while met 2 conditions!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Avontuur

Chris Avontuur

31/07/2009 18:07:00
Quote Anchor link
Ik wil een while lus met de volgende 2 condities gebruiken:
(Ik heb dit nodig om te voorkomen dat ik een record koppel aan zich zelf of aan een onderliggend record (direct of indirect gekoppeld aan zichzelf.)
De eerste var_dum() geeft: bool(true)
Maar de tweede lijkt ie over te slaan dus hij springt meteen over de lus heen!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
var_dump($check != 0 && $check != $from);
while ($check != 0 && $check != $from) {
    var_dump($from,$check);
    .........

    $check = .....; #Geef nieuwe waarde!
}
if ($check == 0) {
    echo "OK";
}
else {
    echo "NIET OK";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris Avontuur
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:04:22
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2009 18:33:00
Quote Anchor link
Wat zit er in $check en $from?

Dit is geen vergelijking maar een toekenning:
if ($check = 0) {
 
Chris Avontuur

Chris Avontuur

31/07/2009 18:52:00
Quote Anchor link
@ SanThe: Klopt tik foutje! In mijn code staat het gelukkig wel goed. (Hier ook even aangepast!)

In essentie is het natuurlijk wel een test: Het test of het mogelijk is $check de waarde 0 te geven.... (Maar die test is een beetje onzinnig!)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris Avontuur
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2009 18:55:00
Quote Anchor link
Edit: Tuurlijk kan je zo een while() maken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$check
    = 100;
$from    = 7;
while ($check != 0 && $check != $from)
{

    $check = rand(-10, 10);
    echo $check . '<br />';
}

if ($check == 0)
{

    echo "OK";
}

else
{
    echo "NIET OK";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Chris Avontuur

Chris Avontuur

31/07/2009 19:10:00
Quote Anchor link
Probleem opgelost, foutje bij het aanmaken van een object waardoor check een "verkeerde" nieuwe waarde kreeg. Wel vreemd... Ik had namelijk 1 keer de output van de 2e var_dump moeten krijgen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.