wie kan voor mij een scripje maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mito leukens

mito leukens

18/05/2013 09:28:31
Quote Anchor link
Hallo,
ik heb zelf een script gemaakt maar die werkt niet
ik heb een simple scripje nodig waar je adwertentie kan plaatsen met een foto erbij, de advertentie word geactiveerd na email verificatie.
bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:54:16
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

18/05/2013 09:39:41
Quote Anchor link
Niemand gaat volgens mij "zomaar" een script voor je maken , je vraagt bijna om een complete website en geeft veel te weinig informatie. Je zou beter je eigen code kunnen posten wat je al geprobeerd hebt en dan kunnen we je mischien helpen het op te lossen.

Mvg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2013 09:40:19
Quote Anchor link
Wat werkt er niet aan je script? Kan je daar wat meer over vertellen? Iets als max. 20 regels aan relevante code zijn ook zeker welkom.
Gewijzigd op 18/05/2013 09:41:16 door - Ariën -
 
Mito leukens

mito leukens

18/05/2013 11:03:18
Quote Anchor link
IK had al mijn script geplaats wel onder andere topic
hier nogmaals

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
#header {
background-color: #64B1FF;
height: 30px;
width: auto;
}
#body {
background-color: #C93;
width: 1280px;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
}
#contenetlef {
background-color: #FFF;
float: left;
height: 800px;
width: 150px;
}
#contentright {
background-color: #FFF;
height: 800px;
width: 100px;
float: right;
}
#contentcenter {
background-color: #FFF;
height: 800px;
width: 1000px;
float: left;
margin-left: 10px;
font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif;
font-size: 14px;
color: #000;
border-bottom-width: 2px;
border-bottom-color: #CCC;
}
</style>
</head>

<body>
<div id="header">Content for id "header" Goes Here</div>
<div id="body">
<div id="contenetlef">Content for id "contenetlef" Goes Here</div>
<div id="contentcenter">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script

<?php
    // Connect to database server
    mysql_connect("myho", "u133490726_gos", "v") or die (mysql_error ());

    // Select database
    mysql_select_db("uomes") or die(mysql_error());

    // SQL query
    $query = "SELECT * FROM elma WHERE braeburn ='1'";
if ($query_run = mysql_query($query)){

while ($query_row = mysql_fetch_assoc($query_run)){


$title =  $query_row['title'];
$braeburn =  $query_row['braeburn'];
$country =   $query_row['country'];
$city =      $query_row['city'];
$company=    $query_row['company'];    
$tel =       $query_row['tel'];
$fax=        $query_row['fax'];
$email=      $query_row['email'];    
$comment =   $query_row['comment'];


$photo =     $query_row['photo'];//dit heb ik ook erbijgedaan maar niks//


 echo $title. "<br/>".'PICTURE' .$country. "<p>" .$city. "<p>". $company."<p>" . $tel. $fax. $email. $comment."<br/><hr />

<p/>
"
;


 }
 

}
else{
echo mysql_error();
}


?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
/* some processing to get appropriate image id from DB and store in variable $imgId happens here, then... */
?>


<img src='/image.php/id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo (int) $imgId;?>
' alt='' />
</div>

<div id="contentright">Content for id "contentright" Goes Here</div>
</div>

</body>
</html>

wat niet werkt is dat er geen fotos van adverteerdes te zien zijn
wat wel werkt is de rest van gegevens uit de tabel
mvg
Mito


Code-tags toegevoegd om de boel beter leesbaar te maken. Pas deze in het vervolg zelf toe, en houd de code ook relevant en compact.
[/modedit]
Gewijzigd op 18/05/2013 20:33:13 door mito leukens
 
Wouter J

Wouter J

18/05/2013 11:19:27
Quote Anchor link
1) Haal lijnnummers halverwege de code weg
2) Plaats relevante code. Aar zei max. 20 regels
3) Gebruik [code] tags
4) Waar denk jij dat de fout zit?
5) Wat heb je gedaan om dat op te lossen?
 
Mito leukens

mito leukens

18/05/2013 11:27:37
Quote Anchor link
heren bedankt voor de reacties
ik ben zelf de weg kwijt want dit was meer kijken naar tutorials ne knippen plakken werk.
het is een beetje gelukt dus opvragen/en displayen van data uit db is gelukt tot dat er foto regel erbij kwam.
daarna weet ik het niet meer.
ik denk dat een nieuw script moet gemaakt worden --een voorbeeld misschien van ieamand
mvg
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/05/2013 14:06:05
Quote Anchor link
Zelfde vraag staat in http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/help-script-nodig-display-foto-uit-folder-werkt-niet-/90743/1/#650552

Ook in de code hierboven staan, mogelijk, gegevens van database. Zou die niet op een openbare plek publiceren...
 
Mito leukens

mito leukens

18/05/2013 14:12:21
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 18/05/2013 14:06:05:
Zelfde vraag staat in http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/help-script-nodig-display-foto-uit-folder-werkt-niet-/90743/1/#650552

Ook in de code hierboven staan, mogelijk, gegevens van database. Zou die niet op een openbare plek publiceren...
oke
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2013 19:56:10
Quote Anchor link
Waarom een nieuw script als je zelf al zegt dat er iets niet werkt? Ga je ook een nieuw huis maken als je deur niet meer goed sluit?

We willen je best wel graag helpen, maar vermeld dan waarop je vast loopt, wat er volgens jouw fout gaat en waar de fout (ongeveer) zit.
 
Mito leukens

mito leukens

18/05/2013 20:28:12
Quote Anchor link
wat ik niet kan krijgen is dat fotos/image ook te zien zijn
1-data word opgehald en weergegeven,
2-fotos worden geupload in de folder images
3-foto worden niet weergegeven.

ik denk niet dat ik een goede GET_PHP voor fotos kan maken
- mijn vraag is hoe kan ik zn commando maken om fotos op te halen en voor de adverteerde te zetten,dus
(id=1 is foto1) - (hier komt advertentie text)
(id=2 is foto2) - (hier komt advertentie text)
(id=99 is foto99) - (hier komt advertentie text)
zo iets dus text lukt maar foto nope



bedankt voor de reacties maar ik heb nog niks kunnen maken
mvg
ps obelix ik heb niet de juiste gegevens boven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2013 20:31:53
Quote Anchor link
Moet je die foto niet tonen IN de whileloop?
 
Mito leukens

mito leukens

18/05/2013 20:35:37
Quote Anchor link
- Aar - op 18/05/2013 20:31:53:
Moet je die foto niet tonen IN de whileloop?


misschien maar ik weet niet hoe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
while{?}
echo''; /zoiets misschien//
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2013 20:43:40
Quote Anchor link
Die foto's die je geupload hebt hebben de bestandsnamen die te herleiden zijn naar de ID's?

Dan kan je toch dit doen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<img src="'.$query_row['ID'].'.jpg" title="Foto" alt="Foto" />';
Gewijzigd op 18/05/2013 20:44:12 door - Ariën -
 
Mito leukens

mito leukens

18/05/2013 20:49:42
Quote Anchor link
ga ik nu proberen

Toevoeging op 18/05/2013 21:03:05:

ik heb 3 rijen toegevoegd en nu krijg ik allen maar text(Foto)te zien en geen plaatjes.

if ($query_run = mysql_query($query)){

while ($query_row = mysql_fetch_assoc($query_run)){

$id = $query_row['id'];//dit heb ik erbij gedaan//
$title = $query_row['title'];
$braeburn = $query_row['braeburn'];
$country = $query_row['country'];
$city = $query_row['city'];
$company= $query_row['company'];
$tel = $query_row['tel'];
$fax= $query_row['fax'];
$email= $query_row['email'];
$comment = $query_row['comment'];
$photo = $query_row['photo']['name'];

echo '<img src="'.$query_row['photo'].'.jpg" title="11.jpg" alt="Foto" />';//dit erbij//
echo $title. "<br/>".'PICTURE' .$country. "<p>" .$city. "<p>". $company."<p>" . $tel. $fax. $email. $comment. $photo."<br/><hr />

<p/>
";


}
echo '<img src="'.$query_row['id'].'.jpg" title="Foto" alt="Foto" />'; //en dit//

}else{
echo mysql_error();
}

?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php
 
Wouter J

Wouter J

18/05/2013 21:33:16
Quote Anchor link
een moderator:
Code-tags toegevoegd om de boel beter leesbaar te maken. Pas deze in het vervolg zelf toe, en houd de code ook relevant en compact.


ik:
3) Gebruik [code] tags
4) Waar denk jij dat de fout zit?
5) Wat heb je gedaan om dat op te lossen?
Gewijzigd op 18/05/2013 21:35:06 door Wouter J
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2013 21:35:18
Quote Anchor link
Wat zit er in .$query_row['photo']?
 
Mito leukens

mito leukens

19/05/2013 08:35:52
Quote Anchor link
- Aar - op 18/05/2013 21:35:18:
Wat zit er in .$query_row['photo']?


foto
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2013 11:18:10
Quote Anchor link
De foto's hadden toch de bestandsnaam van de id's? Gebruik die dan.
 
Mito leukens

mito leukens

19/05/2013 11:35:13
Quote Anchor link
- Aar - op 19/05/2013 11:18:10:
De foto's hadden toch de bestandsnaam van de id's? Gebruik die dan.


misschien wil jij een voorbeeldje maken hoe dat moet een klein scriptje of zo
mvg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2013 13:13:12
Quote Anchor link
Een kwestie van even logisch nadenken.... ;-)
$query_row['id'] ,ervanuitgaande dat het unieke ID-veld ook id heet.
 
Erwin H

Erwin H

19/05/2013 13:20:45
Quote Anchor link
Mito leukens op 18/05/2013 20:49:42:
$photo = $query_row['photo']['name'];

Dit kan nooit. Uit een database kolom komen geen arrays en de rij die je uit je database krijgt zal dus nooit een multidimensionele array zijn.
Gewijzigd op 19/05/2013 13:21:13 door Erwin H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.