while loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 11:55:33
Quote Anchor link
Ik ben momenteel bezig met het ophalen van afbeeldingen die bij een sieraad horen, maar ik loop ergens tegen aan. Alles wordt weergegeven behalve de afbeeldingen die in de whileloop worden geladen. Aangezien ik eerder op de pagina al $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect); heb neergezet weet ik zo gauw niet wat er in de while loop moet komen om die te laten werken.

Is er iemand die de oplossing weet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
    include "include/header.php";

    if(isset($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];
    }

    
    $querySelect = mysql_query("SELECT     tbl_jewelry.j_id,
                                        tbl_jewelry.j_name,
                                        tbl_jewelry.j_price,
                                        tbl_jewelry.j_information,
                                        tbl_jewelryphotos.jp_id,
                                        tbl_jewelryphotos.jp_location,
                                        tbl_jewelryphotos.j_id
                                 FROM   tbl_jewelry
                                 JOIN    tbl_jewelryphotos ON tbl_jewelryphotos.j_id = tbl_jewelry.j_id
                                WHERE    tbl_jewelry.j_id = '$id'"
);
    $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect);
?>


<div class="Wrapper">
    <h1>Sieraad</h1>
    <div class="buttons">
        <a href="add_photos.php?id=<?php echo $queryFetch['j_id'] ?>" class="greyBtn">Foto's toevoegen</a>
    </div>

    <table>
        <tr>
            <th>Naam</th>
            <td><?php echo $queryFetch['j_name'];?></td>
        </tr>
        <tr>
            <th>Prijs</th>
            <td><?php echo $queryFetch['j_price'];?></td>
        </tr>
        <tr>
            <th>Informatie</th>
            <td><?php echo $queryFetch['j_information'];?></td>
        </tr>
    </table><br />

    <?php
        $numrows
= mysql_num_rows($queryFetch);
        echo "<table><tr><th>Foto's</th></tr>";
        if ($numrows > 0) {
            while ()
            {

                echo "<tr>";
                echo "<td><img src='".$queryFetch['jp_location']."'></td>";
                echo "<td><a href='delete_order.php?id=".$queryFetch['jp_id']."' onclick=\"return confirm('Weet je zeker dat je deze afbeelding wilt verwijderen?');\"><img src='UI/images/delete.png'></a></td>";
                echo "</tr>";
            }
        }

        else
        {
            echo "<tr><td colspan='2'>Geen data</td></tr>";
        }

        echo "</table>";
    ?>

</div>

<?php
    include "include/footer.php";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 02:08:08
 
Johan K

Johan K

28/05/2015 12:03:43
Quote Anchor link
Wat heel handig is om te weten hier, is wat de bron vermeling zegt over wat er uit word geprint.
Als je dan de URL klikt is de link die je hem hier geeft dan wel de juiste?
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 12:07:39
Quote Anchor link
Wat bedoel je daarmee?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/05/2015 20:19:27
Quote Anchor link
Als ik naar je query kijk dan lijkt het alsof je de data van één jewelry-item ophaalt in combinatie met mogelijk bijbehorende jewelry-foto's.

Wanneer je de eerste keer mysql_fetch_array() aanroept haal je één resultaat op. Dit zal in de meeste gevallen de jewelry-data + de data van de eerste foto zijn.

Als je vervolgens met een while-loop de rest van de records ophaalt sla je mogelijk de eerste foto over.

Je zit dus met deze ene query een beetje in een vreemde spagaat als je dit vervolgens in je layout wil verwerken. Of je moet ook je tabel met sieraad-data in de while-loop opnemen en deze alleen afdrukken als je het eerste record ophaalt maar dat lijkt mij een beetje suf. Je zou je kunnen afvragen of de performance-winst die het uitvoeren van 1 query opweegt tegen de code-structuur waarin je dit moet vatten.

Ik kan mij zo voorstellen dat alle sieraden foto's hebben, maar is dit ook gegarandeerd? Een veiliger strategie zou misschien een LEFT JOIN zijn, of je zou kunnen overwegen om het ophalen van de sieraad-data en de bijbehorende foto's te splitsen (jaja, dit is een extra query... separation of concerns okay).

Als je de foto's apart ophaalt dan haal je elke stap van je while-loop een query-resultaat op waarbij je tegelijkertijd controleert of je ook nog op-te-halen-query-resultaten hebt op de gebruikelijke manier.

Query voor tonen van sieraad info:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ... FROM tbl_jewelry WHERE j_id = <id>
Dit levert 0 of 1 resultaat op.

Query voor tonen van bijbehorende foto's:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ... FROM tbl_jewelryphotos WHERE j_id = <id>
Dit levert 0 of meer resultaten op waar je doorheen zult moeten lo(o)pen.
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 20:25:58
Quote Anchor link
Deze hulp komt van pas. Ik heb het nu inderdaad opgelost met 2 query's, maar dit vind ik zelf niet zo netjes. Als ik met die left join werk, moet ik dan nog rekening houden met andere dingen?

EDIT: geprobeerd, maar hij geeft dan geen data weer
Gewijzigd op 28/05/2015 20:29:53 door racoon smasher
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/05/2015 22:09:03
Quote Anchor link
Sommige mensen vinden meerdere queries een doodzonde als je alles in één query kan frotten... de leesbaarheid van het geheel even buiten beschouwing latend. Ik ga als het even kan altijd voor eenvoud en leesbaarheid, tenzij de performance in het gedrang komt omdat queries zwaar zijn. Dit soort queries zijn niet wereldschokkend maar elke query is er een, dat is waar.

Algemene vorm JOIN query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$res
= mysql_query('... je join query ...');
$first = true; // geeft aan of we met de eerste resultaatrij bezig zijn

// haal de resultaten op

while ($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
    if ($first) {
        // dit is de eerste rij, druk hier sieraad details af (zitten in $row)
        // ...

        // start hier(na) eventueel ook een tabel of container voor je foto's
        // ...


        $first = false; // voor volgende resultaatrijen wordt dit blok overgeslagen
    }
    // druk hier je foto-data af (zitten ook in $row)
    // ...

} // while

// geef resultaat vrij

mysql_free_result($res);
?>

Voor een aparte query voor enkel foto's maak je een while-loop zoals hierboven minus het $first-if-blok.

Advies: ga MySQLi of PDO gebruiken in plaats van mysql_-functies als je nieuwe code schrijft.
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 22:16:46
Quote Anchor link
Als goed is snap ik je uitleg en zal het vanavond of morgen nog toepassen en kijken of het lukt.

Verder weet ik dat het belangrijk is te verdiepen in vernieuwde technologie, maar aangezien ik wil overstappen naar het maken van websites met ASPX.NET en C#.NET heb ik hier niet echt behoefte aan.

Heel erg bedankt en ik laat hier nog van me horen of het gelukt is of niet.

Toevoeging op 29/05/2015 14:58:03:

Aangezien alles in 1 query zit zal ik altijd een melding krijgen dat ik 1 row heb en dus kan ik niet aangeven bij de afbeeldingen dat er geen data is met behulp van $numrows > 0

Moet ik dan toch 1 query erbij doen of is hier een andere oplossing voor?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 15:11:38
Quote Anchor link
Racoon smasher op 28/05/2015 22:16:46:
Aangezien alles in 1 query zit zal ik altijd een melding krijgen dat ik 1 row heb en dus kan ik niet aangeven bij de afbeeldingen dat er geen data is met behulp van $numrows > 0

Moet ik dan toch 1 query erbij doen of is hier een andere oplossing voor?

Hm? Die JOIN kan er toch voor zorgen dat je meerdere resultaatrijen hebt? Maar -zoals eerder aangegeven- als het niet gegarandeerd is dat elk sieraad een of meer foto's heeft is het misschien verstandiger om er een aparte query van te maken (of een LEFT JOIN te gebruiken). Maar je noemt dus nu alweer een reden waarom het dus handiger zou zijn om het sieraad en (eventueel) bijbehorende foto's apart te behandelen.
 
Racoon smasher

racoon smasher

29/05/2015 15:13:19
Quote Anchor link
Nouja ik heb het nu zo opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    if(isset($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];
    }

    $res = mysql_query("SELECT     tbl_jewelry.j_id,
                                tbl_jewelry.j_name,
                                tbl_jewelry.j_price,
                                tbl_jewelry.j_information,
                                tbl_jewelry.so_id,
                                tbl_jewelryphotos.jp_id,
                                tbl_jewelryphotos.jp_location,
                                tbl_sort.so_id,
                                tbl_sort.so_name
                         FROM   tbl_jewelry
                         JOIN   tbl_sort ON tbl_sort.so_id = tbl_jewelry.so_id
                    LEFT JOIN   tbl_jewelryphotos ON tbl_jewelryphotos.j_id = tbl_jewelry.j_id
                        WHERE    tbl_jewelry.j_id = '$id'"
);
    $cw = mysql_query("SELECT tbl_jewelryphotos.jp_id FROM tbl_jewelryphotos WHERE tbl_jewelryphotos.j_id = '$id'");
    $ns = mysql_num_rows($cw);
    $first = true;
    
    while ($queryFetch = mysql_fetch_assoc($res)) {
        if ($first) {
            echo "<table>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['j_name'] . "</td></tr>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['j_price'] . "</td></tr>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['j_information'] . "</td></tr>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['so_name'] . "</td></tr>";
            echo "</table><br />";
            echo "<table><tr><th>Foto's</th><th>Verwijderen</th></tr>";
            $numrows = mysql_num_rows($res);
            $first = false;
        }

        if ($ns > 0) {
            echo "<tr>";
            echo "<td><img src='".$queryFetch['jp_location']."'></td>";
            echo "<td><a href='delete_photo.php?jpid=".$queryFetch['jp_id']."&id=".$queryFetch['j_id']."' onclick=\"return confirm('Weet je zeker dat je deze afbeelding wilt verwijderen?');\"><img src='UI/images/delete.png'></a></td>";
            echo "</tr>";
        }
else {
            echo "<tr><td colspan='2'>Geen data</td></tr>";
        }
    }

    echo "</table>";
    
    mysql_free_result($res);
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 15:21:32
Quote Anchor link
Uhm, dat is een beetje een vreemde constructie, je eerste query geeft ook eigenlijk te vaak teveel informatie terug? Als je dit nu eens herstructureert?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
$res = <je query voor het opvragen van sieraad info>; // levert 1 resultaat
if (mysql_num_rows($res) == 1) {
    $row = mysql_fetch_assoc($res);
    // druk hier sieraad info af mbv $row

    // haal fotos op
    $res2 = <je query voor het opvragen van foto-data bij sieraad $id>; // levert 0 of meer resultaten
    if (mysql_num_rows($res2) > 0) {
        while ($row2 = mysql_fetch_assoc($res2)) {
            // druk foto data af mbv $row2
        }
    } else {
        // geen foto's beschikbaar mededeling
    }
    mysql_free_result($res2);
}
mysql_free_result($res);

Maar dan met mysqli dus :p.
 
Racoon smasher

racoon smasher

29/05/2015 15:35:21
Quote Anchor link
Klopt daar heb je een heel goed punt. De manier die je nu aangeeft was ook de manier hiervoor. Deze ga ik dus weer toepassen.

Heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.