Website vertalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
John De Zon

John De Zon

07/07/2016 00:21:10
Quote Anchor link
Hallo,
Wat is de beste manier om mijn website te vertalen???
Het is niet gemakkelijk om als ik een wijziging maak het in alle andere talen ook te doen...
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:48:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/07/2016 00:45:25
Quote Anchor link
Zorg dat je de vertaling in een speciaal taalbestand regelt.
German.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$lang
['welcome'] = "Willkommen";
$lang['about_us'] = "über uns";
?>


En die includeer je dan als iemand naar de Duitse site gaat.
 
Bas hooff

bas hooff

07/07/2016 09:00:52
Quote Anchor link
Het lijkt mij goed om een functie / class te gebruiken / schrijven waarin je de bezoeker evt kan herkennen van land, en vervolgens een suggestie doet om bij een overeenkomst om de bijbehorende taal aan te bieden.

En zorgen dat er een functionaliteit is om de gekozen / geselecteerde waarde ook vast te houden.
Zo hoeft de bezoeker niet elke keer bijv via een dropdown menu de taal te selecteren, en kan jij deze gegevens verwerken in een functie om automatisch de juiste array / taal bestand te gebruiken.

om te voorkomen dat je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if (IsSet($_SESSION['taal']) && $_SESSION['taal'] == 'DE')
{
    include ('lang/de.php');
}
else if (IsSet($_SESSION['taal']) && $_SESSION['taal'] == 'FR')
{
    include ('lang/fr.php');
}
.....

bij elke pagina deze code moet toepassen.

als je de class zo inricht: land detectie / handmatig taal gekozen, waarde opslaan, controle uitvoeren of er een taalvoorkeur is, waarde verwerken (juiste includes), eigenschap van een functie (translate($sWaarde); controleren of deze in een array zit en vervolgens printen.

Kan je zo gaan werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo translate('welcome');


Geen ervaring mee, maar zeker als je veel data hebt lijkt een functie mij erg handig.

EDIT: Sessie moet natuurlijk cookie zijn.
Gewijzigd op 07/07/2016 09:04:14 door bas hooff
 
Ivo P

Ivo P

07/07/2016 11:06:34
Quote Anchor link
je moet in elk geval onderscheid maken tussen het vertalen van losse kreten, zoals "telefoon", "gebruikersnaam" en zinnen/teksten.

Vaak is een tekst voor de ene taal niet letterlijk een omzetting zin voor zin naar een andere taal. Dat zie je wel op sommige sites waar het Nederlands niet helemaal soepel loopt en je eigenlijk het Engels er tussen door proeft.

Soms heeft een letterlijke vertaling ook geen zin, omdat het verhaal dat je in je webshop ophangt over iDeal helemaal geen zin heeft om aan een Duitser uit te leggen. In zo'n geval ben je beter af met het in je cms plaatsen van een pagina met gelijke strekking, maar dus niet zin voor zin vertaald.

Over een bestand met losse kreten:
Dat gaat niet altijd heel eenvoudig. Sommige woorden in het Nederlands zijn op meerdere manieren te vertaling, afhankelijk van het gebruik.

Neem "aub": dan kan in het Engels "please" zijn, maar ook "here you are"
Om over "voor" nog maar te zwijgen (eerder in de tijd; niet erachter; ten behoeve van; niet tegen etc)

Naar mijn idee is een losse-kreten-vertaling vooral lastig.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/07/2016 11:39:49
Quote Anchor link
Bij grote softwareconcerns wordt inderdaad nooit op woordniveau vertaald, maar altijd in langere strings. De vertalers en localizers noemen dat werk ook "strings vertalen". Onderdelen van de gebruikersinterface zoals menu-opdrachten, knopopschriften en labels bij invoervakken zijn allemaal aparte, unieke strings.

In het Language Portal van Microsoft kun je goed zien hoe dat in zijn werk gaat. En hier vind je meteen goede suggesties voor je eigen projecten als je eens om een vertaling verlegen zit.

Zelf gebruik ik een translation memory (TM) voor vertalingen. Alle strings zijn centraal opgeslagen in een databasetabel met een dubbele primaire sleutel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS sc_translation_memory (
  translation_id   VARCHAR(255)          CHARACTER SET ascii  COLLATE ascii_bin  NOT NULL,
  language_id      TINYINT(3) UNSIGNED   NOT NULL  DEFAULT 0,
  admin_only_flag  TINYINT(1) UNSIGNED   NOT NULL  DEFAULT 0,
  date_modified    TIMESTAMP             NOT NULL  DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP  ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP,
  translation      TEXT                  NULL,
  PRIMARY KEY pk_translation_memory_id (translation_id, language_id),
  FOREIGN KEY fk_language_id (language_id) REFERENCES sc_languages (language_id) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=utf8  COLLATE=utf8_unicode_ci;

Om te voorkomen dat er voor elke view een uitstap naar de database moet worden gemaakt, genereer ik hiermee bij het toevoegen of wijzigen van een string nieuwe include-bestanden. Hierin wordt de translation-id (de eerste primaire sleutel) een constante. Vereenvoudigd krijg je dan de volgende includes.

nl-NL.php voor Nederlands:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
define('I18N_ERROR_PASSWORD_CHARACTERS', 'Het wachtwoord moet cijfers en letters bevatten.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_MIN_LENGTH', 'Het wachtwoord moet minimaal 7 tekens bevatten.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_TOO_COMMON', 'Het wachtwoord komt te vaak voor.');
?>

en-GB.php voor Brits Engels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
define('I18N_ERROR_PASSWORD_CHARACTERS', 'The password must contain both numbers and letters.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_MIN_LENGTH', 'The password must be at least 7 characters long.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_TOO_COMMON', 'The password is too common.');
?>

de-DE.php voor Duits:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
define('I18N_ERROR_PASSWORD_CHARACTERS', 'Das Kennwort muss sowohl Zahlen als auch Buchstaben enthalten.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_MIN_LENGTH', 'Das Kennwort muss aus mindestens 7 Zeichen bestehen.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_TOO_COMMON', 'Das Kennwort ist zu allgemein.');
?>

fr-FR.php voor Frans:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
define('I18N_ERROR_PASSWORD_CHARACTERS', 'Le mot de passe doit contenir des chiffres et des lettres.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_MIN_LENGTH', 'Le mot de passe doit être composé d’au moins 7 caractères.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_TOO_COMMON', 'Le mot de passe est trop commun.');
?>
Gewijzigd op 07/07/2016 11:40:53 door Ward van der Put
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.