Welke lus functie moet ik gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Roland Baas

Roland Baas

03/05/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb als voorbeeld de volgende getallen: 2, 10, 30 en 100

Ik wil nu gaan controleren als ik een willekeurig getal heb (bijvoorbeeld 20) dat de lus hem bij een getal laat horen. (in dit geval 30), Wanneer het willekeurige getal 31 is, wil ik dat hij bij 100 hoort.

nu kan ik een if lus maken, maar de bovenste getallen haal ik uit een database en kunnen beheerd worden. Is hier een functie voor bekend?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:32:34
 
Abdel phper

abdel phper

03/05/2007 11:40:00
Quote Anchor link
Misschien een nadere beschrijving en wat info over je ERD.

Ik vraag me af dat getal moet dat genoteerd worden in het database.

Als ik het zo zie zou ik zeggen:

als er een getal is. -> kijk bij welke getal het hoort.-> echo het of doe er mee wat je wil ?.
 
Roland Baas

Roland Baas

03/05/2007 11:44:00
Quote Anchor link
ik wil controleren hoeveel producten mensen in hun winkelmandje hebben..

Op basis van dit aantal wil ik gaan controleren hoe hoog de verzendkosten zijn.

Ik heb in de database een prijs gelinkt aan een aantal dagen.

dus wanneer men 5 producten in het winkelmandje heeft controleert het systeem welke database rij daar het meest in de buurt komt en pakt daar de prijs van.
 
Cees St

Cees St

03/05/2007 11:55:00
Quote Anchor link
zoiets zou een oplossing kunnen zijn.

in de array $getallen moeten dan die willekeurige getallen zitten
het geeft dan een array met bijpassende resultaten terug.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
var $retval = array();
foreach($getallen as $value){
    switch($value){
        case (
$value<=2):
            $retval['2'] = $value;
            break;
        case ((
$value>2)&&($value<=10)):
            $retval['10'] = $value;
            break;
        case ((
$value>10)&&($value<=30)):
            $retval['30'] = $value;
            break;
        case ((
$value>30)&&($value<=100)):
            $retval['100'] = $value;
            break;
        default:
            ;
    }
// switch
}

?>
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/05/2007 12:00:00
Quote Anchor link
dus als ik 100 schroefjes in mijn maandje zou hebben(voorbeeld) dan zou ik dus alsnog €20 verzendkosten moeten betalen? Ik denk dat je beter op netto gewicht kan rekenen(Dus de gehele inhoud van de doos).
 
Thijs X

Thijs X

03/05/2007 12:19:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 03.05.2007 12:00:
dus als ik 100 schroefjes in mijn maandje zou hebben(voorbeeld) dan zou ik dus alsnog €20 verzendkosten moeten betalen? Ik denk dat je beter op netto gewicht kan rekenen(Dus de gehele inhoud van de doos).


Misschien verkoopt die wel zelfde soort gelijk producten qua formaat en gewicht. Maar als dat niet zo is moet je inderdaad hier wel rekening mee houden en iets van een categorie eraan gaan toevoegen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Roland Baas

Roland Baas

03/05/2007 12:38:00
Quote Anchor link
ik heb met bovenstaande al rekening gehouden..

Bedankt voor de hulp!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/05/2007 13:07:00
Quote Anchor link
Je kan ook in SQL zoiets doen met CASES:

SELECT CASE(aantal < 20) blabla..


ff googlen op MySQL CASE THEN, dit kan je prima in SQL zelf al oplossen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.