wildcard voor het zoekveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Hermes

Hans Hermes

18/08/2009 00:02:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb via het internet een query gevonden die automatisch een wildcard achter de zoekopdracht plaats.
Na een tig aantal pogingen om ook de wildcard voor de zoekopdracht te plaatsen is mislukt.
Ik bedoel hiermee dat ik een wildcard voor en achter de zoekopdracht wil hebben.
Misschien dat iemand mij verder op weg kan helpen.
Hier het script en alvast bedankt voor de reactie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$searchstring
= "$_GET[zoekveld] ";
$searchstring=str_replace(" ", '* ', $searchstring);
?>



Helaas de oplossing van Mark werkt niet.

Ik gebruik een fulltext search zodoende kan ik niet werken met % maar alleen met wildcards
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hans Hermes
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:44:24
 
- Mark -

- Mark -

18/08/2009 00:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    $searchstring
= $_GET['zoekveld'].'*';

?>
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

18/08/2009 18:30:00
Quote Anchor link
Kan je niet beter gewoon een % ervoor en een % erachter (zoals in mysql, waarvan ik uitga dat je dat gebruikt). Alleen moet je dan niet gebruiken:

Veldnaam = '%'.$_GET['zoekveld'].'%'

maar:

Veldnaam LIKE '%'.$_GET['zoekveld'].'%'

Dat zou moeten werken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.