Welke resultaten bij $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Roelofs

Bart Roelofs

30/01/2012 20:25:40
Quote Anchor link
Beste developpers,

Welke resultaten kan ik krijgtn bij de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php $lang = $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
$result = substr($lang, 0, 2);
echo $result;?>


Ik snap dat ik daar de taal uit krijg, aftekort in 2 letters (bijv. 'nl'). Maar ik vraag me af welke afkortingen er allemaal zijn... Op google was niet echt iets te vinden. Mocht je het niet precies weten, weet je dan of het en (engels), nl (nederlands), fr (frans) en de (duits) zijn?

En als ik het goed begrepen heb is dit de taal van de webbrowser? En niet de taal van het land waar de bezoeker zich bevind?

Vriendelijke groet,

Bart Roelofs
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:06:32
 
Aad B

Aad B

30/01/2012 20:29:57
Quote Anchor link
Deze variabele $HTTP_SERVER_VARS is deprecated (verouderd). Werkt misschien nog wel maar de werking is niet meer gegarandeerd.
 
Erwin H

Erwin H

30/01/2012 20:32:59
Quote Anchor link
Of het een volledige lijst is weet ik niet, maar een goed begin is het zeker:

http://www.namepros.com/code/698172-php-client-language-detection.html

Een simpel script om de taal uit te lezen, in de code (even naar beneden scrollen in het code block) staan alle opties.
 
Aad B

Aad B

30/01/2012 20:36:05
Quote Anchor link
Wil je deze variabele toch gebruiken controleer dan in je code of de variabele aangeleverd wordt: if (isset($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'])) {
 
Bart Roelofs

Bart Roelofs

30/01/2012 20:44:53
Quote Anchor link
@Aad B

Bedankt voor de opmerking! Ik ben bezig met een internationaal project, en dit zou een vreselijke fout zijn als die in de site zou zitten. En ik zou hem nog niet eens kunnen opmerken omdat ik in nl woon ;).

@Erwin H

Bedankt voor de link. Maar al meteen bovenaan het script staat: "Copyright (C) 8 December 2008". Dus dat word hem nier vrees ik... Of kan het geen kwaad volgens jou/jullie?

Vriendelijke groeten,

B. Roelofs

Toevoeging op 30/01/2012 20:53:40:

Edit: Ik heb de Terms of use doorgelezen... Volgende keer wat beter opletten ;)

Bedankt voor de link!

B. Roelofs
 
Aad B

Aad B

30/01/2012 20:56:38
 
Bart Roelofs

Bart Roelofs

30/01/2012 21:15:11
Quote Anchor link
@ Aad B

Het zijn allemaal interessante scripts. Maar heb toch voor die laatste van jou gekozen. Is niet zo enorm lang en neemt dus weinig ruimte in beslag. Ik denk dat deze over ongeveer de basis talen beschikt? Dus duits, engels, frans ect...

Ik ga hem vast ombouwen naar mijn wensen. Maar bedankt voor het script!

B. Roelofs

Toevoeging op 30/01/2012 21:17:47:

Voor mensen die die ook gebruiken gaan:

Een hele handige toevoeging is:

http://www.macouno.com/2010/03/17/browser-languages/

B. Roelofs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.