week nummer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frisbee

Frisbee

10/01/2005 12:15:00
Quote Anchor link
weet iemand hoe de weeknummers lopen volgens php?

ik dacht altijd dat week 1 van een jaar de eerste volle week was. dat zou dit jaar dan dus de week van 3 januari zijn. volgens die berekening zou de eerste week van 2004 op maandag 5 januari beginnen. maar als ik deze code gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$weekNr
= date("W",mktime(0,0,0,1,1,2004));

?>


krijg ik als weeknummer 2. weet iemand waardoor dit komt??
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:14:08
 
Mitch X

Mitch X

10/01/2005 13:17:00
Quote Anchor link
// onzin ;)

Die eerste week was nog week 53 ;)
Gewijzigd op 10/01/2005 13:18:00 door Mitch X
 
John Zondag

John Zondag

10/01/2005 21:16:00
Quote Anchor link
Nee hoor, de eerste week is week 1 :-)
De eerste week met minimaal 4 dagen is week 1 (als je op maandag begint te tellen). Oftewel, als 1 januari op donderdag of eerder valt, is het week 1, valt 1-1 op vr/za/zo dan is dat week 53 en is de volgende week 1.

Frisbee, de week van 29-31 dec 2003 en 1-4 jan 2004 is week 1. Jouw voorbeeld geeft bij mij 1. De week van 5 januari 2004 is week 2.

Het volgende script geeft bij mij wk53, wk53, wk1 en wk1. Keurig volgens de internationale afspraken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
echo "<br>1 jan=wk ".date("W",mktime(0,0,0,1,1,2005));
echo "<br>2 jan=wk ".date("W",mktime(0,0,0,1,2,2005));
echo "<br>3 jan=wk ".date("W",mktime(0,0,0,1,3,2005));
echo "<br>4 jan=wk ".date("W",mktime(0,0,0,1,4,2005));
?>
Gewijzigd op 10/01/2005 21:22:00 door John Zondag
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.