Website voor mijn voetbalclub

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tieme Vierbergen

Tieme Vierbergen

03/09/2010 06:16:41
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe website voor mijn voetbalclub.

Neem hier een kijkje:

http://www.oudewater-ovs.nl/testing

Dus kom maar op met de keiharde kritiek! ;)

Alvast bedankt!

Edit:
Oja, ik heb nog niet de beschikking over het logo waardoor de header nog kaal is. Dit komt later nog! En alleen de home pagina is nog gemaakt. Links op de pagina werken dus niet.
Gewijzigd op 03/09/2010 06:28:55 door Tieme Vierbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:33:42
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

03/09/2010 07:12:46
Quote Anchor link
ik vind het lijken alsof je met word een website maakt, het lijkt allemaal heel simpel
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

03/09/2010 07:37:45
Quote Anchor link
Mijn opbouwende kritiek:

Ten eerst valideerd je HTML niet:
http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.oudewater-ovs.nl%2Ftesting%2F
Verdiep je in HTML en je zult zien dat je webpagina in alle browsers goed weergegeven word.

Gebruik je serieus een DIV element voor om ieder nieuws link?
Zet dat eens gauw tussen een paar : <p> </p> (paragraaf)

- De Layout:
Die zijkanten die van zwart naar wit gaan zien er heel erg fout uit maar dat kan ook een kwestie van smaak zijn.
Kleur gebruik vind ik trouwens ook slecht.

- Zoekfunctie:
Die leid je gewoon naar google :S

Nah, dus dat.
 
Tieme Vierbergen

Tieme Vierbergen

03/09/2010 09:51:51
Quote Anchor link
Overdatum bedankt voor je reactie! Hier kan ik wat mee.

De fouten die de validator aangeeft heb ik weggewerkt. (Het is trouwens vreemd dat een aantal grote websites die er (ik neem aan) mensen in dienst hebben die er echt verstand van moeten hebben nog aardig wat fouten laten zien maar dat terzijde).

De nieuwslinks heb ik aangepast met <br /> is dat ook goed? Met de <p> krijg ik te veel witruimte tussen de regels in. Of is dit op te lossen?

Wat betreft de opmerkingen over de layout ben ik het ook wel eens eigenlijk. Soms ben je ergens te lang mee bezig dat je niet meer goed ziet waar je mee bezig bent. Ik ga er wat aan doen dus!

En wat raad jij aan als zoekfunctie? Hoe deze op te bouwen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2010 09:58:22
Quote Anchor link
Paragrafen? Fout, fout hardstikke fout....

Nieuwslinks zijn een opsomming, en geen paragraaf. Dus een lijst komt meer tot zijn recht hierin.


<ul>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 1</a></li>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 2</a></li>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 3</a></li>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 4</a></li>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 5</a></li>
</ul>
Verder valt hier een hoop mee te stylen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
ul{
 list-style: square url("bullet.gif");
 list-style-type: none;
 padding: 0px;
 margin: 0px;
}
Gewijzigd op 03/09/2010 10:01:50 door - Ariën -
 
Jens V

Jens V

03/09/2010 11:36:06
Quote Anchor link
Dag Tieme,

Hoe de website er nu uit ziet, vind ik ze niet echt geslaagd. Dit heeft vooral 2 redenen, denk ik (afgezien dat ze niet valideert op w3).

Ten eerste, je kleurgebruik is echt niet OK. 't Is zelfs niet goed. Je kleuren hangen niet echt samen en die gradiënten van rood naar wit en zwart naar wit zijn nogal gedateerd. Dat je in de kleuren van je voetbalploeg wilt blijven bedrijp ik, maar probeer ze dan op een betere manier met elkaar te laten omgaan. Een tool die je kan helpen met het kiezen van je kleuren is kuler. Na een beetje prullen met die tool heb je hem helemaal door. Je kan daar twee kleuren opgeven die je absoluut wilt gebruiken, de andere kleuren geeft hij dan terug.

Ten tweede lijkt de samenhang van alle verschillende kopjes in je website zoek. De essentie staat er nu wel op, maar er lijkt geen relatie tussen al die puntjes te zijn. Dit komt waarschijnlijk deels omdat je kopjes er niet echt goed uit zien (door die zwart->wit-gradiënten). Er staat ook zo veel informatie op je voorpagina alleen al. Spreidt dat een beetje en je website wordt direct minder 'druk'.

Potentieel zit er dus wel in, maar je hebt nog wat werk!

Jens

(Dit was enkel de layout die ik reviewde. Over de inhoud heb ik het nu niet :))
Gewijzigd op 03/09/2010 11:36:47 door Jens V
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

03/09/2010 12:13:52
Quote Anchor link
Aar anoniem op 03/09/2010 09:58:22:
Paragrafen? Fout, fout hardstikke fout....

Nieuwslinks zijn een opsomming, en geen paragraaf. Dus een lijst komt meer tot zijn recht hierin.


<ul>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 1</a></li>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 2</a></li>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 3</a></li>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 4</a></li>
<li><a href="#">19-09-2010 - Hier komt nieuwstitel van nieuwtje nummer 5</a></li>
</ul>
Verder valt hier een hoop mee te stylen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
ul{
 list-style: square url("bullet.gif");
 list-style-type: none;
 padding: 0px;
 margin: 0px;
}

Mee eens. :)
 
Tieme Vierbergen

Tieme Vierbergen

04/09/2010 04:21:16
Quote Anchor link
Jens bedankt voor je reactie! Mooie tool is kuler trouwens, ik ga er zeker even mee spelen. En daarna de website drastisch verbouwen ;)

Edit: Inmiddels heb ik de website aangepast.
Gewijzigd op 04/09/2010 09:13:58 door Tieme Vierbergen
 
Jens V

Jens V

04/09/2010 11:51:21
Quote Anchor link
Waarom heb je een zwarte header, trouwens?
 
Tieme Vierbergen

Tieme Vierbergen

04/09/2010 12:59:49
Quote Anchor link
Ik zit nu in Australie en ik heb even niet het benodigde beeldmateriaal / logo tot m'n beschikking om daar iets moois van te maken. Vandaar ook de rare tijden dat ik reageer ;)
Gewijzigd op 04/09/2010 13:00:28 door Tieme Vierbergen
 
Synaps Framework

Synaps Framework

04/09/2010 13:07:06
Quote Anchor link
Als je een gehele bock een link wilt maken zoals je hebt bij je headline hoef je niet perse een onclick event te maken op een divje zoals je doet hieronder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div style="cursor: pointer;" onclick="javascript: window.location = 'nieuws.php?id=4932';" class="headline">
            <div class="headlinefoto"><img height="200" border="0" width="200" alt="Danny Muys Schiet in laatste minuut OVS 1 naar de 3e klasse" src="images/nieuws/dannyjordjuichen.jpg"></div>
            <div class="headlinetekst">
                <div class="headlinetitel">Danny Muys schiet in de laaste minuut OVS 1 naar de 3e klasse</div>
                <div class="headlinetekst2">Een lange tijd leek het er naar uit te zien dat de promotie wedstrijd tussen Oudewater OVS en Schoonhoven zou eindigen in een gelijkspel. Echter werd dit voorkomen door een prachtig doelpunt in de laatste minuut door Danny Muys. De wedstrijd startte aanvankelijk erg rommelig en het was duidelijk te merken dat er deze wedstrijd veel op het spel stond. Door het veelal slordige spel... Lees verder...</div>
            </div>
        </div>


Je kunt namelijk ook heel makkelijk een a element hiervoor gebruiker. Maak van het a element een block en je hebt hetzelfde resultaat alleen dan puur met een linkje ipv een onclick.

Is in mijn ogen wat netter.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a.Headline {
    display: block;
}
 
Tieme Vierbergen

Tieme Vierbergen

05/09/2010 04:59:11
Quote Anchor link
Synaps hoe moet de link verwerken in de pagina zelf als ik display: block; gebruik?

Dus in dit gedeelte:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div class="headline">
            <div class="headlinefoto"><img height="200" border="0" width="200" alt="Danny Muys Schiet in laatste minuut OVS 1 naar de 3e klasse" src="images/nieuws/dannyjordjuichen.jpg"></div>
            <div class="headlinetekst">
                <div class="headlinetitel">Danny Muys schiet in de laaste minuut OVS 1 naar de 3e klasse</div>
                <div class="headlinetekst2">Een lange tijd leek het er naar uit te zien dat de promotie wedstrijd tussen Oudewater OVS en Schoonhoven zou eindigen in een gelijkspel. Echter werd dit voorkomen door een prachtig doelpunt in de laatste minuut door Danny Muys. De wedstrijd startte aanvankelijk erg rommelig en het was duidelijk te merken dat er deze wedstrijd veel op het spel stond. Door het veelal slordige spel... Lees verder...</div>
            </div>
        </div>
Gewijzigd op 05/09/2010 07:22:24 door Tieme Vierbergen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.