainqry     .="         WHERE
                                website_id BETWEEN  200 and 299
                        AND
                                website_naam='".mysql_real_escape_string($_GET['pagina'])."'
            ";
    }
    
    $mainsql = $connection->query($mainqry);
    


IS er hier uit te halen of ze er ook in zijn gekomen?
Gewijzigd op 15/02/2015 17:41:42 door J C
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/02/2015 17:42:32
Quote Anchor link
Iemand probeert je site te hacken met SQL-injectie. Als dat in een fatal error eindigt, is dat niet zo'n probleem; je moet je meer zorgen maken over de injecties die wél slagen en die je daardoor niet als error voorbij ziet komen.

Als /medewerkers/ alleen voor medewerkers toegankelijk is, zou ik die directory snel even dichttimmeren met een whitelist van vertrouwde IP-adressen in .htaccess. Dat is de snelste oplossing. (Je voorbeelden noemen slechts één kwaadaardig IP-adres, maar er kunnen meerdere IP-adressen worden gebruikt.)

Daarna eens controleren of je ergens gevoelig bent voor SQL-injectie.
 
J C

J C

15/02/2015 17:46:02
Quote Anchor link
Bedankt, ik was al bezig alles overzetten naar het nieuwe php en daarmee alle scripts te controleren.
Maar dat heeft dus vanaf nu prioriteit nummer 1.

Ik kan uit de database niet halen dat er iemand is ingelogd.
Dit wordt namelijk wel bijgehouden.

We hebben best wel wat medewerkers, die ook via hun telefoon inloggen op de website.
Ik zal eens kijken of ik al die ipadressen kan gebruiken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 19:31:13
Quote Anchor link
$connection->query($mainqry);
<-- -->
mysql_real_escape_string($_GET['pagina'])

???

Gebruik je overal (nog) de mysql-extensie?
En als je dan toch een wrapper hebt, waarom maak je dan geen shorthand voor mysql_real_escape_string()?
$connection->escape() leest toch wat prettiger. Ik zou het ook $db noemen, en niet $connection.

Het zou ook logischer zijn dat als je van een wrapper gebruik maakt, ook alles in deze wrapper zit.

Daarnaast, weet je zeker dat de bovenstaande query je parten speelt?
Tevens, is je character encoding overal hetzelfde? Dit is namelijk van cruciaal belang voor de correcte werking van _real_escape_string() functionaliteit en daarmee dus ook voor het voorkomen van SQL-injectie.

En ook: het escapen van je (SQL) output alleen is soms niet genoeg. Soms moet je je input ook filteren.
Als je een numerieke waarde verwacht in $_GET['whatever'], controleer hier dan op. Als deze waarde vervolgens niet numeriek is, zou je de query niet eens uit moeten voeren.
 
J C

J C

15/02/2015 19:46:18
Quote Anchor link
Ik ben nu alles aan het omzetten naar mysqli en probeer meteen dit soort dingen te tackelen.
Door de jaren heen zijn die basis bestanden een beetje verwaterd.
Het is me ook niet helemaal meer duidelijk waarom ik dit zo heb gedaan.

ik heb er nu dit van gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
if(isset($_GET['pagina'])){
$pagina = $_GET['pagina'];
}
else
{
$pagina = 'home';
}

$qry    ="
    SELECT
            website_titel,
            website_naam,
            website_inhoud  
    FROM
            website
    WHERE
        website_id
            BETWEEN  200 and 299
    AND
        website_naam=?
            ";

    $statement = $connection->prepare($qry);
    $statement->error;
    $statement->bind_param('s', $pagina);
    $statement->execute();
    $result = $statement->get_result();
    $maintekst = $result->fetch_assoc();  
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 20:17:38
Quote Anchor link
Wellicht wil je je oorspronkelijke bericht ook anonimeseren.

Hier zitten nu nog remote IP's in (die trouwens van nederlandse origine lijken te zijn :)) en de URL van je website.

Waarschijnlijk wil je juist nu niet nog meer mensen hebben die aan jouw poort(en) gaan voelen wel?
Gewijzigd op 15/02/2015 20:18:12 door Thomas van den Heuvel
 
J C

J C

15/02/2015 20:25:40
Quote Anchor link
Dat ip adres had hij eerder moeten bedenken. Voordat hij aan mijn website begon te rommelen.
We hebben een behoorlijk vermoeden wie er achter zit. Namelijk degene die al maanden probeert via het inlog scherm probeert in te loggen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 20:35:09
Quote Anchor link
Misschien gebeurt dit via een website die een even goede beveiliging had als die van jou.
 
J C

J C

15/02/2015 20:36:53
Quote Anchor link
Als dat werkelijk zo zou zijn, dan is het nog steeds zijn eigen schuld.

Maar gezien het ipadres en zijn geschiedenis op onze website vermoed ik wat anders.
Gewijzigd op 15/02/2015 20:37:38 door J C
 
- wes  -

- wes -

16/02/2015 09:04:38
Quote Anchor link
Als je het IP van iemand hebt die dit doet , waarom deze niet excluden van je gehele site?
 
J C

J C

16/02/2015 10:02:59
Quote Anchor link
hoe doe ik dat? In de htacces?
 
Ivo P

Ivo P

16/02/2015 10:10:53
Quote Anchor link
Allow from all
Deny from 111.222.333.444

Evt hoofdletter gebruik even checken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.