Windows Exec .bat roept wel aan maar werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco van der Heijden

Remco van der Heijden

01/05/2013 14:55:12
Quote Anchor link
Beste Php'ers,

Ik probeer via php een bat file aan te roepen die een service moet stoppen/starten.

Ik roep dit aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo exec('C:/Scheduler system/bin/stop service.bat'); ?>


Output
Quote:
C:\inetpub\wwwroot>net stop "Timertask v1.0"


Het lijkt dat hij iets heeft gedaan maar de service wordt niet gestopt of gestart.
Handmatig werkt de .bat file wel.

Wie heeft hier een oplossing voor?
Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:10:43
 
Martijn Savelkouls

Martijn Savelkouls

26/02/2015 13:43:04
Quote Anchor link
Goedendag,
Remco, Heb je het al opgelost?

Hier loop ik ook met een zelfde soort probleem te stoeien.
Met php roep ik een bat file aan die een .exe start maar die doet vervolgens niets. Er volgt een timeout.
Enige hulp zou fijn zijn.
 
Ivo P

Ivo P

26/02/2015 14:03:52
Quote Anchor link
moet je toevallig ook nog rechten hebben om zo'n commando uit te voeren?

De user waaronder php draait, zou zo maar niet die rechten kunnen hebben, waarna zo'n commando niet uitgevoerd wordt.
 
Willem vp

Willem vp

26/02/2015 16:11:42
Quote Anchor link
Voor zover ik weet kun je een bat-file niet rechtstreeks uitvoeren met exec(). Je zult dat via cmd.exe moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
exec('c:/windows/system32/cmd.exe /c "C:/Scheduler system/bin/stop service.bat"');
 
Martijn Savelkouls

Martijn Savelkouls

02/03/2015 21:00:14
Quote Anchor link
Alle mogelijke varianten heb ik inmiddels wel geprobeerd. Ben bang dat het een rechten probleem is.
Gewijzigd op 03/03/2015 19:27:40 door Martijn Savelkouls
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.