Welk scripttaal voor textarea?

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yamahadt50r

yamahadt50r

13/12/2008 20:19:00
Anchor link
Met welke scripttaal kan ik zo'n textarea als in de link onder deze alinea maken (en misschien een werkend script zodat ik die kan bewerken of gewoon in kan voegen). Dus als je op B klikt dat er niet komt maar het rechtstreeks wordt weergegeven. Ik kan niks vinden waarmee dat zou moeten. Dit heb ik nodig omdat ik dit wil toepassen in mijn eigen (zelfgeschreven) gastenboek.

http://www.tboek.nl/gastenboek/demo/write/

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:49:58
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

13/12/2008 20:24:00
Anchor link
javascript
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

13/12/2008 20:29:00
Anchor link
Stukje uit m'n eigen script misschien ben je hier wat mee...


ubb.inc.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<script type="text/javascript">
 function bb(sUBB, eUBB){
  var objTxtArea = document.forms['formulierA1'].elements['messageA1']; // SELECTEER DOEL
  if (!eUBB){
   eUBB = ' '+sUBB+' '; // Smileys..
   sUBB = '';
  }
  if (objTxtArea.selectionStart || objTxtArea.selectionStart == 0){
   var ss = objTxtArea.selectionStart;
   var se = objTxtArea.selectionEnd;
   objTxtArea.value = objTxtArea.value.substring(0, ss) + sUBB + objTxtArea.value.substring(ss, se) + eUBB + objTxtArea.value.substring(se, objTxtArea.value.length);
   if (sUBB.length != 0){
    objTxtArea.selectionStart = ss;
    objTxtArea.selectionEnd = se + sUBB.length + eUBB.length;
   }
   else{
    objTxtArea.selectionStart = se + sUBB.length + eUBB.length;
    objTxtArea.selectionEnd = objTxtArea.selectionStart;
   }
   objTxtArea.focus();
  }
  else if (objTxtArea.createTextRange){
   objTxtArea.focus();    //Needs to get focus to prevent other objects to get ubb codes
   document.selection.createRange().text = sUBB + document.selection.createRange().text + eUBB;
  }
  else{
   txtArea.value = txtArea.value + sUBB + eUBB;
  }
 }
 -->
  </script>
<img style="cursor: pointer" src="img/bbc/bold.gif" onclick="javascript:bb('[b][/b]')" alt="" />
<img style="cursor: pointer" src="img/bbc/italicize.gif" onclick="javascript:bb('[i][/i]')" alt="" />
<img style="cursor: pointer" src="img/bbc/underline.gif" onclick="javascript:bb('[u][/u]')" alt="" />
<img style="cursor: pointer" src="img/bbc/strike.gif" onclick="javascript:bb('[s][/s]')" alt="" />
<img src="img/bbc/divider.gif" alt="" />
<img style="cursor: pointer" src="img/bbc/left.gif" onclick="javascript:bb('[left][/left]')" alt="" />
<img style="cursor: pointer" src="img/bbc/center.gif" onclick="javascript:bb('[center][/center]')" alt="" />
<img style="cursor: pointer" src="img/bbc/right.gif" onclick="javascript:bb('[right][/right]')" alt="" />



implementatie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php include("ubb.inc.php"); ?>
<form name="formulierA1" method="post" action="">
<textarea name="messageA1" id="messageA1" cols="" rows="" style="width: 600px; height: 200px; margin: 0px auto;"></textarea>






Edit:
Sorry, dacht ik m'n bovenstaande bericht had geedit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter De Schuyter
 
--

--

13/12/2008 20:54:00
Anchor link
Je kan ook FCKEditor een beetje aanpassen.
 
Yorick17

yorick17

13/12/2008 21:12:00
Anchor link
@yamahadt50r
Javascript/ajax

@Evert
Klopt heb ik ook gedaan!!
 
Yamahadt50r

yamahadt50r

13/12/2008 23:04:00
Anchor link
oke, ik denk dat ik hier wel wat mee kan. bedankt!
 
Yorick17

yorick17

13/12/2008 23:15:00
Anchor link
@Paradox™
Bij mij werkt het script niet
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

13/12/2008 23:22:00
Anchor link
Hmm.. Raar.. Ofwel ben ik iets vergeten ofwel heb jij het niet goed gedaan..

Bij mij werkt het dus wel..

Afbeelding
 
Yamahadt50r

yamahadt50r

14/12/2008 11:14:00
Anchor link
Ik ben er nu mee aan de gang gegaan, maar dit is toch een ander script. Als je goed in het voorbeeld kijkt zie je dat de tekst echt bold word in de textarea. dit geld ook voor de smileys en curcief enz.

Wie weet hoe ik dit doe?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/12/2008 11:20:00
Anchor link
Google eens op FCKEditor of TinyMCE...
 
Douwe

Douwe

14/12/2008 12:02:00
Anchor link
Dat kan inderdaad met TInyMCE, deze zet via Javascript een <textarea> om in een WYSIWYG-veld, niet-JS-ers kunnen dus gewoon het 'oude' textarea gebruiken. Dit WYSIWYG-veld wordt dan gewoon met het form meegezonden met de name van het textarea.
 
Yamahadt50r

yamahadt50r

14/12/2008 12:22:00
Anchor link
ik denk dat ik me wel red met tinymce. Bedankt iedereen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/03/2021 10:08:11
Anchor link
Spamkick, slotje
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.