wie kan me helpen met query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Baarr

Baarr

03/04/2007 11:59:00
Quote Anchor link
Wie kan me helpen met de volgende query opbouwen.

Ik heb een tabel met onder andere de kolommen location en date_modified.
Het gaat om een tabel met 100 duizenden records.

Ik wil eigenlijk een distinct op de location (ongeveer 30 verschillende locations zijn er) en dan van elke locatie de laatste date_modified.

Location is een char(3) en date_modified is een datetime.

Zoals je wel begrijpt doe ik dit het liefst in 1 query.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:07:54
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 12:07:00
Quote Anchor link
Waarom staat location niet in een aparte tabel? Nu heb je dezelfde waarde tig-keer opgeslagen, wat volkomen zinloos is.
 
Baarr

Baarr

03/04/2007 12:09:00
Quote Anchor link
Ja Frank, dat weet ik ook wel, ik heb het niet gemaakt ... ik weet hoe het wel moet ..

Maar denk even constructief mee aan een oplossing, want of er nou een id staat of een tekst van 3 letters, de query moet er toch komen.
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 12:22:00
Quote Anchor link
Het is een lapmiddel, met integers werkt de query sneller en heb je geen GROUP BY nodig, maar het werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  location,
  MAX(date_modified) AS last_ date_modified
FROM
  tabelnaam
GROUP BY
  (location)
 
Baarr

Baarr

03/04/2007 12:32:00
Quote Anchor link
Thanks Frank, ik zat verkeerd te denken en te orderen op date_modified, maar dat werkt natuulijk niet !
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 12:37:00
Quote Anchor link
Klopt. Jij wilt van de groep 'lokatie' een bepaalde eigenschap (meest recente datum) opvragen. Dan is MAX() dé oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.