Werken met Arrays in javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Veur Heur

Veur Heur

13/03/2014 16:07:15
Quote Anchor link
In PHP bouw ik makkelijk een array als volgt op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$array
=array();
$array['test'][]=array('key1'=>'value1','key2'=>'value2');
$array['test'][]=array('key1'=>'value1','key2'=>'value2');
$array['test2'][]=array('key1'=>'value1','key2'=>'value2');
$array['test3'][]=array('key1'=>'value1','key2'=>'value2');
?>


Maar ik vroeg me af hoe je dit in javascript doet. Of is het beter met objecten? Maar dan blijft m'n vraag.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 05:38:56
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/03/2014 17:16:39
Quote Anchor link
In javascript kan dat ook. In javascript is een array overigens gewoon een object.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

arr = { key1: 'value1', key2:'value2' };

alert(arr['key2']);

?>


Ook kun je met een JSON string werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

// maak een JSON string
var str = '{"key1":"value1","key2":"value2"}';

//zet de string om in een object
var obj = eval('(' + str + ')');

alert(obj.key2);

?>
Gewijzigd op 13/03/2014 17:17:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Veur Heur

Veur Heur

13/03/2014 17:19:12
Quote Anchor link
Het gaat er om dat de array multi dimensioneel wordt en volgens mij is dit nu niet het geval. Ik wil de data verzamelen per groep (in mijn geval test, test2, test3), deze vervolgens te sorteren en vervolgens te loopen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/03/2014 17:51:31
Quote Anchor link
Dat kan ook.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

arr = {
    test1: {
        key1: 'value1',
        key2: 'value2'
    },
    test2: {
        key1: 'value1',
        key2: 'value2'
    }
};


alert( arr['test1']['key2'] );

?>
Gewijzigd op 13/03/2014 18:10:42 door Frank Nietbelangrijk
 
Veur Heur

Veur Heur

13/03/2014 18:39:19
Quote Anchor link
De array moet in een loop worden opgebouwd én meerdere keren dezelfde key kunnen hebben zodat de resultaten op basis van die key kunnen worden gesorteerd.
 
Wouter J

Wouter J

13/03/2014 19:14:01
Quote Anchor link
Javascript kent [] niet. Gebruik Array.prototype.push om waardes in een array te voegen:

Code (javascript)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var myArray = [];
myArray.push('Hello');
myArray.push('World');

console.log(myArray); //> ['Hello', 'World']
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/03/2014 19:14:45
Quote Anchor link
In php of in js?
 
Veur Heur

Veur Heur

13/03/2014 22:22:01
Quote Anchor link
Ik wil uiteindelijk het volgende voor elkaar krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
arr = {
    test1: {
        0: {
            title: 'value1',
        },

        1: {
            title: 'value2',
        }
    },

    test2: {
        0: {
            title: 'value1',
        },

        1: {
            title: 'value2',
        }
    }
};

?>


Waarbij test1 en test2 variabel zijn.
Gewijzigd op 13/03/2014 22:22:19 door Veur Heur
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.