windows popup als extra bevestiging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Dijkstra

mark Dijkstra

12/07/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Vaak krijg je bij software of website als je bv een bericht wilt deleten een extra popup(windowsstyel) venster om te vragen of je het wil bevestigen,iemand eenig idee hoe je dat doet? kan dat in php of is het javascript?


greetz
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:58:42
 
Bo az

Bo az

12/07/2007 23:08:00
Quote Anchor link
javascript, php kan niet, is serverside.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(confirm('Weet je het zeker?')){
    alert('ja');
}else{
    alert('nee');
}
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

12/07/2007 23:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="verwijder.html" onclick="return confirm('Weet u zeker dat u dit wilt verwijderen?')" title="Verwijder">Klik hier om het te verwijderen</a>


Indien men op annuleren klikt gebeurt er niks, indien men op OK klikt ga je naar verwijder.html.

Je kunt de tekst in de confirm() wijzigen, maar let erop dat je een \ plaatst voor een ' of een ", voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onclick="return confirm('Weet u zeker dat u \'afbeelding.png\' wilt verwijderen?')"


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onclick="return confirm('Weet u zeker dat u \"afbeelding.png\" wilt verwijderen?')"



Hopelijk is het duidelijk zo.

Edit:
Deze onclick kan ook op een button, indien je hem op een formulier wilt zetten, doe dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form method="post" action="verwerk.php" onsubmit="return confirm('Weet u zeker dat u dit formulier wilt verzenden?')">

Hier komt je formulier

<input type="submit" name="submit" value="Verzenden"/>
</form>


Waarom? Omdat je een formulier ook kunt verzenden door op Enter te drukken, daarom gebruik je hier een onsubmit. Voor andere dingen kun je gewoon onclick gebruiken.

Bijvoorbeeld op een wis button:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form method="post" action="verwerk.php">

Hier komt je formulier

<input type="submit" name="submit" value="Verzenden">

<input type="reset" name="reset" value="Wissen" onclick="return confirm('Weet u zeker dat u het formulier wilt wissen?');">
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries Louw Wolthuizen
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

12/07/2007 23:51:00
Quote Anchor link
om bijvoorbeeld iets te bevestigen...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(confirm('Weet je het zeker?')){
    window.open("http://url/del.php?delid=<?php echo $_GET['id']; ?>");
}else{
    return false;
}


Uiteraard moet je op del.php een DELETE query geven
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

13/07/2007 00:27:00
Quote Anchor link
@Jurgen:
Mijn methode is beter ;), en ik was eerder :p

Edit:

Het weergeven van de melding gebeurt trouwens met Javascript, voor het uitvoeren van een handeling (bijvoorbeeld het verwijderen) gebruik je meestal PHP.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries Louw Wolthuizen
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

13/07/2007 17:12:00
Quote Anchor link
thanks voor al de ideen :d ik heb nu de onsubmit="return confirm('Weet u zeker dat u dit formulier wilt verzenden?') gebruikt werkt perfect,dat ik hier zelf niet was op gekomen :D

greetz:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.