Windroos

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een weerwebsite die live hangt aan een weerstation. Ik zoek hierbij een windroos via de gd bibliotheek. Dus als ik de waarde 360 opgeef. dan gaat de wijzer naar het noorden... 180 zuid, etc..

ken iemand zo'n script?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:12:46
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

07/12/2008 14:27:00
Quote Anchor link
http://www.aditus.nu/jpgraph/windroses.php

JPGraph heeft ze, maar je kunt het ook redelijk eenvoudig zelf maken.
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar de sinus en cosinus functies om Radians te converteren naar een Vector.
Geen nood, er is een deg2rad functie in PHP.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 14:30:00
Quote Anchor link
@Arjan, ik gebruik al JPGraph, alleen dit zit in de pro-versie...

@Riemer, ik ben niet zo goed in gd etc...
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 14:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$X
= sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
$Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;
?>


Als je nu een lijntje tekent met de imageline() functie van $start_X en $start_Y naar $X en $Y, wijst deze naar de goeie richting ($degrees) met lengte $length met $start_X en $start_Y als begin posities.

Om er een functie van te maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
/*
 * $image = de image resource
 * $color = de kleur van de lijn
 * $degrees = de graden waar de lijn heen moet wijzen
 * $length = lengte van de lijn
 * $start_X en start_Y start positie van de lijn
 */

function windroos( $image, $color, $degrees, $length, $start_X, $start_Y)
{

    $X = sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
    $Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;

    imageline( $image, $start_X, $start_Y, $X, $Y, $color);
}

?>

Kunnen wat fouten in zitten aangezien het al weer een tijdje is dat ik met PHP heb gewerkt :P

edit: er waren wat foutjes dus...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 17:09:00
Quote Anchor link
en hoe voer je deze functie uit? zou je het ietsje verder willen uitwerken?
 
Yorick17

yorick17

07/12/2008 20:11:00
Quote Anchor link
waarom zo moeilijk iedereen? Je kunt toch gewoon 4 afbeeldingen maken en aan de hand van de data bepaal je welk plaatje je laat zien. De vier plaatjes hangen natuurlijk af van hoe gedetailleerd je de windroos wilt maken
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/12/2008 21:00:00
Quote Anchor link
@yorick, Hoeveel windrichting heb jij?
ik kom toch echt op minimaal 8, maar dit zou een veel nettere oplossing wezen, en opzich kan je ook een pijl op een plaatje zetten, en die dan om z'n as laten draaien, alleen weet ik niet hoe je in php een hoek meegeeft.
Dan kan je namelijk met een simpele formule de juiste windrichting laten zien.
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 21:12:00
Quote Anchor link
@Robin de Vries, ik ging er van uit dat je al enig verstand had van de GD library hoe je bijvoorbeeld een image kan maken en dergelijke.
Maar goed hier is een wat meer uitgebreider voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

//We maken hier een PNG file
header ("Content-type: image/png");

/*
 * $image = de image resource
 * $degrees = de graden waar de lijn heen moet wijzen
 * $length = lengte van de lijn
 * $start_X en start_Y start positie van de lijn
 * $color = de kleur van de lijn
 */

function windroos( $image, $degrees, $length, $start_X, $start_Y, $color)
{

    $X = sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
    $Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;

    imageline( $image, $start_X, $start_Y, $X, $Y, $color);
}


//Maak een image. de 50 en 50 zijn de hoogte en breedte van de image
$Image = imagecreatetruecolor( 50, 50);

//Achtergrond en voorgrond kleuren
$Background = imagecolorallocate( $Image, 255, 255, 255);
$Foreground = imagecolorallocate( $Image,   0,   0,   0);

//Vul de image met de achtergrond kleur
imagefill( $Image, 0, 0, $Background);

//Aanroep van de functie windroos
windroos( $Image, 50, 20, 25, 25, $Foreground); //We willen dat de functie kleurt op $Image, het is 50 graden gedraait, lengte is 10, de middenpunt is 25-25 en de kleur die de lijn moet hebben is $Foreground

//Dit laat het plaatje weergeven

ImagePNG( $Image);
ImageDestroy( $Image);

?>


Het is een apart php file die een PNG plaatje genereert. Je zou dan deze plaatje neer kunnen zetten in een ander document door de IMG tag te gebruiken zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="windroos.php" />

waar windroos.php de bovengenoemde php script is.

@yorick, denk eens een situatie in waarbij je een grote bereik wilt van richtingen en de lengte ook nog eens variabel kan zijn. Zal aardig wat plaatjes zijn. Verder, zo moeilijk is dit nou ook weer niet :)

@nico, in feite met die sin en cos functies van hierboven roteer ik de punt waar de lijn heen moet wijzen conform de aantal graden. Je zou het idd het bovenstaande kunnen uitbreiden om er een simpele pijl van te maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/12/2008 21:47:00
Quote Anchor link
ik heb ooit met python een snelheidsmeter gemaakt, maar daar word is de hoek automatisch al een parameter.
Recht naar boven is nul, links om is -0.1 tot -179.9 en rechts om is 0 tot 180
Dus toen heb ik eerst een tabel met bepaalde hoeken gemaakt, en de daarbij behorende snelheid,
Daarna even een grafiekje getekend, en aan de hand daarvan een formule opgesteld om de hoek te bepalen aan de hand van de ingevoerde snelheid, maar volgens mij gaat dat met php toch iets anders als ik dit zo zie =þ
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Dit is een beetje toegepaste S.O.S. Castoa (goniometrie).
Zover ik weet heeft PHP geen standaard functie om rotaties te maken, dus hier doe ik het handmatig.
Wat wij hier willen is de coördinaten(X,Y) van de eindpunt van een lijn die een bepaalde lengte heeft en een bepaalde hoek. De systeem die ik nu gebruik is dat 0 graden noord is, oost = 90 zuid = 180 en west = 270. Door de soscastoa trucjes toe te passen kunnen wij deze eindpunt bepalen en een lijn trekken tussen deze punt en de begin punt. de min in de "y = -cos" gedeelte is omdat er een ander coördinaat stelsel is in plaatjes, waarbij 0 boven is en hoogte-1 = de onderkant terwijl het andersom is wat je waarschijnlijk is geleerd bij wiskunde lessen.
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

08/12/2008 08:54:00
Quote Anchor link
Zoiets:
Voorbeeld
Laatste image: hier werd een q meegegeven van 360. (te groot)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
if (isset($_GET['q']) && is_numeric($_GET['q'])){
    $ana_value =$_GET['q'];
    if($ana_value>=0 && $ana_value<=359){
        header("Content-type: image/jpg");
        $bgImg = imageCreateFromJpeg("images/wind.jpg");      
        $black_alpha=imagecolorallocatealpha($bgImg, 0,0,0,30);
        $red = imagecolorallocatealpha($bgImg, 255, 0,0,20);
        
        $p= (($ana_value-90)*2);

        $x1 = round((cos(($p-20) * 3.14/360)*20)+165,0);  // punt 1 voor polygon
        $y1 = round((sin(($p-20) * 3.14/360)*20)+162,0);
        
        $x2 = round((cos(($p+20) * 3.14/360)*20)+165,0);  // punt 2 voor polygon
        $y2 = round((sin(($p+20) * 3.14/360)*20)+162,0);
        
        $x3 = round((cos($p * 3.14/360)*150)+165,0);         // punt 3 voor polygon
        $y3 = round((sin($p * 3.14/360)*150)+162,0);

        //array maken voor berekende polygon punten
        $values = array(
                   $x1,  $y1,  // Point 1 (x, y)  //wijzer coordinaten
                   $x2,  $y2, // Point 2 (x, y)
                   $x3,  $y3,  // Point 3 (x, y)
                   );
        $values_shadow = array(
                   $x1+1,  $y1+1,  // Point 1 (x, y)  //schaduw voor wijzer
                   $x2+1,  $y2+1, // Point 2 (x, y)
                   $x3+1,  $y3+1,  // Point 3 (x, y)
                   );

        // een rode wijzer tekenen
        imagefilledpolygon($bgImg, $values_shadow, 3, $black_alpha); // schaduw tekenen
        imagefilledpolygon($bgImg, $values, 3, $red); // de wijzer tekenen
        
        //laat plaatje zien

        Imagejpeg($bgImg,"",100);

        //en destroy het weer
        imagedestroy($bgImg);
        }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luc Zontrop
 
Riemer

Riemer

08/12/2008 09:49:00
Quote Anchor link
@Tumbler, 2xPI radians/360 graden wordt het zelfde behandeld als 0 radians/0 graden in sinus cosinus functies.

Verder waarom deze code?: $p= (($ana_value-90)*2); door de sin en cos om te draaien en een - te zetten voor de cos bereik je hetzelfde. Het is de omgekeerde-T superscript functie als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar goed, misschien is het wat meer praktischer voor de topic starter ja.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robin de Vries

Robin de Vries

08/12/2008 12:36:00
Quote Anchor link
@Tumbler, ziet er netjes uit. Heb je ook de extra benodigde bestanden?
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

08/12/2008 16:32:00
Quote Anchor link
http://users.telenet.be/tumbler/windroos.zip

@ riemer: kben geen wiskundeknobbel :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luc Zontrop
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.