While loop slaat eerste result over

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

CNEPHP -

CNEPHP -

25/07/2014 12:07:34
Quote Anchor link
Beste,

Het is weer een tijdje geleden dat ik even vast liep met mijn code, maar het is gelukkig weer eens zo ver.

Ik probeer resultaten op deze manier weer te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$ev
= "SELECT id, titel FROM events WHERE actief='1'";
$evquery = $db->query($ev);

while($row = $evquery->fetch()) {
    echo '<a href="enext.php?id='.$row['id'].'&s='.$sql['nav1'].'"><li>'.htmlentities(strtoupper($row['titel'])).'</li></a>';                        
}

?>


Maar hij slaat op deze manier het eerste resultaat over. Aangezien ik me pas de laatste tijd aan het verdiepen ben in PDO kom ik er zelf niet uit.

Dit is de output die ik nu krijg:

ACTION & EVENTS
RENT & ORDER
THIS ACTION

Wat ik als resultaat wil:

COMPANY
ACTION & EVENTS
RENT & ORDER
THIS ACTION

Hopelijk kan een van jullie mij helpen, alvast bedankt!


Heb het inspringen wat aangepast van je codes.
Graag volgende keren ook de php-tags (<?php ?>) gebruiken bij php code voor de kleurtjes[/modedit]
Gewijzigd op 25/07/2014 21:54:19 door Nick Dijkstra
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:55:52
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/07/2014 12:18:16
Quote Anchor link
Heb je tussen regel 2 en regel 4 van je geplaatste code nog andere code staan?
 
Pipo Clown

Pipo Clown

25/07/2014 12:19:46
Quote Anchor link
Waar komt die variabele $sql vandaan in regel 5 ?
 
CNEPHP -

CNEPHP -

25/07/2014 12:22:47
Quote Anchor link
De SQL wordt geinclude vanaf een ander document. Volgens mij is er meer code niet van toepassing.

Maar dit is de gehele code bij (en om) de while loop:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if($sqle > 0) {            
    echo '<span class="uppercase" style="font-weight:bold;"><b>'.htmlentities(strtoupper($sqleng['nav1'])).'</b></span><br/><br/>';

    while($row = $evquery->fetch()) {
        echo '<a href="enext.php?id='.$row['id'].'&s='.$sqleng['nav1'].'"><li>'.htmlentities(strtoupper($row['titel'])).'</li></a>';
    }


    echo '<br/><br/><br/>';
}

?>


(sorry voor het slechte inspringen, maar dat gaat niet zo goed hier op phphulp.nl)



Toevoeging op 25/07/2014 12:24:39:

@Pipo Clown

Die komt van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
   $sql = $database->selectSingel("SELECT * FROM home");


Dat geeft alleen een waarde mee aan de link.
Gewijzigd op 25/07/2014 21:52:13 door Nick Dijkstra
 
Ivo P

Ivo P

25/07/2014 12:59:09
Quote Anchor link
normaal gesproken ontstaat dit, doordat je een keer te veel (te vroeg) een fetch() uitvoert.
 
CNEPHP -

CNEPHP -

25/07/2014 13:10:22
Quote Anchor link
@Ivo P, Ik heb mijn code nogmaals een keer goed doorgelopen, en ik had inderdaad al ergens eerder fetch() uitgevoerd op $evquery. Bedankt in ieder geval!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.