Welke browsers ondersteunen schaduw in css

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tijs Drukker

Tijs Drukker

08/04/2012 20:51:25
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig om een layout te maken voor een website. Nu wil ik aan mijn divs misschien een beetje schaduw toevoegen, alleen voordat ik dat doe wil ik eerst weten welke browsers/browserversies dit allemaal ondersteunen. Weet iemand hier een antwoord op?

Gr. Tijs
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:20:21
 
Wouter J

Wouter J

08/04/2012 21:37:52
Quote Anchor link
Als je de juiste codes gebruikt alle:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
.box_shadow {
  -webkit-box-shadow: 2px 2px 4px #2d2d2d; /* Saf3-4, iOS 4.0.2 - 4.2, Android 2.3+ */
     -moz-box-shadow: 2px 2px 4px #2d2d2d; /* FF3.5 - 3.6 */
          box-shadow: 2px 2px 4px #2d2d2d; /* Opera 10.5, IE9, FF4+, Chrome 6+, iOS 5 */
              filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Shadow(color='black', Direction=145, Strength=4) /* IE5.5 - IE8 */
}

Meer uitleg over het IE filter voor oude IE versies: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms533086(v=vs.85).aspx
 
Tijs Drukker

Tijs Drukker

09/04/2012 15:15:29
Quote Anchor link
Oke, dankjewel voor het antwoord.
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/04/2012 15:36:17
Quote Anchor link
op dit moment zit deze ondersteuning in: IE9, Chrome en Firefox.
 
Mark Bos

Mark Bos

20/04/2012 16:21:32
Quote Anchor link
Safari ondersteunt dat toch ook.... webkit ....
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/04/2012 16:51:48
Quote Anchor link
dat zou ik zo niet durven zeggen maar ik denk van wel want op mijn iphone toont hij ook een shadow.
 
Frank WD

Frank WD

20/04/2012 17:37:07
Quote Anchor link
Zoals Wouter al reeds aangaf.
Bij het gebruik van de goede codering kun je shadow in alle browsers krijgen.
Zelf in ie6 + ie7 en ie8 waar dit standaard nog niet door de browser werd ondersteund.

Tevens zie de commentaar regels achter elke code bij Wouter. Die geeft aan welke browser welke code ondersteund.
Gewijzigd op 20/04/2012 17:37:29 door Frank WD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.