Websocket wil niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »
Pipo Clown

Pipo Clown

29/12/2013 20:13:59
Quote Anchor link
Ik ben aan het proberen om met websocket te werken maar op de één of andere vage manier wil dit nog niet lukken.

Ik probeer een voorbeeld te volgen vanaf deze pagina :
http://www.sanwebe.com/2013/05/chat-using-websocket-php-socket

Ik heb de bestanden gedownload en, volgens mij, op de juiste wijze aangepast.

index.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset='UTF-8' />
<style type="text/css">
<!--
.chat_wrapper {
    width: 500px;
    margin-right: auto;
    margin-left: auto;
    background: #CCCCCC;
    border: 1px solid #999999;
    padding: 10px;
    font: 12px 'lucida grande',tahoma,verdana,arial,sans-serif;
}
.chat_wrapper .message_box {
    background: #FFFFFF;
    height: 150px;
    overflow: auto;
    padding: 10px;
    border: 1px solid #999999;
}
.chat_wrapper .panel input{
    padding: 2px 2px 2px 5px;
}
.system_msg{color: #BDBDBD;font-style: italic;}
.user_name{font-weight:bold;}
.user_message{color: #88B6E0;}
-->
</style>
</head>
<body>    
<?php
$colours
= array('007AFF','FF7000','FF7000','15E25F','CFC700','CFC700','CF1100','CF00BE','F00');
$user_colour = array_rand($colours);
?>


<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.0.0/jquery.min.js"></script>

<script language="javascript" type="text/javascript">  
$(document).ready(function(){
    //create a new WebSocket object.
    var wsUri = "ws://localhost:9000/chattest/server.php";     
    websocket = new WebSocket(wsUri);
    
    websocket.onopen = function(ev) { // connection is open
        $('#message_box').append("<div class=\"system_msg\">Connected!</div>"); //notify user
    }

    $('#send-btn').click(function(){ //use clicks message send button    
        var mymessage = $('#message').val(); //get message text
        var myname = $('#name').val(); //get user name
        
        if(myname == ""){ //empty name?
            alert("Enter your Name please!");
            return;
        }
        if(mymessage == ""){ //emtpy message?
            alert("Enter Some message Please!");
            return;
        }
        
        //prepare json data
        var msg = {
        message: mymessage,
        name: myname,
        color : '<?php echo $colours[$user_colour]; ?>'
        };
        //convert and send data to server
        websocket.send(JSON.stringify(msg));
    });
    
    //#### Message received from server?
    websocket.onmessage = function(ev) {
        var msg = JSON.parse(ev.data); //PHP sends Json data
        var type = msg.type; //message type
        var umsg = msg.message; //message text
        var uname = msg.name; //user name
        var ucolor = msg.color; //color

        if(type == 'usermsg')
        {
            $('#message_box').append("<div><span class=\"user_name\" style=\"color:#"+ucolor+"\">"+uname+"</span> : <span class=\"user_message\">"+umsg+"</span></div>");
        }
        if(type == 'system')
        {
            $('#message_box').append("<div class=\"system_msg\">"+umsg+"</div>");
        }
        
        $('#message').val(''); //reset text
    };
    
    websocket.onerror    = function(ev){$('#message_box').append("<div class=\"system_error\">Error Occurred - "+ev.data+"</div>");};
    websocket.onclose     = function(ev){$('#message_box').append("<div class=\"system_msg\">Connection Closed</div>");};
});
</script>
<div class="chat_wrapper">
<div class="message_box" id="message_box"></div>
<div class="panel">
<input type="text" name="name" id="name" placeholder="Your Name" maxlength="10" style="width:20%"  />
<input type="text" name="message" id="message" placeholder="Message" maxlength="80" style="width:60%" />
<button id="send-btn">Send</button>
</div>
</div>

</body>
</html>


server.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
<?php
$host
= 'localhost'; //host
$port = '9000'; //port
$null = NULL; //null var

//Create TCP/IP sream socket

$socket = socket_create(AF_INET, SOCK_STREAM, SOL_TCP);
//reuseable port
socket_set_option($socket, SOL_SOCKET, SO_REUSEADDR, 1);

//bind socket to specified host
socket_bind($socket, 0, $port);

//listen to port
socket_listen($socket);

//create & add listning socket to the list
$clients = array($socket);

//start endless loop, so that our script doesn't stop
while (true) {
    //manage multipal connections
    $changed = $clients;
    //returns the socket resources in $changed array
    socket_select($changed, $null, $null, 0, 10);
    
    //check for new socket
    if (in_array($socket, $changed)) {
        $socket_new = socket_accept($socket); //accpet new socket
        $clients[] = $socket_new; //add socket to client array
        
        $header = socket_read($socket_new, 1024); //read data sent by the socket
        perform_handshaking($header, $socket_new, $host, $port); //perform websocket handshake
        
        socket_getpeername($socket_new, $ip); //get ip address of connected socket
        $response = mask(json_encode(array('type'=>'system', 'message'=>$ip.' connected'))); //prepare json data
        send_message($response); //notify all users about new connection
        
        //make room for new socket

        $found_socket = array_search($socket, $changed);
        unset($changed[$found_socket]);
    }

    
    //loop through all connected sockets
    foreach ($changed as $changed_socket) {    
        
        //check for any incomming data
        while(socket_recv($changed_socket, $buf, 1024, 0) >= 1)
        {

            $received_text = unmask($buf); //unmask data
            $tst_msg = json_decode($received_text); //json decode
            $user_name = $tst_msg->name; //sender name
            $user_message = $tst_msg->message; //message text
            $user_color = $tst_msg->color; //color
            
            //prepare data to be sent to client

            $response_text = mask(json_encode(array('type'=>'usermsg', 'name'=>$user_name, 'message'=>$user_message, 'color'=>$user_color)));
            send_message($response_text); //send data
            break 2; //exist this loop
        }
        
        $buf = @socket_read($changed_socket, 1024, PHP_NORMAL_READ);
        if ($buf === false) { // check disconnected client
            // remove client for $clients array

            $found_socket = array_search($changed_socket, $clients);
            socket_getpeername($changed_socket, $ip);
            unset($clients[$found_socket]);
            
            //notify all users about disconnected connection
            $response = mask(json_encode(array('type'=>'system', 'message'=>$ip.' disconnected')));
            send_message($response);
        }
    }
}

// close the listening socket
socket_close($sock);

function
send_message($msg)
{

    global $clients;
    foreach($clients as $changed_socket)
    {
        @
socket_write($changed_socket,$msg,strlen($msg));
    }

    return true;
}



//Unmask incoming framed message
function unmask($text) {
    $length = ord($text[1]) & 127;
    if($length == 126) {
        $masks = substr($text, 4, 4);
        $data = substr($text, 8);
    }

    elseif($length == 127) {
        $masks = substr($text, 10, 4);
        $data = substr($text, 14);
    }

    else {
        $masks = substr($text, 2, 4);
        $data = substr($text, 6);
    }

    $text = "";
    for ($i = 0; $i < strlen($data); ++$i) {
        $text .= $data[$i] ^ $masks[$i%4];
    }

    return $text;
}


//Encode message for transfer to client.
function mask($text)
{

    $b1 = 0x80 | (0x1 & 0x0f);
    $length = strlen($text);
    
    if($length <= 125)
        $header = pack('CC', $b1, $length);
    elseif($length > 125 && $length < 65536)
        $header = pack('CCn', $b1, 126, $length);
    elseif($length >= 65536)
        $header = pack('CCNN', $b1, 127, $length);
    return $header.$text;
}


//handshake new client.
function perform_handshaking($receved_header,$client_conn, $host, $port)
{

    $headers = array();
    $lines = preg_split("/\r\n/", $receved_header);
    foreach($lines as $line)
    {

        $line = chop($line);
        if(preg_match('/\A(\S+): (.*)\z/', $line, $matches))
        {

            $headers[$matches[1]] = $matches[2];
        }
    }


    $secKey = $headers['Sec-WebSocket-Key'];
    $secAccept = base64_encode(pack('H*', sha1($secKey . '258EAFA5-E914-47DA-95CA-C5AB0DC85B11')));
    //hand shaking header
    $upgrade  = "HTTP/1.1 101 Web Socket Protocol Handshake\r\n" .
    "Upgrade: websocket\r\n" .
    "Connection: Upgrade\r\n" .
    "WebSocket-Origin: $host\r\n" .
    "WebSocket-Location: ws://$host:$port/chattest/server.php\r\n".
    "Sec-WebSocket-Accept:$secAccept\r\n\r\n";
    socket_write($client_conn,$upgrade,strlen($upgrade));
}

?>


Om de server te starten gebruik ik het volgende php-bestand :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    shell_exec('php -q c:/xampp/htdocs/chattest/server.php 2>&1 > /dev/null &');
?>


Als server draai ik XAMPP onder Windows8-64 bit, hier heb ik onder de directory 'htdocs' een subdirectory 'chattest' aangemaakt waar bovenstaande 3 php bestanden in staan.

Nadat in index.php gestart heb krijg ik de foutmelding 'Error Occurred - undefined'.

Zelf ben ik er vrij zeker van dat het server deel niet opgestart wordt, ik begrijp alleen niet waarom. Wie helpt mij om dit aan de praat te krijgen ?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 29/12/2013 20:23:54 door Pipo Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:47:55
 
Christian k

christian k

29/12/2013 21:54:57
Quote Anchor link
Heb je de socket wel geinstalleert?
 
Pipo Clown

Pipo Clown

29/12/2013 22:20:00
Quote Anchor link
Volgens mij wel.

Dit doe ik toch door eenmalig het volgende stukje PHP-code aan te roepen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    shell_exec('php -q c:/xampp/htdocs/chattest/server.php 2>&1 > /dev/null &');
?>
 
Christian k

christian k

30/12/2013 10:35:03
Quote Anchor link
Ik weet het niet hoe dat met windows werkt maar op ubuntu moest je
Wat comandos in de terminal intypen
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/12/2013 15:30:21
Quote Anchor link
Op mijn localhost heb ik het nu daaiende, dit doordat ik daar de XAMPP-Shell kon gebruiken.

De volgende stap is om het op de NAS aan de praat te krijgen, geen idee hoe ik daar een Shell kan gebruiken.

Ik heb nu onderstaande code welke ik eenmalig aan roep, deze code staat in een php-bestandje dat in dezelfde map staat als server.php en index.php :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $result
= exec("php -q ".getcwd()."/server.php 2>&1");
    echo $result;
?>


Het resultaat hiervan is :

"sh: php: command not found"

Wie kan mij vrtellen hoe ik PHP hier bereikbaar krijg ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2013 15:35:19
Quote Anchor link
Kijk eens met phpinfo() waar PHP geinstalleerd is, en gebruik dat path i.p.v. 'php'
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/12/2013 17:26:55
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen de volgende code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
echo getcwd().'/server.php<br><br>';   // Het huidige path

$php_cmd = PHP_BINDIR.'/php';  //  Het path naar PHP
echo $php_cmd;  //  Het path naar PHP

scandir($php_cmd);  //  Inhoud PHP-directory


    $result = exec($php_cmd." -q ".getcwd()."/server.php 2>&1");
echo $result;

?>


Met als resultaat :

/share/MD0_DATA/Web/midlife-info/chat/server.php (Curr-dir)

/root/daily_build/3.8.x/Model/TS-421/../../NasMgmt/HTTP/php5/bin/php (PHP-dir)

Warning: scandir(/root/daily_build/3.8.x/Model/TS-421/../../NasMgmt/HTTP/php5/bin/php) [function.scandir]: failed to open dir: No such file or directory in /share/MD0_DATA/Web/midlife-info/chat/st.php on line 7 (Foutmelding van scandir)

Scandir lijkt uitgevoerd te worden, net als shell_exec, vanuit de current directory en niet vanuit de root waardoor de PHP-dir niet gevonden kan worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.