while in while gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen valcke

jeroen valcke

23/08/2019 10:34:46
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een probleem ik wil 2x while gebruiken.
Maar ik krijg geen waardes van de table users.
ik zie niet direct mijn fout.
hopelijk kunnen jullie helpen.
Alvast dank

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$sql
='SELECT * FROM busleden';
$rs=$con->query($sql);
while($row = $rs->fetch_assoc()){ ?>

<? $id = $row['lid']; ?>
<?php
$sqls
='SELECT * FROM users WHERE eid ="'.$id.'"';
$rss=$con->query($sqls);
while($rows = $rss->fetch_assoc()){ ?>

<? echo $rows['voornaam']; ?>
<? $achternaam = $rows['achternaam']; ?>
           {
             firstName: '<? echo $rows['voornaam']; ?>',
             lastName: '<? echo $achternaam ?>',
             betaald: '<? echo $row['betaald']; ?>',
             opgestapt: '<? echo $row['opgestapt']; ?>',
             key: '<? echo $row['eid']; ?>',
           },
<? } ?>
<? } ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:47:34
 
Sylvester vader

sylvester vader

23/08/2019 11:10:39
Quote Anchor link
waarom all die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
?>

---

en voor mij persoonlijk een beetje raar gescript maar gimmy sec dan pas ik beetje aan
en dan kan je kijken of hij wel werkt

Toevoeging op 23/08/2019 11:17:30:

probeer dit is als test
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$sql
='SELECT * FROM busleden';
$rs=$con->query($sql);
while($row = $rs->fetch_assoc()){
$id = $row['lid'];
 
$sqls='SELECT * FROM users WHERE eid ='$id'';
$rss=$con->query($sqls);
while($rows = $rss->fetch_assoc()){
echo 'firstName: '.$rows['voornaam'].'<br>';
echo 'lastName: '.$rows['achternaam'].'<br>';
echo 'betaald: '.$row['betaald'].'<br>';
echo 'opgestapt:'.$row['opgestapt'].'<br>';
echo 'key:'.$row['eid'].'<br><hr>';

}
}


?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2019 11:43:38
Quote Anchor link
Je bent ervan bewust dat je met een while in een while onnodig veel queries draait?

Een oplossing met een JOIN is overigens veel efficiënter.


Ook vraag ik mij af wat het verschil is tussen users en busleden? Ik heb eerder het idee dat een user zelf een buslid kan zijn, en dat je met één databasetabel prima uit de voeten kan.
Gewijzigd op 23/08/2019 11:45:11 door - Ariën -
 
Jeroen valcke

jeroen valcke

23/08/2019 11:55:16
Quote Anchor link
Beste alvast bedankt.

ik heb een test gedaan. Maar ik krijg nog geen voornaam.
firstName: <br>lastName: <br>betaald: ja<br>opgestapt:ja<br>key:9999<br><hr>firstName: <br>lastName: <br>betaald: nee<br>opgestapt:nee<br>key:2<br><hr>

Ariën: het nadeel is dat in busleden enkel de id aanwezig is van users en geen voornaam of achternaam.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2019 11:57:42
Quote Anchor link
Maar waarom zou je die gegevens in aparte tabellen opslaan. Laat jouw tabelstructuur eens zien. Want ik heb sterk het idee dat er wat bijgeschaafd kan worden. Of anders aan de naamgeving of de queries, om het efficiënter te maken.

Want als je een whileloop in een whileloop gebruikt met queries, dan gaat hier een orkest aan alarmbellen rinkelen.

Een user kan dus een buslid zijn, dus kan je dit prima in de users-tabel aangeven met een extra veld.
Gewijzigd op 23/08/2019 12:08:47 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

23/08/2019 12:09:58
Quote Anchor link
ja hij heeft gelijk een join is beter

of inderdaad van de 2 tabellen 1 maken
maar nou moet ik zelf zeggen dat ik ook vaak meerdere gebruik vanwege het makkelijker sorteren enz

ik zal straks eventueel ff kijken voor die join maar eerst ff die voornaam

1 simmpele vraag staat voornaam eigelijk wel in users want ik denk dat deze niet bestaat of anders heet
of de namen zijn niet ingevult

check dat even na :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2019 12:12:08
Quote Anchor link
Een join is zelfs niet eens nodig, als je busleden naar je tabel users brengt.
Gewijzigd op 23/08/2019 12:12:21 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

23/08/2019 12:17:56
Quote Anchor link
klopt inderdaad maar misschien heeft ie daar een reden voor :S
maar je hebt gelijk het zou handig zijn als ze bij elkaar zaten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.