Land bepalen via coordinaten in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berta Pappens

Berta Pappens

08/12/2021 16:37:56
Quote Anchor link
Ik heb een KLM(POI) bestand met 19.000 coordinaten erin.
Ik kan dit bestand uitlezen via een php progje .

Maar ik heb hulp nodig bij het volgende :

Weet iemand hoe ik het land kan bepalen door de coordinaten die in het bestand staan.
Het is de bedoeling dat ik de coordinaten lees en daarna het land ga opslaan.

Het is niet de bedoeling om dit stuk voor stuk in google maps te doen.


Zijn hier programmers die weten hoe je dit kan doen.

Alvast bedankt
Gewijzigd op 08/12/2021 17:01:12 door Berta Pappens
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:15:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/12/2021 16:56:42
Quote Anchor link
Je kan de Google Locations API gebruiken. In een ver verleden heb ik die ook zelf gebruikt.

Verder heb ik ook een vraag:
Kan je een duidelijke titel aan je topic meegeven die jouw probleem of vraagstelling omschrijft? Alvast bedankt.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

08/12/2021 17:00:34
Quote Anchor link
Kan ik mijn titel nog wijzigen ?

heb je daar nog een voorbeeld van hoe die API aanspreekbaar is.


Toevoeging op 08/12/2021 17:04:59:

Ariën

Blijkbaar is die google locations API niet gratis.?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/12/2021 17:05:10
Quote Anchor link
Je zou een werelddatabase kunnen downloaden.
Deze bijvoorbeeld :

https://github.com/cristiroma/countries

En dan met een query het land kunnen opvragen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM country WHERE latitude = '23.684994' AND longitude = '90.356331';


Waarbij je dan voor de getallen een variable gebruikt.

Toevoeging op 08/12/2021 17:07:36:

Oh kijk,

https://www.google.com/search?q=google+api+to+get+country+name
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/12/2021 17:08:26
 
Berta Pappens

Berta Pappens

08/12/2021 18:06:24
Quote Anchor link
Ariën
Uw link is ook te betalen.

Adptive Solution

Met dit kan ik geen land bepalen via coordinaten , bijvoorbeeld voor belgie zit er 1 coordinaat in de database.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/12/2021 18:23:12
Quote Anchor link
Hoeveel coordinaten moet Belgie dan hebben.

Dit zit in mijn database

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
20    BE    50.503887    4.469936    Belgium


Da’s GF39+HX3 Frasnes-lez-Gosselies, België

Je zou kunnen zoeken binnen een bereik van de coordinaten. Kleiner dan, groter dan.

Probeer iets te verzinnen.

Toevoeging op 08/12/2021 18:27:17:

Zoiets

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT *
FROM `countries`
WHERE `latitude` LIKE '50.%' AND `longitude` LIKE '4.%'
LIMIT 50
 
Berta Pappens

Berta Pappens

08/12/2021 18:29:53
Quote Anchor link
belgie heeft zeer veel coordinaten...
vb 51.26667,3.08333 enz...

toch bedankt, maar daarmee kan ik niks doen.
een database per land met de kleinste en grootste latitude en ook kleinste en grootste longtitude
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/12/2021 19:09:45
 
Berta Pappens

Berta Pappens

08/12/2021 19:15:02
Quote Anchor link
Heren,

hartelijk bedankt allemaal, maar ik heb de oplossing gevonden via OpenCage.
Deze geven via API 2500 per dag gratis.
Heb de test gedaan via php en dit lukt perfect.

Nogmaals mijn dank aan allen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.