while loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 11:55:33
Quote Anchor link
Ik ben momenteel bezig met het ophalen van afbeeldingen die bij een sieraad horen, maar ik loop ergens tegen aan. Alles wordt weergegeven behalve de afbeeldingen die in de whileloop worden geladen. Aangezien ik eerder op de pagina al $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect); heb neergezet weet ik zo gauw niet wat er in de while loop moet komen om die te laten werken.

Is er iemand die de oplossing weet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
    include "include/header.php";

    if(isset($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];
    }

    
    $querySelect = mysql_query("SELECT     tbl_jewelry.j_id,
                                        tbl_jewelry.j_name,
                                        tbl_jewelry.j_price,
                                        tbl_jewelry.j_information,
                                        tbl_jewelryphotos.jp_id,
                                        tbl_jewelryphotos.jp_location,
                                        tbl_jewelryphotos.j_id
                                 FROM   tbl_jewelry
                                 JOIN    tbl_jewelryphotos ON tbl_jewelryphotos.j_id = tbl_jewelry.j_id
                                WHERE    tbl_jewelry.j_id = '$id'"
);
    $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect);
?>


<div class="Wrapper">
    <h1>Sieraad</h1>
    <div class="buttons">
        <a href="add_photos.php?id=<?php echo $queryFetch['j_id'] ?>" class="greyBtn">Foto's toevoegen</a>
    </div>

    <table>
        <tr>
            <th>Naam</th>
            <td><?php echo $queryFetch['j_name'];?></td>
        </tr>
        <tr>
            <th>Prijs</th>
            <td><?php echo $queryFetch['j_price'];?></td>
        </tr>
        <tr>
            <th>Informatie</th>
            <td><?php echo $queryFetch['j_information'];?></td>
        </tr>
    </table><br />

    <?php
        $numrows
= mysql_num_rows($queryFetch);
        echo "<table><tr><th>Foto's</th></tr>";
        if ($numrows > 0) {
            while ()
            {

                echo "<tr>";
                echo "<td><img src='".$queryFetch['jp_location']."'></td>";
                echo "<td><a href='delete_order.php?id=".$queryFetch['jp_id']."' onclick=\"return confirm('Weet je zeker dat je deze afbeelding wilt verwijderen?');\"><img src='UI/images/delete.png'></a></td>";
                echo "</tr>";
            }
        }

        else
        {
            echo "<tr><td colspan='2'>Geen data</td></tr>";
        }

        echo "</table>";
    ?>

</div>

<?php
    include "include/footer.php";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:21:42
 
Johan K

Johan K

28/05/2015 12:03:43
Quote Anchor link
Wat heel handig is om te weten hier, is wat de bron vermeling zegt over wat er uit word geprint.
Als je dan de URL klikt is de link die je hem hier geeft dan wel de juiste?
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 12:07:39
Quote Anchor link
Wat bedoel je daarmee?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/05/2015 20:19:27
Quote Anchor link
Als ik naar je query kijk dan lijkt het alsof je de data van één jewelry-item ophaalt in combinatie met mogelijk bijbehorende jewelry-foto's.

Wanneer je de eerste keer mysql_fetch_array() aanroept haal je één resultaat op. Dit zal in de meeste gevallen de jewelry-data + de data van de eerste foto zijn.

Als je vervolgens met een while-loop de rest van de records ophaalt sla je mogelijk de eerste foto over.

Je zit dus met deze ene query een beetje in een vreemde spagaat als je dit vervolgens in je layout wil verwerken. Of je moet ook je tabel met sieraad-data in de while-loop opnemen en deze alleen afdrukken als je het eerste record ophaalt maar dat lijkt mij een beetje suf. Je zou je kunnen afvragen of de performance-winst die het uitvoeren van 1 query opweegt tegen de code-structuur waarin je dit moet vatten.

Ik kan mij zo voorstellen dat alle sieraden foto's hebben, maar is dit ook gegarandeerd? Een veiliger strategie zou misschien een LEFT JOIN zijn, of je zou kunnen overwegen om het ophalen van de sieraad-data en de bijbehorende foto's te splitsen (jaja, dit is een extra query... separation of concerns okay).

Als je de foto's apart ophaalt dan haal je elke stap van je while-loop een query-resultaat op waarbij je tegelijkertijd controleert of je ook nog op-te-halen-query-resultaten hebt op de gebruikelijke manier.

Query voor tonen van sieraad info:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ... FROM tbl_jewelry WHERE j_id = <id>
Dit levert 0 of 1 resultaat op.

Query voor tonen van bijbehorende foto's:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ... FROM tbl_jewelryphotos WHERE j_id = <id>
Dit levert 0 of meer resultaten op waar je doorheen zult moeten lo(o)pen.
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 20:25:58
Quote Anchor link
Deze hulp komt van pas. Ik heb het nu inderdaad opgelost met 2 query's, maar dit vind ik zelf niet zo netjes. Als ik met die left join werk, moet ik dan nog rekening houden met andere dingen?

EDIT: geprobeerd, maar hij geeft dan geen data weer
Gewijzigd op 28/05/2015 20:29:53 door racoon smasher
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/05/2015 22:09:03
Quote Anchor link
Sommige mensen vinden meerdere queries een doodzonde als je alles in één query kan frotten... de leesbaarheid van het geheel even buiten beschouwing latend. Ik ga als het even kan altijd voor eenvoud en leesbaarheid, tenzij de performance in het gedrang komt omdat queries zwaar zijn. Dit soort queries zijn niet wereldschokkend maar elke query is er een, dat is waar.

Algemene vorm JOIN query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$res
= mysql_query('... je join query ...');
$first = true; // geeft aan of we met de eerste resultaatrij bezig zijn

// haal de resultaten op

while ($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
    if ($first) {
        // dit is de eerste rij, druk hier sieraad details af (zitten in $row)
        // ...

        // start hier(na) eventueel ook een tabel of container voor je foto's
        // ...


        $first = false; // voor volgende resultaatrijen wordt dit blok overgeslagen
    }
    // druk hier je foto-data af (zitten ook in $row)
    // ...

} // while

// geef resultaat vrij

mysql_free_result($res);
?>

Voor een aparte query voor enkel foto's maak je een while-loop zoals hierboven minus het $first-if-blok.

Advies: ga MySQLi of PDO gebruiken in plaats van mysql_-functies als je nieuwe code schrijft.
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 22:16:46
Quote Anchor link
Als goed is snap ik je uitleg en zal het vanavond of morgen nog toepassen en kijken of het lukt.

Verder weet ik dat het belangrijk is te verdiepen in vernieuwde technologie, maar aangezien ik wil overstappen naar het maken van websites met ASPX.NET en C#.NET heb ik hier niet echt behoefte aan.

Heel erg bedankt en ik laat hier nog van me horen of het gelukt is of niet.

Toevoeging op 29/05/2015 14:58:03:

Aangezien alles in 1 query zit zal ik altijd een melding krijgen dat ik 1 row heb en dus kan ik niet aangeven bij de afbeeldingen dat er geen data is met behulp van $numrows > 0

Moet ik dan toch 1 query erbij doen of is hier een andere oplossing voor?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 15:11:38
Quote Anchor link
Racoon smasher op 28/05/2015 22:16:46:
Aangezien alles in 1 query zit zal ik altijd een melding krijgen dat ik 1 row heb en dus kan ik niet aangeven bij de afbeeldingen dat er geen data is met behulp van $numrows > 0

Moet ik dan toch 1 query erbij doen of is hier een andere oplossing voor?

Hm? Die JOIN kan er toch voor zorgen dat je meerdere resultaatrijen hebt? Maar -zoals eerder aangegeven- als het niet gegarandeerd is dat elk sieraad een of meer foto's heeft is het misschien verstandiger om er een aparte query van te maken (of een LEFT JOIN te gebruiken). Maar je noemt dus nu alweer een reden waarom het dus handiger zou zijn om het sieraad en (eventueel) bijbehorende foto's apart te behandelen.
 
Racoon smasher

racoon smasher

29/05/2015 15:13:19
Quote Anchor link
Nouja ik heb het nu zo opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    if(isset($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];
    }

    $res = mysql_query("SELECT     tbl_jewelry.j_id,
                                tbl_jewelry.j_name,
                                tbl_jewelry.j_price,
                                tbl_jewelry.j_information,
                                tbl_jewelry.so_id,
                                tbl_jewelryphotos.jp_id,
                                tbl_jewelryphotos.jp_location,
                                tbl_sort.so_id,
                                tbl_sort.so_name
                         FROM   tbl_jewelry
                         JOIN   tbl_sort ON tbl_sort.so_id = tbl_jewelry.so_id
                    LEFT JOIN   tbl_jewelryphotos ON tbl_jewelryphotos.j_id = tbl_jewelry.j_id
                        WHERE    tbl_jewelry.j_id = '$id'"
);
    $cw = mysql_query("SELECT tbl_jewelryphotos.jp_id FROM tbl_jewelryphotos WHERE tbl_jewelryphotos.j_id = '$id'");
    $ns = mysql_num_rows($cw);
    $first = true;
    
    while ($queryFetch = mysql_fetch_assoc($res)) {
        if ($first) {
            echo "<table>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['j_name'] . "</td></tr>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['j_price'] . "</td></tr>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['j_information'] . "</td></tr>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['so_name'] . "</td></tr>";
            echo "</table><br />";
            echo "<table><tr><th>Foto's</th><th>Verwijderen</th></tr>";
            $numrows = mysql_num_rows($res);
            $first = false;
        }

        if ($ns > 0) {
            echo "<tr>";
            echo "<td><img src='".$queryFetch['jp_location']."'></td>";
            echo "<td><a href='delete_photo.php?jpid=".$queryFetch['jp_id']."&id=".$queryFetch['j_id']."' onclick=\"return confirm('Weet je zeker dat je deze afbeelding wilt verwijderen?');\"><img src='UI/images/delete.png'></a></td>";
            echo "</tr>";
        }
else {
            echo "<tr><td colspan='2'>Geen data</td></tr>";
        }
    }

    echo "</table>";
    
    mysql_free_result($res);
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 15:21:32
Quote Anchor link
Uhm, dat is een beetje een vreemde constructie, je eerste query geeft ook eigenlijk te vaak teveel informatie terug? Als je dit nu eens herstructureert?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
$res = <je query voor het opvragen van sieraad info>; // levert 1 resultaat
if (mysql_num_rows($res) == 1) {
    $row = mysql_fetch_assoc($res);
    // druk hier sieraad info af mbv $row

    // haal fotos op
    $res2 = <je query voor het opvragen van foto-data bij sieraad $id>; // levert 0 of meer resultaten
    if (mysql_num_rows($res2) > 0) {
        while ($row2 = mysql_fetch_assoc($res2)) {
            // druk foto data af mbv $row2
        }
    } else {
        // geen foto's beschikbaar mededeling
    }
    mysql_free_result($res2);
}
mysql_free_result($res);

Maar dan met mysqli dus :p.
 
Racoon smasher

racoon smasher

29/05/2015 15:35:21
Quote Anchor link
Klopt daar heb je een heel goed punt. De manier die je nu aangeeft was ook de manier hiervoor. Deze ga ik dus weer toepassen.

Heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.