welke php/html editor gebruiken jullie?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »
Robin bon

robin bon

14/10/2012 22:18:02
Quote Anchor link
Ik ben al lange tijd op zoek naar een goede php/html editor incl. ftp uploader.

Heeft er iemand een idee of wat gebruiken jullie?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:02:48
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

14/10/2012 22:22:23
Quote Anchor link
Notepad++ icm de ftp plugin/filezilla!
 
Wouter J

Wouter J

14/10/2012 22:30:17
Quote Anchor link
3x hetzelfde plaatsen is niet handig en tevens hebben we hier een zoekfunctie, dit is al zo vaak gevraagd....
 
Victor Php

Victor Php

14/10/2012 22:32:03
Quote Anchor link
Okee, hier nog een keer mijn bericht:

Zinvol, 3x hetzelfde bericht plaatsen.

Adobe Dreamweaver of notepad ++ in combinatie met FileZilla.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/10/2012 01:47:31
Quote Anchor link
Coda 2 voor de mac gebruikers.
 
Kees Schepers

kees Schepers

15/10/2012 08:14:11
Quote Anchor link
Ik zou vi gebruiken!

Of gewoon goed zoeken en een aantal editors uitproberen, want het is toch allemaal persoonlijk :)
 
Chris PHP

Chris PHP

15/10/2012 08:41:06
Quote Anchor link
Ik gebruik (los) Filezilla, hierin staan alle FTP accounts van mijn klanten en wordt wekelijks geexport en een backup gemaakt.

Tevens heb ik veel Dreamweaver gebruikt, echter vind ik zelf notepad++ en/of Netbeans ook heel goed werken. En deze zijn uiteraard gratis!
 
Stefan WM

Stefan WM

15/10/2012 08:46:29
Quote Anchor link
Ik gebruik netbeans, je hebt meerdere versies en als je alleen php gebruikt zou ik ook de light editor nemen. De full version kan nog al eens lang laden of zwaar zijn voor je pc en start een hoop onnodige processen als je het niet gebruikt.
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 09:08:15
Quote Anchor link
Vim (of vi zoals kees zegt) of InType of Aptana waarbij mijn voorkeur voor 1 van de eerste 2 is.
 
Jaron T

Jaron T

15/10/2012 10:46:59
Quote Anchor link
netbeans als je wat professioneler te werk wilt gaan dan notepad++
 
Roel -

Roel -

15/10/2012 11:12:41
Quote Anchor link
Ik heb dit topic ook al een aantal keer voorbij zien komen.
Dit keer zie ik het door de vingers, maar gebruik voortaan de zoekfunctie even:
http://www.phphulp.nl/zoeken/editor/
 
Roy -

Roy -

15/10/2012 15:35:53
Quote Anchor link
Sublime Text 2! Waarom? Jeffrey Way legt dat graag uit: https://tutsplus.com/course/improve-workflow-in-sublime-text-2/

Ik kan niet meer zonder!
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 16:49:09
Quote Anchor link
Roy, en toch is Jeffrey way weer teruggestapt naar het goede oude Vim! Wat weer het bewijs is dat alles per persoon anders is.

Waarom ik zelf voor Vim heb gekozen i.p.v. ST2:
- ST2 bevat de zogeheette Vintage mode, wat een slechte kopie is van de motor achter Vim.
- ST2 bevat te veel functies die je toch niet gebruikt
- Vim werkt via de console en is daardoor makkelijk te integreren in het command prompt. Ook heeft het gVim wat ervoor zorgt dat je niet meer het gevoel hebt in het command prompt te zitten.
- Vim is lightweight en heeft aan de buitenkant niet zoveel features, maar na wat leren ontdek je dat het enorm kracht is en je bijna alles kunt doen.
- Vim is krachtiger dan ST2 en gratis
 
Robin bon

robin bon

15/10/2012 17:12:42
Quote Anchor link
Oké bedankt.
 
- Raoul -

- Raoul -

15/10/2012 17:34:20
Quote Anchor link
Wouter J op 15/10/2012 16:49:09:
Roy, en toch is Jeffrey way weer teruggestapt naar het goede oude Vim! Wat weer het bewijs is dat alles per persoon anders is.

Waarom ik zelf voor Vim heb gekozen i.p.v. ST2:
- ST2 bevat de zogeheette Vintage mode, wat een slechte kopie is van de motor achter Vim.
- ST2 bevat te veel functies die je toch niet gebruikt
- Vim werkt via de console en is daardoor makkelijk te integreren in het command prompt. Ook heeft het gVim wat ervoor zorgt dat je niet meer het gevoel hebt in het command prompt te zitten.
- Vim is lightweight en heeft aan de buitenkant niet zoveel features, maar na wat leren ontdek je dat het enorm kracht is en je bijna alles kunt doen.
- Vim is krachtiger dan ST2 en gratis


Wouter kun je mij even uitleggen hoe ik verbind met FTP via Vim? Een soort van VIM FTP plugin, heb overal zitten zoeken en vind niks. Heb al een directory tree gevonden, maar verder kom ik niet...

Is er trouwens ook een manier om functie's van classes te autocompleten?
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 17:49:27
Quote Anchor link
Quote:
Is er trouwens ook een manier om functie's van classes te autocompleten?

Auto completen, wat is dat? Is dat dat als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class A
{
    public function foo()
    {

        // ...
    }
}


$a = new A;
$a->f|
?>

(waar | de cursor is) je dan als suggestie foo() krijgt? Vim heeft ingebouwde omnicomplete:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
/* @var $a A */
$a = new A;

$a->|
?>

En dan klik je op Ctrl+X Ctrl+O en dan krijg je een lijst met methods die bij die functie horen.

Die eerste regel is niet heel erg mooi en dus is er een plugin geschreven die dat automatisch doet: phpcomplete.vim
 
- Raoul -

- Raoul -

15/10/2012 20:21:58
Quote Anchor link
Hmmm.. bedankt! Werkt die plugin ook voor classes die in andere mappen staan?
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 20:24:20
Quote Anchor link
Weet ik niet, ik gebruik dat nooit.
 
- Raoul -

- Raoul -

15/10/2012 20:39:19
Quote Anchor link
Nope.. blijkbaar niet. Dan heeft PHPComplete namelijk niet zoveel zin/nut, je gaat nooit al je classes in één bestand gooien
 
Willem vp

Willem vp

16/10/2012 02:12:56
Quote Anchor link
- Raoul - op 15/10/2012 17:34:20:
Wouter kun je mij even uitleggen hoe ik verbind met FTP via Vim?

Als je gebruik maakt van Take Command (cmd.exe-vervanger, zie jpsoft.com) dan kun je vrijwel elk commando op de command line gebruik laten maken van een ftp/tftp/sftp/ftps/http/https-verbinding:

gvim sftp://user:pass@host/path/to/file

Als je verwacht de verbinding vaak te gebruiken, zou je er een sessie voor kunnen openen:

iftp sftp://user:pass@host
gvim sftp:/path/to/file
(en als je helemaal klaar bent:) iftp /c

Eventueel zou je de usernames en passwords nog in een config-file kunnen zetten zodat je die niet steeds hoeft in te tikken.

Enige nadeel is dat Take Command iets van 100 dollar kost, maar ik gebruik het intussen al een jaar of 20 (als je de voorlopers 4DOS, 4OS2 en 4NT meetelt) en ik zou echt niet meer zonder kunnen.

Een goed (maar ook niet gratis) alternatief vind ik overigens UltraEdit. Die heeft wel ingebouwde FTP-support.
 
- Raoul -

- Raoul -

16/10/2012 08:10:48
Quote Anchor link
Ik draai op Linux helaas...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.