website met idee van frames, maar dan zonder

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter van Ree

Pieter van Ree

16/04/2007 21:11:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb al topic gezocht op dit onderwerp, maar kom er maar niet uit. Misschien is het ook wel niet wat ik wil.
Ik heb een menubalk met daarin buttons. De layout is ongeveer als volgt
header.htm
home.htm

In de index.php heb ik bovenstaande met een include in de index geplaatst. Gaat allemaal goed.
Nu wil ik als ik op een button klik, de pagina laten openen in de home.htm, terwijl de header dus bovenaan blijft staan.

Excuus als het topic al vele malen is besproken. Wie wil/kan me helpen met beetje duidelijke uitleg? Veel kennis heb ik er niet van.

Alvast mijn dank,
Pieter
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:36:20
 
Ferdi R

Ferdi R

16/04/2007 22:13:00
Quote Anchor link
Hmm beetje vaag hoe je het wilt doen.
Ik heb ook niet echt veel kennis maar ik weet wel een phpscriptje.

Als je in index.php je html code neer zet, En je zet dan deze code in je content:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?      
           if(!$_GET['pagina'])  
               $_GET['pagina'] = "home";      
              
           if(file_exists($_GET['pagina'].'.php'))  
               include($_GET['pagina'].'.php');      
           else  
               include("error.php");  
              
           ?>

Dus deze code zet je dus in je index waar je normaal je tekst hebt staan.
Dan maak je het bestand home.php en daar zet je dan wat tekst in.
Dit script roept home.php automatich op.
Je link wordt dan .nl/index.php?pagina=home
Dus je hoeft dan geen html in het bestand home.php te zetten.

Dan kun je meer pagina's aanmaken bv contact.php
Link dan naar .nl/index.php?pagina=contact

Maak dan ook even een error.php

Ik denk dat dit is wat je zoekt.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/04/2007 22:41:00
Quote Anchor link
divje met scrollbars... dan heb je ook een soort van frames...
Edit:
Of gebruik gewoon geen frame
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 

16/04/2007 23:15:00
Quote Anchor link
Er is niks mis met frames en met XFrames al helemaal niks meer.
Helaas gebruiken veel mensen frame gewoon niet goed.
 
Peter

peter

17/04/2007 10:44:00
Quote Anchor link
Er is wel heel veel mis met frames..

Google leest je frames niet. Dus gebruik liever geen frames als je een site wilt die bezoekers trekt!
 
- SanThe -

- SanThe -

17/04/2007 10:52:00
Quote Anchor link
peter schreef op 17.04.2007 10:44:
Google leest je frames niet.

Er spoken bij mij al sinds 5 april diverse google-bots rond op mijn testsite. En die site is met frames gemaakt.
 
Pieter van Ree

Pieter van Ree

17/04/2007 17:13:00
Quote Anchor link
Allemaal bedankt voor de berichtjes.
Van divje met scrollbar, of XHTML ben ik niet op de hoogte. Ook php is mij niet echt bekend.

Ferdi, ik heb je code geprobeerd en uitgetest, maar ben een stukje vooruit. Ik gebruik alleen htm bestanden (alhoewel ze met php ook mis gingen, maar ik ze gewoon gerenamed had. Hoort natuurlijk niet zo, maar kan het?)
Ik heb de links uit de menubalk gelinkt naar index.php (die wel dan)
Parameters ingevuld , zodat queryreeks naam pagina, waarde contact.htm en dus deze link geeft: index.php?pagina=contact.htm
Als ik op de button klik krijg ik de errorpagina

Indien de pagina's allemaal php moeten staan, waar begin ik dan mee. Nu staat er <html>, omdat ik ze zo opgemaakt heb. Ik kan er volgens mij niet alleen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php boven zetten toch?

Graag nog even je hulp...
Alvast bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

17/04/2007 17:22:00
Quote Anchor link
In principe kan een pagina.php volledige html code bevatten zonder enige php code er in.
 
Pieter van Ree

Pieter van Ree

17/04/2007 17:32:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je berichtje, maar houdt hetzelfde probleem.
Ik plaats even de url: http://www.kickfm.nl/test
 
- SanThe -

- SanThe -

17/04/2007 17:40:00
Quote Anchor link
Je stuurt niet correct door. Er zit dus een foutje in je index.php.
 
Pieter van Ree

Pieter van Ree

17/04/2007 18:17:00
Quote Anchor link
Ik heb dit php scriptje
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include("boven.php");
?>


en deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(!$_GET['pagina'])  
$_GET['pagina'] = "home";      
            
if(file_exists($_GET['pagina'].'.php'))  
include($_GET['pagina'].'.php');      
else  
include("error.php");  
?>

In de index staan.
Bedoel je soms het doorsturen vanuit boven.php (het menu)?
 
Ferdi R

Ferdi R

17/04/2007 23:14:00
Quote Anchor link
Het script zet er automatich php achter.
Dus .nl/index.php?pagina=contact
Dus zonder php erachter

Bestand moet je wel .php noemen maar als je ernaartoe link zonder .php
 
Pieter van Ree

Pieter van Ree

18/04/2007 20:12:00
Quote Anchor link
Ferdi, maar ook alle andere reageerders, bedankt! Dit is inderdaad de oplossing.
Helemaal goed dus...thanks!
 
Pieter van Ree

Pieter van Ree

22/04/2007 15:08:00
Quote Anchor link
Even nog een vraagje:
Is het op de een of andere manier om ook een externe URL in de index.php te laten openen?
Waar moet ik bijvoorbeeld op zoeken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.