Wie kan mijn code controleren en eventueel aanpassen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Erik Kottier

Erik Kottier

18/06/2019 12:32:33
Quote Anchor link
Ben geen ster in HTML maar heb wel een stukje code geprobeerd te maken.
Deze word verzonden in een nieuwsbrief met phplist.

De uitvoer lijkt mij goed echter als ik hem door een online checker haal staat hij vol met fouten.

Wie kan of wil hem voor mij controleren? het zijn in totaal 24 regels.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:58:01
 
Jan R

Jan R

18/06/2019 13:18:10
Quote Anchor link
Gewoon hier posten. Wel uw code tussen "vierkante open haak"code"vierkante sluit haak" en "vierkante open haak"/code"vierkante sluit haak" plaatsen maar dan wel zonder de spaties tussen de 4kante haken.

Je kan je code ook zelf controleren via w3.org
https://validator.w3.org/

Jan

Een minuut vroeger dan thomas:) We overlapen in tijd
Gewijzigd op 18/06/2019 13:20:27 door Jan R
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/06/2019 13:19:18
Quote Anchor link
Als het 24 regels zijn kun je die hier ook rustig plaatsen tussen [code]...[/code] tags.

Validators leggen meestal de vinger precies op de zere plek met heel duidelijke berichtgeving over wat er niet klopt, dus je zou deze ook kunnen gebruiken om zelf uit te vogelen wat er misgaat.

Het klinkt alsof het interpreteren van de meldingen een obstakel vormt, maar de enige manier om dit te leren is door dit zelf te proberen te doorgronden. De hints die worden gegeven zijn meestal van de vorm "ik had hier een komma verwacht", of "hier staat een komma die ik niet had verwacht". De remedie lijkt mij dan duidelijk. Na de aanpassingen kun je de HTML-snippet opnieuw door de validator halen, en hopelijk levert dat dan minder fouten op.
 
Erik Kottier

Erik Kottier

18/06/2019 23:45:12
Quote Anchor link
Dit is wat ik heb :

bedankt voor de hulp alvast!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<style type="text/css">p, td
{
    font-family: Arial;
    font-size: 16px;
}
</style>
<div style="width: 995px; margin-left: auto; margin-right: auto;padding: 5px;background-color: #010C44;color: white;font-family: Arial;font-size: 16px;">
<p align="center"><a href="http://www.americantukkerday.nl"><img alt="Logo American Tukkerday" border="0" src="http://www.activate.nl/picture_library/logo-nieuwsbrief.jpg" /></a></p>

<p>[CONTENT]</p>

<p>Met vriendelijke groet,</p>

<p>Erik Kottier<br />
Voorzitter Stichting American Tukkerday<br />
<a href="mailto:[email protected]" style="color: red; text-decoration: none;">[email protected]</a><br />
+XXXXXXXXXXX<br />
<a href="http://www.americantukkerday.nl/" style="color: red; text-decoration: none;">www.Americantukkerday.nl</a><br />
<img p="Facebook logo" /><a a="" href="http://www.facebook.com/americantukkerday"><img alt="Facebook logo" src="http://www.activate.nl/picture_library/likefacebookATDk.jpg" /> </a></p>

<p><a href="http://www.activate.nl/uitschrijven.php?l=[listencoded]&amp;e=[emailencoded]#notrack#">Indien u geen mail meer van de van American Tukkerday wilt ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven</a><small><em>.</em></small></p>
</div>

<p>&nbsp;</p>


<!doctype html>
<meta charset=utf-8>
<html>
<body>
 <div align="center">      
<a href="http://www.americantukkerday.nl"><img src="http://www.activate.nl/picture_library/Tukkerday2014.jpg"<img p="Tukkerday flyer" /> </a>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 19/06/2019 00:06:20 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2019 00:07:53
Quote Anchor link
Je hebt HTML boven je <!doctype html> geplaatst, wat niet hoort. Alle visuele inhoud hoort in de body-sectie te staan, en je style hoort in je head-sectie.
 
Erik Kottier

Erik Kottier

19/06/2019 00:11:06
Quote Anchor link
Dank je Arien voor de aanpassing.

De eerste regel hoort dus te beginnen met <!doctype html> ?

Groeten,

Erik.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2019 00:12:21
 
Erik Kottier

Erik Kottier

19/06/2019 00:17:02
Quote Anchor link
Dank je... ik krijg echter nog 25 errors via https://validator.w3.org

Ik weet er echt veel te weinig van....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2019 00:19:45
Quote Anchor link
Wat voor errors zijn het? Heb je een links naar de site?
 
Erik Kottier

Erik Kottier

19/06/2019 00:22:02
Quote Anchor link
Link is https://validator.w3.org hier heb ik het op ingevuld?
Maar ik denk niet dat je dat bedoeld?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2019 00:25:16
Quote Anchor link
Ik kan moeilijk een site valideren zonder de URL van die site die je wilt valideren ;-)
De code die je eerst plaatste was sowieso al fout, dus ik ben benieuwd wat je nu hebt.

Je kan gewoon de URL uit je browser hier plakken van de W3 validator op het moment dat je jouw URL daar invult. net zoals example.org:
https://validator.w3.org/nu/?doc=http%3A%2F%2Fwww.example.org%2F
Gewijzigd op 19/06/2019 00:28:03 door - Ariën -
 
Erik Kottier

Erik Kottier

19/06/2019 00:27:29
Quote Anchor link
Haha het is dus geen site maar een HTML nieuwsbrief die verstuurd moet gaan worden met de bovenstaande code.
Die heb ik ingevoerd in https://validator.w3.org en krijg dan de 25 fouten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2019 00:28:24
Quote Anchor link
Ah, op die manier. Laat die code die je nu hebt dan eens zien?
 
Erik Kottier

Erik Kottier

19/06/2019 00:29:39
Quote Anchor link
Hallo Arien,

Dat is dus bovenstaande code!

met nu als eerste regel <!doctype html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2019 00:32:51
Quote Anchor link
Heb je die link van 19/06/2019 00:12:21 al gelezen? Want alleen die doctype plaatsen, terwijl je die al halverwege hebt staan, dat gaat niet werken. Je HTML-document moet wel logisch opgebouwd zijn, net zoals je een huis bouwt. Je kan immers ook geen twee vloeren op elkaar storten. Of aan het behangen beginnen als de muren niet gebouwd zijn.
Gewijzigd op 19/06/2019 00:33:15 door - Ariën -
 
Erik Kottier

Erik Kottier

19/06/2019 00:35:12
Quote Anchor link
Dank je.

Ik heb hem bekeken maar kom er niet echt verder mee

Zoals gezegd weet ik er echt te weinig van, dit wat ik jaaaren geleden op de MTS gehad heb maar het fijne lukt me helaas niet...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2019 00:42:56
Quote Anchor link
Lees het eens rustig door. Ik kan niet de indruk wekken dat je in drie minuten al meteen de tutorial gelezen hebt. Neem rustig de tijd, want er staan precies uitgelegd hoe alles werkt. Begin anders eens bij de basis van HTML: https://www.w3schools.com/html/. Dan zie je direct hoe de opbouw in elkaar steekt.

Een HTML-document moet je goed op kunnen bouwen, en weten hoe je die indeelt. Een huis kan je ook niet zomaar even opbouwen, omdat het anders in elkaar dondert. ;-)
De structuur wordt echt wel op de genoemde URL's uitgelegd hoor.
Gewijzigd op 19/06/2019 00:56:34 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

19/06/2019 04:18:00
Quote Anchor link
Hier een beetje opgekuiste versie :)
Je hebt hier nog 1 fout maar dat zijn punten welke je moet vervangen door juiste gegevens.

Jan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<!doctype html>
<html lang="nl">
    <head>
        <title>e-mail</title>
        <meta charset=utf-8>
        <style>
            p, td
            {
                font-family: Arial;
                font-size: 16px;
            }
            .c {
                text-align:center
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div class="c">
            <div style="width: 995px; margin-left: auto; margin-right: auto;padding: 5px;background-color: #010C44;color: white;font-family: Arial;font-size: 16px;">
                <p class="c"><a href="http://www.americantukkerday.nl"><img alt="Logo American Tukkerday" src="http://www.activate.nl/picture_library/logo-nieuwsbrief.jpg" /></a></p>

                <p>[CONTENT]</p>

                <p>Met vriendelijke groet,</p>

                <p>Erik Kottier<br />
                Voorzitter Stichting American Tukkerday<br />
                <a href="mailto:[email protected]" style="color: red; text-decoration: none;">[email protected]</a><br />
                +XXXXXXXXXXX<br />
                <a href="http://www.americantukkerday.nl/" style="color: red; text-decoration: none;">www.Americantukkerday.nl</a><br />
                <a href="http://www.facebook.com/americantukkerday"><img alt="Facebook logo" src="http://www.activate.nl/picture_library/likefacebookATDk.jpg" /> </a></p>

                <p><a href="http://www.activate.nl/uitschrijven.php?l=[listencoded]&amp;e=[emailencoded]#notrack#">Indien u geen mail meer van de van American Tukkerday wilt ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven.</a></p>
            </div>
      
            <a href="http://www.americantukkerday.nl">
                <img src="http://www.activate.nl/picture_library/Tukkerday2014.jpg" alt="Hier moet iets staan over je foto">
            </a>
        </div>
    </body>
</html>


Toevoeging op 19/06/2019 04:19:06:

Eigenlijk moet al je inline-style nog in de style tags komen
Gewijzigd op 19/06/2019 09:27:15 door Jan R
 
Erik Kottier

Erik Kottier

19/06/2019 08:27:05
Quote Anchor link
Hallo Arien,

Bedankt om me op de goede weg te zetten, ik heb vannacht idd niet de hele tutorial doorgelezen en uitgeprobeerd.

Om dit allemaal weer te beheersen en mijn kennis weer op te frissen ben ik zeker meer tijd nodig als 3 minuten.

Groeten,

Erik

Toevoeging op 19/06/2019 09:00:07:

Jan R heb je een PB gestuurd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2019 09:18:04
Quote Anchor link
Het ging ook meer om de structuur ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/06/2019 16:48:23
Quote Anchor link
Crash Course HTML.

HTML is opgebouwd uit zogenaamde tags, een voorgeschreven lijst elementen die tussen <hoekige haken> staan. Deze opmaak zorgt in een daarvoor bestemd programma (een webbrowser of equivalent) voor visuele transformaties. Zo kun je tabellen maken met de <table> tag, en afbeeldingen weergeven met de <img> tag.

Sommige HTML-elementen hebben ook een sluitingstag, aangeduid met een slash (/). Tussen deze tags zet je dan de inhoud waar de werking van het tag-paar op toegepast wordt, bijvoorbeeld <u>deze tekst is onderstreept</u>.

Tags hebben een type ter identificatie, dit is de naam die direct volgt nadat je een tag opent. Zo staat de "u" in het vorige voorbeeld voor underline, onderstreping. Wat dat betreft is de naamgeving van tags redelijk intuïtief.

Tags hebben mogelijk extra (optionele) attributen en waarden (in paren) om extra instellingen te definiëren. De toegestane attributen en waarden hangen af van het type tag.

Tags kun je "nesten" ofwel stapelen. Hierbij zijn er restricties ten aanzien van de tags die je in een andere tag mag/kunt zetten. Alle tags moeten in ieder geval binnen de <html> tag (en vervolgens <head> of <body>) vallen, anders ben je naast de pot aan het piesen :). Vergelijk het met LEGO bouwstenen, niet alle stukjes passen op elkaar/zijn voor elkaar bedoeld, je moet deze op de juiste manier aan elkaar klikken.

Een heel simpel, en misschien wat gedateerd, naslagwerk is de HTML 4 Reference (Guide). Hierin staan alle, of in ieder geval een hele hoop, bouwstenen van HTML.

Deze site heeft ook een simpel naslagwerk voor Cascading Style Sheets (CSS), die de verdere opmaak van HTML verzorgen.

En vervolgens zou je eens naar w3schools kunnen kijken, zoals @Ariën hierboven aanhaalt.

Dan zijn er natuurlijk nog een oneindig aantal voorbeelden online. Druk in een browser op een willekeurige website simpelweg op Ctrl-U en dan kun je de (HTML) broncode bekijken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.