week dagen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick de

Nick de

27/01/2012 19:57:30
Quote Anchor link
Ik ben op dit moment bezig met een Rooster Systeem voor mijn werk.
hier kunnen wij da gemakkelijk invoeren wie werkt en hoelaat.
Nou heb ik al een begin van zo'n systeem met inloggen en al.

Alleen stuit ik op een klein probleem.
Ik heb de pagina rooster.php
Hier wil ik dan voor de huidige gebruiker zijn week rooster laten zien.
Alleen heb ik geen idee hoe ik dan automatisch de goede week laat zien en dat hij ook weet dat het bijvoorbeeld de maandag 30-01-2012 is.
Afbeelding
hier een link met een voorbeeld hoe het er uit moet zien in een tabel.

Ik ben dus benieuwd of iemand mij kan vertellen hoe ik een beginnetje kan maken met het uitrekenen van de datums. En dat ik dan laat zien voor de ingelogde gebruiker wat zijn rooster is.

Mijn database is als volgt:
`id` int(255) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`datum` date NOT NULL,
`werknemer` int(255) NOT NULL,
`begintijd` time NOT NULL,
`eindtijd` time NOT NULL,
`pauze` time NOT NULL,
UNIQUE KEY `id` (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:19:39
 
- Jim  -

- Jim -

27/01/2012 20:05:35
 
Nick de

Nick de

27/01/2012 20:30:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$jaar = date(Y);
      $week = date(w);
      $maand = date(n);
      $dag = date(N);
      $dagnaam = array(1 => "maandag", "dinsdag", "woensdag", "donderdag", "vrijdag", "zaterdag", "zondag");
      $maandnaam = array(1 => "Januari", "Februari", "Maart", "April", "Mei", "Juni", "Juli", "Augustus", "September", "Oktober", "November", "December");
      echo 'Jaar: '.$jaar.'<br/>';
      echo 'Week: '.$week.'<br/>';
      echo 'Maand: '.$maand.' oftewel '.$maandnaam[$maand].'<br/>';
      echo 'Dag: '.$dag.'oftewel '.$dagnaam[$dag].'<br/>';

Ik heb nu een begintje met kijken welke datum het dan is. Maar weet nog niet hoe ik dit dan in een tabel moet zetten dus dat ie vandaag vrijdag en dan ook de donderdag eentje eraftelt enzo.

Weet niet of jullie mij een opzetje kunnen geven?
 
- Jim  -

- Jim -

27/01/2012 21:29:25
Quote Anchor link
Ik heb even een voorbeelje gemaakt.
Hierin kan je ook zien dat de functie mktime() erg belangrijk is om de datum te kunnen wijzigen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
    <body>

        <table cellspacing="0" cellpadding="2">
        <?php
        // Create the timestamp for today/now
        $timestamp = mktime(date("h"), date("i"), date("s"), date("m"), date("d"), date("Y") );

        // Show today in a nice format
        ?>
<caption> Now: <?php echo date('l jS \of F Y h:i:s A', $timestamp); ?></caption><?php

        // Loop through all months of a year
        for($i=0;$i<= 12; $i++)
        {

            // Create a timestamp for the 1st day in each month
            // $i changes the month each iteration

            $timestamp = mktime(0, 0, 0, $i, 1, date("Y") );

            // Show some formats
            ?>

            <tr>
                <td><?php echo $i; ?></td>
                <td><?php echo date('U', $timestamp)?></td>
                <td><?php echo date('l jS \of F Y h:i:s A', $timestamp); ?></td>
            </tr>
            <?php

        }
        ?>

        </table>

        <hr />

        <div>
        Ref: <br />
            <a href="http://nl3.php.net/manual/en/function.date.php">date() on php.net</a><br />
            <a href="http://nl3.php.net/manual/en/function.mktime.php">mktime() on php.net</a><br />

        </div>

    </body>
</html>


Voorbeeld
Gewijzigd op 27/01/2012 21:38:22 door - Jim -
 
- SanThe -

- SanThe -

27/01/2012 21:55:39
Quote Anchor link
Misschien heb je hier iets aan?
http://www.test.santhe.nl/phphulp/weeknummer.php
 
Nick de

Nick de

27/01/2012 21:57:00
Quote Anchor link
Dankje voor je reactie.

Ik heb nu een functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function totaaltijd($dag) {
 $totaal = eindtijd($dag)-begintijd($dag)-pauzetijd($dag);
 if ($totaal <= 0) {
 return '-';
 }
 else {
 return $totaal;
 }        
}
[/code}
alleen bij deze code gebeurd het volgende hij haalt de eindtijd - begintijd -pauzetijd alleen zonder pauze krijg ik bijvoorbeeld 3 (21:00:00-18:00:00) maar als ik pauzetijd erbij doe dan krijg ik nog steeds 3? watdoe ik fout. pauze tijd is dan (00:10:00)
edit: Volgens mij komt dit doordat het getal niet meer in TIME staat maar in een getal??
Gewijzigd op 27/01/2012 22:12:09 door Nick de
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.