Welke gebruiker is wanneer en hoe vaak ingelogd geweest?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3

Jan van der Veeken

Jan van der Veeken

01/06/2016 12:05:56
Quote Anchor link
Denk het wel moet dat ervoor komen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:05:26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2016 12:07:33
Quote Anchor link
Zonder die functie wordt er niks uitgevoerd. En je UPDATE query klopt niet.
 
Jan van der Veeken

Jan van der Veeken

02/06/2016 21:05:21
Quote Anchor link
Ik krijg een foutmelding voor onderstaande regel, wat is er mis?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$db = msqli_connect("localhost", "root", "", "ambicius");


        Het staat in db.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2016 21:09:24
Quote Anchor link
Het is handig om in het geval van foutmeldingen de foutmelding te laten zien.

Maar in dit geval zie ik dat je de functienaam msqli_connect() verkeerd geschreven hebt. Dat zou de foutmelding dan ook wel moeten laten weten, omdat je genoemde functie (msqli_connect) niet bestaat.
Gewijzigd op 02/06/2016 21:15:05 door - Ariën -
 
Jan van der Veeken

Jan van der Veeken

02/06/2016 21:36:12
Quote Anchor link
Dit is stom nu werkt het wel, bedankt.
Ben mij nu aan het oriënteren op php en ga het nog leuk vinden.

Jan

Toevoeging op 03/06/2016 12:44:32:

ben alweer begonnen met de update van de tijd en datum, mijn regel in de tabel is:

mysqli_query ("UPDATE 'ambicius' SET time = current_timestamp"); ambicius is de tabel en time de regel.

Dit is mijn login.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
   session_start();
   if(isset($_POST['login'])) {
       include_once("db.php");
      
   $email = strip_tags($_POST['email']);
   $password = strip_tags($_POST['password']);
  
   $email = stripslashes($email);
   $password = stripslashes($password);
  
   $email = mysqli_real_escape_string($db, $email);
   $password = mysqli_real_escape_string($db, $password);
  
   $sql = "SELECT * FROM ambicius WHERE email='$email' limit 1";
mysqli_query ("UPDATE `ambicius` SET time = current_timestamp");
  
   $query = mysqli_query($db, $sql);
   $row = mysqli_fetch_array($query);
   $id = $row['id'];
   $db_password = $row['password'];
if($password == $db_password) {
   $_session['emailadres'] = $emailadres;
   $_session['id'] = $id;
   header('location: muziek.php');
  
}
else {
echo"Je hebt niet de goede gegevens ingevuld!";

}
}

?>


Weet het niet meer.
Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/06/2016 20:02:44
Quote Anchor link
functies in MySQL zijn altijd in hoofdletters geschreven en te herkennen aan de haakjes aan het uiteinde:
CURRENT_TIMESTAMP()

Als je al op 'current_timestamp' had gegoogled had het al moeten opvallen.

Verder raad ik hard af om password onbeveiligd op te slaan!!!
En na location-header()'s horen altijd nog een exit;
Gewijzigd op 06/06/2016 20:04:16 door - Ariën -
 
Jan van der Veeken

Jan van der Veeken

07/06/2016 11:52:16
Quote Anchor link
Hallo
Ben op W3schools aan het oefenen geweest en komt tot onderstaande regel.
mysqli_query INSERT INTO 'login'(user_id, time) VALUES ($id, NOW());

Mijn 2e tabel is login met (user_id int ai, time datetime)
In mijn hoofdtabel ambicius heb ik (id int ai, email varchar, wachtwoord varchar)

Toch werkt het nog niet
Groet Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/06/2016 12:09:28
Quote Anchor link
Het is niet zo dat we hier een glazen bol hebben ;-)

Met iets als 'werkt niet' kunnen we weinig. Vertel op zijn minst wat er wel gebeurt, wat je verwacht, en wat je precies doet.
 
Jan van der Veeken

Jan van der Veeken

07/06/2016 12:17:43
Quote Anchor link
In de regel datetime moet de datum komen dat het betreffende koorlid heeft ingelogd zodat ik kan zien wie er onlangs heeft ingelogd.
Op het moment dat ik inlog en uitlog en ga daarna in de tabel login kijken dan is er niets gebeurd.
De regel heb ik gezet net na de regel: $_SESSION=[id] = $id;
zie onder:
$sql = "SELECT * FROM ambicius WHERE email='$email' limit 1";

$query = mysqli_query($db, $sql);
$row = mysqli_fetch_array($query);
$id = $row['id'];
$db_password = $row['password'];

if($password == $db_password) {
$_session['emailadres'] = $emailadres;
$_session['id'] = $id;
$sql = mysqli_query (INSERT INTO 'login'(user_id, time) VALUES ($id, NOW()));
header('location: muziek.php');

} else {
echo"Je hebt niet de goede gegevens ingevuld!";

}
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/06/2016 12:25:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = mysqli_query (INSERT INTO 'login'(user_id, time) VALUES ($id, NOW()));

Strings horen tussen dubbele-quotes.

En verder vind vraag ik me af of je mijn vorige post goed hebt gelezen.
Gewijzigd op 07/06/2016 12:26:37 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.