Werken met ID's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco

Marco

04/04/2007 16:53:00
Quote Anchor link
Ik heb een script waar ID's in worden gebruikt.
Het hoogste ID nummer wordt als eerste weergegeven en zo aflopend terug naar 0.

Echter wil ik dat enkel het hoogste ID nummer weergegeven wordt.

Wat moet ik dan toevoegen aan het script om dit te laten werken?

Alvast bedankt voor de hulp...
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 03:56:20
 
Paul K

Paul K

04/04/2007 16:54:00
Quote Anchor link
Post een stukje van je script/wat voor script is het precies
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

04/04/2007 16:54:00
Quote Anchor link
heb je misschien een stukje script? we kunnen niet ruiken hoe jouw script werkt namelijk.
 
Eris -

Eris -

04/04/2007 16:58:00
Quote Anchor link
Mysql ==> Auto increment
 
Jesse

Jesse

04/04/2007 17:03:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf ook zo'n script :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$query
= mysql_query("SELECT * FROM members ORDER BY memberid DESC LIMIT 1") or die(mysql_error());
while($member = mysql_fetch_object($query)){
echo "$member->naam";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesse
 
Marco

Marco

04/04/2007 17:10:00
Quote Anchor link
Hier het deel script...



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
echo "    <link rel='stylesheet' type='text/css' media='screen' href='style.css' />\n";
echo "   <body bgcolor='#F8F8F8' background='' style='background-attachment: fixed'>\n";
## linkpartners ophalen
$s_linkpartners = mysql_query ( "SELECT * FROM ".$config['site']['mysql_tabel']." ORDER BY 'eigendatum3' DESC,'eigendatum2' DESC,'eigendatum' DESC" ) or die ( mysql_error ( ) );
## zijn er wel linkpartners?
if ( mysql_num_rows ( $s_linkpartners ) )
?>
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 17:17:00
Quote Anchor link
@Jesse: Andermans topic kapen is onbeschoft, niet doen dus.

@Marco:
$s_linkpartners = mysql_query ( "SELECT * FROM ".$config['site']['mysql_tabel']." ORDER BY 'eigendatum3' DESC,'eigendatum2' DESC,'eigendatum' DESC" ) or die ( mysql_error ( ) );

Deze query is niet goed, de waardes eigendatum3, eigendatum2 en eigendatum horen niet tussen quotes te staan. Het lijken mij althans kolomnamen. Wel rare namen, genummerde kolomnamen zijn zelden goed.

Verder is het raar dat je een variabele als tabelnaam opgeeft, normaal weet je uitstekend uit welke tabel jij gegevens wilt opvragen. Daar is dan niets variabel aan.

En wat jij met id bedoelt en wat je daar mee wilt gaan doen, wordt mij niet duidelijk. Tuurlijk kun je een WHERE id = 23 in de query opnemen, dat mag je zelf weten.
 
Marco

Marco

04/04/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Jesse schreef op 04.04.2007 17:03:
Ik heb zelf ook zo'n script :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$query
= mysql_query("SELECT * FROM members ORDER BY memberid DESC LIMIT 1") or die(mysql_error());
while($member = mysql_fetch_object($query)){
echo "$member->naam";
}

?>


En dat werkt :-)

Mijn dank is zeer groot...

Bedankt voor de hulp
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 17:28:00
Quote Anchor link
Onthou wel dat mysql_fetch_object() de slechts mogelijke fetch-functie is die php te bieden heeft. mysql_fetch_assoc() is vele malen sneller en eenvoudiger in het gebruik. De naam 'object' slaat verder ook nergens op, het is helemaal geen object.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.