Website design van Photoshop naar divs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

21/07/2011 21:45:44
Quote Anchor link
Hallo allemaal. Ik heb enige ervaring met websites maken, maar heb altijd alleen maar websites aangepast in de coding. Ik heb nog nooit een website from scratch gemaakt, maar wil dat nu gaan doen.

Mijn probleem is het design van de website. Iemand wil voor mij een design maken in photoshop en kan deze dan exporteren. Ik krijg dan een map met images en een html bestand (er staat een table in waar de images worden opgeroepen). Maar het liefste heb ik dat mijn site opgebouwd is uit divs in het design. Maar ik begrijp niet goed hoe ik dat moet doen.

Doen jullie dat echt met de hand? Ik ben begonnen met de coding, maar ik begrijp er barstens weinig van. Ik kan leuk 3 plaatjes boven elkaar krijgen waar ik overheen kan typen, maar dat is het. Ik weet niet eens hoe mijn tekst stopt of hoe ik straks 2 divs naast elkaar plak, laat staan menu knopen over een andere image heen plaats.

Heeft iemand een tip of een website waar ik dit kan leren? Ik kan het echt niet vinden en wil dit zo graag leren, dit is echt mijn barriere. Of wordt hiervoor een programma gebruikt?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:59:05
 
Tele text

Tele text

21/07/2011 21:50:48
Quote Anchor link
Hey,

http://www.sceneone.nl/

Hier leer je HTML en CSS tegelijk. Ga hoofdstuk voor hoofdstuk bij langs en oefen er mee, en uit eindelijk snap je alles als het goed is en kan je zo je layout slicen.
Bij 'tips en tricks' word ook uitgelegd hoe je een drop-down menu etc. maakt, maar leer eerst maar de basis.
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

21/07/2011 21:58:02
Quote Anchor link
Ah okee, ben benieuwd! Ga er morgen meteen naar kijken :)
 
John Acid

John Acid

21/07/2011 23:17:51
Quote Anchor link
Tele text op 21/07/2011 21:50:48:
Hey,

http://www.sceneone.nl/

Hier leer je HTML en CSS tegelijk. Ga hoofdstuk voor hoofdstuk bij langs en oefen er mee, en uit eindelijk snap je alles als het goed is en kan je zo je layout slicen.
Bij 'tips en tricks' word ook uitgelegd hoe je een drop-down menu etc. maakt, maar leer eerst maar de basis.


Dat is een goede site om mee te beginnen, ik heb daar ook veel van opgestoken, maar ook door gewoon veel te googlen steek je een hoop op.
Ook als je sceneone van begin tot eind kent is het niet gezegd dat je alles snapt, er is dan nog zoveel te leren.
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

23/07/2011 11:13:33
Quote Anchor link
Huppa, het lukt door die site al erg goed inderdaad :)

Toch heb ik een tweetal vraagjes, die ik niet beantwoord kan vinden op zijn site. Klik hier voor mijn site.

1a. Hoe zorg ik ervoor dat de pagina automatisch langer wordt? Mijn 3 divs (beige, groen en oranje) blijven altijd dezelfde lengte.

1b. En hoe kan ik ervoor zorgen dat die juist zo blijven maar dan de roze langer wordt tot het einde van de tekst? De tekst gaat dan over de groene en de roze, maar alleen de roze wordt langer.

2a. Er wordt ook niet uitgelegd hoe je een menu met afbeeldingen maakt. Ik ga namelijk werken met designs die gesliced zijn. Als ik ze naast elkaar plaats doe ik gewoon elke keer <a><img/></a>, zonder enter in de html, want anders komt er een space tussen. Is dit de juiste manier of moet ik werken met divs of met ul?

2b. Als ik een verticaal menu maak komen de afbeeldingen ook met een space. Hoe krijg ik dit weg op de juiste manier? Op mijn site is hier een voorbeeld van te zien.
 
John Acid

John Acid

23/07/2011 13:01:34
Quote Anchor link
Kijk ook eens bij tips en tricks op die site, een tut over schaalbare kolommen.
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

23/07/2011 19:08:44
Quote Anchor link
Ik kom er nog steeds niet uit. Ik heb nu dit.

Ik wil dat het bruine gedeelte stopt waar de tekst stopt. Dus ik wil eigenlijk dat de tekst in 2 divs zit, maar dat de eeste een vaste lengte heeft en de tweede stopt waar de tekst stopt.

Ik probeer van alles, maar kom er echt niet uit. Ben al de hele middag aan het proberen en wordt er nu wel gek van.
 
Jochem naafs

jochem naafs

24/07/2011 11:46:16
Quote Anchor link
1a. door een min-height te geven ipv height

1b. geen idee wat hier je vraag is.

2a. <div id="verwijzingnaarcss"><img src="plaatsvanhetplaatje"></div>

2b. ik zie geen voorbeeld

mijn inziens zijn je vragen niet zo duidelijk, dat maakt het moeilijker om ze te beantwoorden.
Gewijzigd op 24/07/2011 11:49:22 door jochem naafs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.