WHERE werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton

Ton

28/11/2006 19:59:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een probleem bij het uitlezen van de database waarbij ik alleen waarden wil hebben die leeg zijn of die 'NULL' bevatten, mijn Factuurnrs lopen van 0001 t/m 9999. Ik wil dus alleen rijen zien die nog GEEN factuurnummer hebben.

Ben er te laat achter gekomen dat de standaardwaarde op NULL stond voor het factuurveld, en wat ik nu ook probeer ik krijg of alle rijen of helemaal niets ???!!!???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$query2
= mysql_query("SELECT ritID, Datum, DATE_FORMAT(Datum,'%d-%m-%Y') as ritdatum,  Start, Eind, Bedrag, Klant, Contant, Costcenter, Factuurnr FROM ritten WHERE Costcenter = '$row[Costcenter]' WHERE Factuurnr NOT BETWEEN 0001 AND 9999 ");
?>


met deze query krijg ik helemaal geen rijen.

Gebruik ik de volgende query dan krijg ik wederom niets :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$query2
= mysql_query("SELECT ritID, Datum, DATE_FORMAT(Datum,'%d-%m-%Y') as ritdatum,  Start, Eind, Bedrag, Klant, Contant, Costcenter, Factuurnr FROM ritten WHERE Costcenter = '$row[Costcenter]' AND Factuurnr < 0001 AND Factuurnr > 9999  ");
?>


Gebruik ik de query dan krijg ik alles te zien met factuurnummer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$query2
= mysql_query("SELECT ritID, Datum, DATE_FORMAT(Datum,'%d-%m-%Y') as ritdatum,  Start, Eind, Bedrag, Klant, Contant, Costcenter, Factuurnr FROM ritten WHERE Costcenter = '$row[Costcenter]' AND Factuurnr > 0001 AND Factuurnr <= 9999  ");
?>

Groeten Ton
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:38:03
 
K i p

K i p

28/11/2006 20:09:00
Quote Anchor link
WHERE werkt niet? :-O Wow,

Nee ik denk dat je zoiets moet doen:

WHERE nummer IS NULL
 
Ton

Ton

28/11/2006 20:15:00
Quote Anchor link
Ook dat heb ik geprobeert, met als resultaat dat ik helemaal geen enkele rij krijg. Bij mijn weten is NULL in de database hetzelfde als "" dus zou dat geselecteerd moeten worden als ik vertel dat het niet tussen 0001 en 9999 mag liggen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.