wijzigen en verwijderen lukt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Reshad F

Reshad F

20/12/2011 14:59:12
Quote Anchor link
hallo beste mensen ik loop wederom tegen een klein probleem aan.

ik moet via een admin panel menu;s kunnen wijzigen en/of verwijderen maar dit gaat niet helemaal goed kan iemand mij even een beetje op weg helpen misschien? hieronder wat ik heb als code.

de eerste php script is voor het toevoegen van nieuwe menu's en dit werkt, de 2de is voor het verwijderen en de 3de is voor het wijzigen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
  <div>menu wijzigen:<br/>
  
  <label>menu nummer:</label><input type="text" name="id" /><br/>
  <label>gerecht:</label><input type="text" name="titel" /><br/>
  <label>beschrijving:</label><textarea name="description" cols="21" rows=""></textarea><br/>
  <label>prijs:</label><input type="text" name="prijs" /><br/>
  
  <input type="submit" name="menu1" value="toevoegen"/>
  <input type="submit" name="menu2" value="verwijderen" />
  <input type="submit" name="menu3" value="wijzigen" />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
    
    include("connect.php");
    
    if (isset($_POST['menu1'])) {

$id = $_POST['id'];
    $titel = $_POST['titel'];
    $description = $_POST['description'];
    $prijs = $_POST['prijs'];
    

    
    /*$sql = mysql_query("SELECT * FROM menu WHERE id='$id' AND titel='$titel'") or die ("111 <br/>".mysql_error());
    
    if(mysql_num_rows($sql) > 0)*/
{
 
    $insert = mysql_query("INSERT INTO menu (id, titel, description, prijs) VALUES ('$id', '$titel', '$description', '$prijs')") or die ("222 <br/>".mysql_error());
    
 
     echo "menu toegevoegt!";
     
     }

    
     /*else {
        echo "reserverings id bestaat niet!";
     }*/

    
}
    
    ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
  
  include("connect.php");
  
  if (isset($_POST['menu2'])){
                    
    $nummer = $_POST['id'];
    $titel = $_POST['titel'];
    $description = $_POST['description'];
    $prijs = $_POST['prijs'];
    
    $sql = mysql_query("SELECT * FROM menu WHERE id='$id' AND titel='$titel'") or die ("112 <br/>".mysql_error());
    
    if(mysql_num_rows($sql) > 0){
    
    $delete = mysql_query("DELETE FROM menu WHERE id='$id'") or die ("444 <br/>".mysql_error());
    
    echo "menu verwijderd!";
    
    }

                    else {
                        
                        echo "controleer de invoer";
                        
                        }
                    
                    }

  ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
  
  include("connect.php");
  
  if (isset($_POST['menu3'])){
      
    $id = $_POST['id'];
    $titel = $_POST['titel'];
    $description = $_POST['description'];
    $prijs = $_POST['prijs'];
    
    $sql = mysql_query("SELECT * FROM menu WHERE id='$id'") or die ("update1132 <br/>".mysql_error());
    
    if(mysql_num_rows($sql) > 0){
        
        mysql_query("UPDATE menu SET titel='$titel' AND description='$description' AND prijs='$prijs' WHERE id='$id'") or die ("3232 <br/>".mysql_error());
        
        echo "menu gewijzigd!";
    }

        else {
            
            echo "controleer invoer!";
            
            }    
    }

      
  
  ?>

</div><hr/>
Gewijzigd op 20/12/2011 15:00:45 door Reshad F
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:02:29
 
Kitty N

kitty N

20/12/2011 15:03:26
Quote Anchor link
Kun je aangeven wat er niet helemaal goed gaat?
Waar loop je op vast?
 
Reshad F

Reshad F

20/12/2011 15:08:07
Quote Anchor link
nou als ik een menu wil wijzigen ( scriptje 3 ) dan zegt hij menu gewijzigt maar dan wordt de titel een 0 en de rest blijft ongewijzigd, de verwijder script waarmee hij dus een heel rij met het ingevoerde ID moet verwijderen lukt ook niet. hij zegt wel dat het verwijderd is maar er verandert niets. ( scriptje 2 )
 
Erwin H

Erwin H

20/12/2011 15:12:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $nummer
= $_POST['id'];
    $titel = $_POST['titel'];
    $description = $_POST['description'];
    $prijs = $_POST['prijs'];
    
    $sql = mysql_query("SELECT * FROM menu WHERE id='$id' AND titel='$titel'") or die ("112 <br/>".mysql_error());
?>

Zou het kunnen dat je $_POST['id'] aan $nummer toewijst, maar $id gebruikt in je query??
Gewijzigd op 20/12/2011 15:12:45 door Erwin H
 
Reshad F

Reshad F

20/12/2011 15:15:27
Quote Anchor link
heel stomm @erwin hihi dit werkt nu ook! , alleen het laatste dan nog het UPDATE gedeelte :(


Toevoeging op 20/12/2011 15:22:07:

oh yee het update gedeelte werkt ook, heel stomme fout gebruikte AND ipv een komma :$

UPDATE menu SET titel='$titel', description='$description', prijs='$prijs' WHERE id='$id' <---
 
Kitty N

kitty N

20/12/2011 15:25:46
Quote Anchor link
Kijk nog wel even naar SQL injection.

Verder zou ik variable ook buiten de quotes zetten, ook geen die gebruiken, maar een nette foutafhandeling.
Volgens mij moet het geen AND zijn maar ,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query('UPDATE menu SET titel = ' . $titel . ', description = ' . $description . ', prijs = ' . $prijs . ' WHERE id = ' . $id) or die ("3232 <br/>".mysql_error());
?>


EDIT: typo
Gewijzigd op 20/12/2011 15:26:06 door kitty N
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.