While opdelen in groepen van 5 results

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frits Winters

Frits Winters

24/01/2011 17:06:17
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

while($rows=mysql_fetch_array($result)){ etc... haalt bij mij veeeeeel rows uit een tabel in mijn database en bouwt deze op in een <td>.

Nou wil ik graag nadat hij er 5 heeft "gelooped" een stukje html er tussen plempen waarna hij weer verder gaat. Dus een soort pagination maar dan op 1 pagina. Ben ik nog duidelijk?

misschien zo:

ID Naam
1 Jan
2 Piet
3 Koos
4 Willem
5 Joris

code/html ertussen en dan verder

6 Els
7 Diederik
8 bert
9 Frits
10 Remco

code/html ertussen en dan verder etc..

iemand een iede?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:15:42
 
Dashti webdeveloper

Dashti webdeveloper

24/01/2011 17:12:35
Quote Anchor link
Er zijn aantal oplossing, hier een:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$teller
= 0;

while() {

  if ($teller == 5)
  {

     // html code
     $teller = 0;
  }
else {
     $teller++;
  }
}

?>
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

24/01/2011 17:34:36
Quote Anchor link
Je kun ook in je query een limiet bouwen van 5. Op phpacademy hebben ze volgensmij zoiets?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

24/01/2011 17:49:36
Quote Anchor link
@ocirina - dat is gewoon onlogisch, dan moet je voor elk stukje een nieuwe query maken.
 
Frits Winters

Frits Winters

25/01/2011 08:04:43
Quote Anchor link
Super! dit is precies wat ik zocht :) thanks Dashti Salar :) de rest natuurlijk ook.
 
Pim -

Pim -

25/01/2011 10:07:27
Quote Anchor link
Zo kan het ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$teller
= 0;

while() {

  if ($teller % 5 == 0)
  {

     // html code

  }
  $teller++;
  
}

?>
Gewijzigd op 25/01/2011 10:08:16 door Pim -
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

25/01/2011 11:30:15
Quote Anchor link
Pim, dat is op dit moment niet handig, want dit betekent dat hij op 0 zelf ook een stukje html doet, en ik denk dat dat nu juist niet moet
 
Frits Winters

Frits Winters

25/01/2011 11:32:30
Quote Anchor link
In dit geval moet hij op 0 inderdaad niets doen maar het is wel handig om te weten.
 
Thijs Damen

Thijs Damen

25/01/2011 11:33:14
Quote Anchor link
Thomas, dat is een simpele && er in bouwen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($teller % 5 == 0 && $teller != 0) {
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2011 11:39:04
Quote Anchor link
Gewoon starten met $teller = 1.
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

25/01/2011 17:47:56
Quote Anchor link
bij $teller = 1; doet hij het de eerste keer na 4 keer,

en met dat simpel toe te voegen stukje:
if ($teller % 5 == 0 && $teller != 0) {
dan kun je net zo goed

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
  if ($teller == 5)
  {

     // html code
     $teller = 0;
  }
else {
     $teller++;
  }

?>

gebruiken, bijna even lang :P
that was my point :P
 
Yea Rupie

Yea Rupie

25/01/2011 18:28:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($teller++ == 6){
$teller = 0
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.