website ontwerpen/maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 17:31:29
Quote Anchor link
hallo, ik wil graag beginnen met een echte website te maken die ook echt online moet komen voor mezelf als visitekaartje o.i.d noem maar op!

alleen heb ik tot nu geen qua design/layout heb een beetje lopen puzzelen met allemaal dingetjes maar kan maar niks bedenken, ik dacht aan een lay out wat simpel maar strak is iemand die kan helpen met ideen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:34:50
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2012 17:58:18
Quote Anchor link
Laten we eerst bij het begin beginnen en niet meteen te vroeg van de stapel lopen immers, een goed begin is het halve werk. Ik probeer hier van dit topic een soort stappenplan te maken, zodat andere mensen er ook wat aan hebben.

Stap 1
Zet je computer uit en sluit je op in een kamer met daarin een tafel, stoel, lamp (je moet wel wat kunnen zien), A4'tje en een pen.
Schrijf nu op dat papiertje wat je van plan bent. Schrijf de websitenaam op en wat je doel is met de site in een paar zinnen. Schrijf ook op in een paar zinnen wat er op je site moet komen. Denk totaal nog niet na over hoe het design eruit moet zien.

Pak nu een marker en markeer nu alle woorden die betrekking hebben op verschillende pagina's. Als voorbeeld:
Quote:
Ik wil een site maken waarop ik mijn projecten kan laten zien. Hiermee bedoel ik de site's die ik heb gemaakt, maar ook mijn CMS en andere systemen. Ook wil ik wat over mezelf vertellen en laten zien wat ik voor kennis heb. De eventuele klanten moeten mijn natuurlijk altijd kunnen mailen.
Klanten moeten kunnen inloggen op mijn site om te kijken hoe de status is van hun projecten.

Die afgrijselijke groene kleur stelt de marker voor

En zie hier de pagina's van je site, het doel en wat er op moet staan:
1) Homepagina (zit er altijd in)
2) Projecten
3) Over mij
4) Contact
5) Klanten Inlog

Probeer dit nu eens voor je eigen site te maken, dan krijg je een beeld van wat je wilt en heb je alles mooi op papier en niet in je hoofd zweven, dat wordt op den duur chaotisch.
Gewijzigd op 16/02/2012 17:59:04 door Wouter J
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

16/02/2012 18:07:33
Quote Anchor link
Wouter goeie stap 1! Kan niet wachten op de rest.

Toevoeging op 16/02/2012 18:07:45:

Trouwens bedankt voor je pm :)
 
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 18:22:51
Quote Anchor link
ik weet al wat ik wil hebben, alleeen de layout is het grote probleemm .. heb tot nu toe al een stuk gemaakt etc met php van de website zelf. wil er alleen een uitbreiding bij gooien weet alleen niet hoe of wat ik pm je even een link zodat je het kan zien ;)

Toevoeging op 16/02/2012 18:29:00:

pm gestuurd ;)
 
Jeroen VD

Jeroen VD

16/02/2012 18:37:26
Quote Anchor link
even heel erg offtopic: reshadd, zou je alsjeblieft hier en in alle andere topics juiste interpunctie (punten, kommas etc) willen gebruiken? dat leest veel beter.
 
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 18:38:58
Quote Anchor link
ill try! ^^
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/02/2012 18:50:26
Quote Anchor link
Verder

Als je van nul begint, is dit het ideale moment om op een aantal dingen te letten.
Op proper werken.


Zorg dat je consequent bent in een aantal dingen. Je hebt vaak verschillende systemen, op zich maakt het niet te veel uit wat je kiest, maar kies iets en blijf er bij.

- indenteren
Wat mij betreft: telkens twee spaties verschil.
Niet soms twee spaties, een andere keer een tab
Niet soms een accolade openen op de zelfde lijn en soms op de volgende

Een mogelijke leidraad: http://drupal.org/coding-standards

- php logica bovenaan, html (en echo'en) onderaan
eens je <!DOCTYPE ... naar de gebruiker stuurt, is er geen enkele reden meer om nog een if() lager in je code te hebben.

Eventueel ternary operators, dus in de vorm ( ? : )
Dit is ideaal om in strings te gebruiken.
bv. wanneer je options hebt waarvan er 1 geselecteerd moet zijn op basis van een variabele ...


De meeste van die dingen zijn onzichtbaar voor de gebruiker (behalve dan het indenteren van de html), maar het maakt echt een wereld van verschil.
Het maakt het veel meer overzichtelijk voor jezelf, maar bij voorbeeld ook voor ons, indien je hulp nodig hebt.
 
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 19:00:38
Quote Anchor link
thanks! die link is inderdaad erg handig zal het even goed doornemen dankjewel! alhoewel als ik echt aan het scripten ben hou ik het goed overzichtelijk en schrijf overal comments bij zodat een andere gebruiker die mijn script ziet gelijk weet wat waar over gaat maar zal alsnog zeker de link doornemen ;) de website wordt niet helemaal van de grond af aan gebouwd er is al wel het e.e.a. aan gedaan, ik begon eraan voor een opdracht op school en wil het nu uitbreiden voor mezelf, bijvoorbeeld:" iets over mezelf erin zetten, logo's die ik maak op de website plaatsen etc etc. alleen is er niks qua design in gestopt tot nu toe en dat is dus het enige deel wat vanaf het begin moet komen.

een hier snel van wat ik heb link
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2012 19:03:36
Quote Anchor link
Quote:
Wat mij betreft: telkens twee spaties verschil.

Ik zou voor 4 spaties verschil gaan, in de JS wereld is dat vaak het handigst.

Gebruik ook goede foutafhandeling. Zorg dat dingen gelogd worden en zorg dat gebruikers alleen maar te zien krijgen wat ze horen te zien.

@Reshadd, het is verstandig om toch voor je design vanaf stap 1 te beginnen. Ook al heb je je PHP script al klaar, het is altijd verstandig om alles netjes te ordenen en voor het designen is stap 1 heel mooi om telkens op terug te vallen.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

16/02/2012 19:06:33
Quote Anchor link
en te zorgen als je een foute inlog krijgt, dat die bezoeker doorgestuurd wordt naar een pagina die ook gestyled is ;)
 
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 19:08:53
Quote Anchor link
daar ben ik met je inderdaad mee eens! ik zal even mijn fantasie zijn werk laten doen en kijken wat er uit komt, al weet ik niet of er op dit moment iets uitkomt aangezien ik word geteisterd door een virus op mijn evenwichts organen :P ( en ja het is net of je jezelf lamgezopen hebt) maar ik zal proberen eruit te halen wat er in zit!

dank voor de reacties tot nu toe! ;)

Toevoeging op 16/02/2012 19:10:27:

Jeroen vd op 16/02/2012 19:06:33:
en te zorgen als je een foute inlog krijgt, dat die bezoeker doorgestuurd wordt naar een pagina die ook gestyled is ;)



haha ja dat weet ik, was ik mee bezig ;)
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

16/02/2012 19:15:02
Quote Anchor link
Offtopic:Wouter zou ik misschien mogen weten wanneer stap 2 komt? Of ben je hier een tutorial voor aan het schrijven?
Alvast bedankt.
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2012 19:24:33
Quote Anchor link
@Bas, ik denk er aan om dit in tutorial vorm te schrijven. Misschien wat makkelijker. Misschien dat ik hier wel wat stappen plaatst, het is maar net wanneer ik tijd heb :D
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

16/02/2012 19:27:52
Quote Anchor link
Haha ja oké is goed maakt niet uit hoor :) Heb de tijd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.