welke php/html editor gebruiken jullie?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »
Robin bon

robin bon

14/10/2012 22:18:02
Quote Anchor link
Ik ben al lange tijd op zoek naar een goede php/html editor incl. ftp uploader.

Heeft er iemand een idee of wat gebruiken jullie?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:32:34
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

14/10/2012 22:22:23
Quote Anchor link
Notepad++ icm de ftp plugin/filezilla!
 
Wouter J

Wouter J

14/10/2012 22:30:17
Quote Anchor link
3x hetzelfde plaatsen is niet handig en tevens hebben we hier een zoekfunctie, dit is al zo vaak gevraagd....
 
Victor Php

Victor Php

14/10/2012 22:32:03
Quote Anchor link
Okee, hier nog een keer mijn bericht:

Zinvol, 3x hetzelfde bericht plaatsen.

Adobe Dreamweaver of notepad ++ in combinatie met FileZilla.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/10/2012 01:47:31
Quote Anchor link
Coda 2 voor de mac gebruikers.
 
Kees Schepers

kees Schepers

15/10/2012 08:14:11
Quote Anchor link
Ik zou vi gebruiken!

Of gewoon goed zoeken en een aantal editors uitproberen, want het is toch allemaal persoonlijk :)
 
Chris PHP

Chris PHP

15/10/2012 08:41:06
Quote Anchor link
Ik gebruik (los) Filezilla, hierin staan alle FTP accounts van mijn klanten en wordt wekelijks geexport en een backup gemaakt.

Tevens heb ik veel Dreamweaver gebruikt, echter vind ik zelf notepad++ en/of Netbeans ook heel goed werken. En deze zijn uiteraard gratis!
 
Stefan WM

Stefan WM

15/10/2012 08:46:29
Quote Anchor link
Ik gebruik netbeans, je hebt meerdere versies en als je alleen php gebruikt zou ik ook de light editor nemen. De full version kan nog al eens lang laden of zwaar zijn voor je pc en start een hoop onnodige processen als je het niet gebruikt.
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 09:08:15
Quote Anchor link
Vim (of vi zoals kees zegt) of InType of Aptana waarbij mijn voorkeur voor 1 van de eerste 2 is.
 
Jaron T

Jaron T

15/10/2012 10:46:59
Quote Anchor link
netbeans als je wat professioneler te werk wilt gaan dan notepad++
 
Roel -

Roel -

15/10/2012 11:12:41
Quote Anchor link
Ik heb dit topic ook al een aantal keer voorbij zien komen.
Dit keer zie ik het door de vingers, maar gebruik voortaan de zoekfunctie even:
http://www.phphulp.nl/zoeken/editor/
 
Roy -

Roy -

15/10/2012 15:35:53
Quote Anchor link
Sublime Text 2! Waarom? Jeffrey Way legt dat graag uit: https://tutsplus.com/course/improve-workflow-in-sublime-text-2/

Ik kan niet meer zonder!
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 16:49:09
Quote Anchor link
Roy, en toch is Jeffrey way weer teruggestapt naar het goede oude Vim! Wat weer het bewijs is dat alles per persoon anders is.

Waarom ik zelf voor Vim heb gekozen i.p.v. ST2:
- ST2 bevat de zogeheette Vintage mode, wat een slechte kopie is van de motor achter Vim.
- ST2 bevat te veel functies die je toch niet gebruikt
- Vim werkt via de console en is daardoor makkelijk te integreren in het command prompt. Ook heeft het gVim wat ervoor zorgt dat je niet meer het gevoel hebt in het command prompt te zitten.
- Vim is lightweight en heeft aan de buitenkant niet zoveel features, maar na wat leren ontdek je dat het enorm kracht is en je bijna alles kunt doen.
- Vim is krachtiger dan ST2 en gratis
 
Robin bon

robin bon

15/10/2012 17:12:42
Quote Anchor link
Oké bedankt.
 
- Raoul -

- Raoul -

15/10/2012 17:34:20
Quote Anchor link
Wouter J op 15/10/2012 16:49:09:
Roy, en toch is Jeffrey way weer teruggestapt naar het goede oude Vim! Wat weer het bewijs is dat alles per persoon anders is.

Waarom ik zelf voor Vim heb gekozen i.p.v. ST2:
- ST2 bevat de zogeheette Vintage mode, wat een slechte kopie is van de motor achter Vim.
- ST2 bevat te veel functies die je toch niet gebruikt
- Vim werkt via de console en is daardoor makkelijk te integreren in het command prompt. Ook heeft het gVim wat ervoor zorgt dat je niet meer het gevoel hebt in het command prompt te zitten.
- Vim is lightweight en heeft aan de buitenkant niet zoveel features, maar na wat leren ontdek je dat het enorm kracht is en je bijna alles kunt doen.
- Vim is krachtiger dan ST2 en gratis


Wouter kun je mij even uitleggen hoe ik verbind met FTP via Vim? Een soort van VIM FTP plugin, heb overal zitten zoeken en vind niks. Heb al een directory tree gevonden, maar verder kom ik niet...

Is er trouwens ook een manier om functie's van classes te autocompleten?
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 17:49:27
Quote Anchor link
Quote:
Is er trouwens ook een manier om functie's van classes te autocompleten?

Auto completen, wat is dat? Is dat dat als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class A
{
    public function foo()
    {

        // ...
    }
}


$a = new A;
$a->f|
?>

(waar | de cursor is) je dan als suggestie foo() krijgt? Vim heeft ingebouwde omnicomplete:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
/* @var $a A */
$a = new A;

$a->|
?>

En dan klik je op Ctrl+X Ctrl+O en dan krijg je een lijst met methods die bij die functie horen.

Die eerste regel is niet heel erg mooi en dus is er een plugin geschreven die dat automatisch doet: phpcomplete.vim
 
- Raoul -

- Raoul -

15/10/2012 20:21:58
Quote Anchor link
Hmmm.. bedankt! Werkt die plugin ook voor classes die in andere mappen staan?
 
Wouter J

Wouter J

15/10/2012 20:24:20
Quote Anchor link
Weet ik niet, ik gebruik dat nooit.
 
- Raoul -

- Raoul -

15/10/2012 20:39:19
Quote Anchor link
Nope.. blijkbaar niet. Dan heeft PHPComplete namelijk niet zoveel zin/nut, je gaat nooit al je classes in één bestand gooien
 
Willem vp

Willem vp

16/10/2012 02:12:56
Quote Anchor link
- Raoul - op 15/10/2012 17:34:20:
Wouter kun je mij even uitleggen hoe ik verbind met FTP via Vim?

Als je gebruik maakt van Take Command (cmd.exe-vervanger, zie jpsoft.com) dan kun je vrijwel elk commando op de command line gebruik laten maken van een ftp/tftp/sftp/ftps/http/https-verbinding:

gvim sftp://user:pass@host/path/to/file

Als je verwacht de verbinding vaak te gebruiken, zou je er een sessie voor kunnen openen:

iftp sftp://user:pass@host
gvim sftp:/path/to/file
(en als je helemaal klaar bent:) iftp /c

Eventueel zou je de usernames en passwords nog in een config-file kunnen zetten zodat je die niet steeds hoeft in te tikken.

Enige nadeel is dat Take Command iets van 100 dollar kost, maar ik gebruik het intussen al een jaar of 20 (als je de voorlopers 4DOS, 4OS2 en 4NT meetelt) en ik zou echt niet meer zonder kunnen.

Een goed (maar ook niet gratis) alternatief vind ik overigens UltraEdit. Die heeft wel ingebouwde FTP-support.
 
- Raoul -

- Raoul -

16/10/2012 08:10:48
Quote Anchor link
Ik draai op Linux helaas...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.