Windroos

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een weerwebsite die live hangt aan een weerstation. Ik zoek hierbij een windroos via de gd bibliotheek. Dus als ik de waarde 360 opgeef. dan gaat de wijzer naar het noorden... 180 zuid, etc..

ken iemand zo'n script?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:59:59
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

07/12/2008 14:27:00
Quote Anchor link
http://www.aditus.nu/jpgraph/windroses.php

JPGraph heeft ze, maar je kunt het ook redelijk eenvoudig zelf maken.
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar de sinus en cosinus functies om Radians te converteren naar een Vector.
Geen nood, er is een deg2rad functie in PHP.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 14:30:00
Quote Anchor link
@Arjan, ik gebruik al JPGraph, alleen dit zit in de pro-versie...

@Riemer, ik ben niet zo goed in gd etc...
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 14:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$X
= sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
$Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;
?>


Als je nu een lijntje tekent met de imageline() functie van $start_X en $start_Y naar $X en $Y, wijst deze naar de goeie richting ($degrees) met lengte $length met $start_X en $start_Y als begin posities.

Om er een functie van te maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
/*
 * $image = de image resource
 * $color = de kleur van de lijn
 * $degrees = de graden waar de lijn heen moet wijzen
 * $length = lengte van de lijn
 * $start_X en start_Y start positie van de lijn
 */

function windroos( $image, $color, $degrees, $length, $start_X, $start_Y)
{

    $X = sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
    $Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;

    imageline( $image, $start_X, $start_Y, $X, $Y, $color);
}

?>

Kunnen wat fouten in zitten aangezien het al weer een tijdje is dat ik met PHP heb gewerkt :P

edit: er waren wat foutjes dus...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 17:09:00
Quote Anchor link
en hoe voer je deze functie uit? zou je het ietsje verder willen uitwerken?
 
Yorick17

yorick17

07/12/2008 20:11:00
Quote Anchor link
waarom zo moeilijk iedereen? Je kunt toch gewoon 4 afbeeldingen maken en aan de hand van de data bepaal je welk plaatje je laat zien. De vier plaatjes hangen natuurlijk af van hoe gedetailleerd je de windroos wilt maken
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/12/2008 21:00:00
Quote Anchor link
@yorick, Hoeveel windrichting heb jij?
ik kom toch echt op minimaal 8, maar dit zou een veel nettere oplossing wezen, en opzich kan je ook een pijl op een plaatje zetten, en die dan om z'n as laten draaien, alleen weet ik niet hoe je in php een hoek meegeeft.
Dan kan je namelijk met een simpele formule de juiste windrichting laten zien.
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 21:12:00
Quote Anchor link
@Robin de Vries, ik ging er van uit dat je al enig verstand had van de GD library hoe je bijvoorbeeld een image kan maken en dergelijke.
Maar goed hier is een wat meer uitgebreider voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

//We maken hier een PNG file
header ("Content-type: image/png");

/*
 * $image = de image resource
 * $degrees = de graden waar de lijn heen moet wijzen
 * $length = lengte van de lijn
 * $start_X en start_Y start positie van de lijn
 * $color = de kleur van de lijn
 */

function windroos( $image, $degrees, $length, $start_X, $start_Y, $color)
{

    $X = sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
    $Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;

    imageline( $image, $start_X, $start_Y, $X, $Y, $color);
}


//Maak een image. de 50 en 50 zijn de hoogte en breedte van de image
$Image = imagecreatetruecolor( 50, 50);

//Achtergrond en voorgrond kleuren
$Background = imagecolorallocate( $Image, 255, 255, 255);
$Foreground = imagecolorallocate( $Image,   0,   0,   0);

//Vul de image met de achtergrond kleur
imagefill( $Image, 0, 0, $Background);

//Aanroep van de functie windroos
windroos( $Image, 50, 20, 25, 25, $Foreground); //We willen dat de functie kleurt op $Image, het is 50 graden gedraait, lengte is 10, de middenpunt is 25-25 en de kleur die de lijn moet hebben is $Foreground

//Dit laat het plaatje weergeven

ImagePNG( $Image);
ImageDestroy( $Image);

?>


Het is een apart php file die een PNG plaatje genereert. Je zou dan deze plaatje neer kunnen zetten in een ander document door de IMG tag te gebruiken zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="windroos.php" />

waar windroos.php de bovengenoemde php script is.

@yorick, denk eens een situatie in waarbij je een grote bereik wilt van richtingen en de lengte ook nog eens variabel kan zijn. Zal aardig wat plaatjes zijn. Verder, zo moeilijk is dit nou ook weer niet :)

@nico, in feite met die sin en cos functies van hierboven roteer ik de punt waar de lijn heen moet wijzen conform de aantal graden. Je zou het idd het bovenstaande kunnen uitbreiden om er een simpele pijl van te maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/12/2008 21:47:00
Quote Anchor link
ik heb ooit met python een snelheidsmeter gemaakt, maar daar word is de hoek automatisch al een parameter.
Recht naar boven is nul, links om is -0.1 tot -179.9 en rechts om is 0 tot 180
Dus toen heb ik eerst een tabel met bepaalde hoeken gemaakt, en de daarbij behorende snelheid,
Daarna even een grafiekje getekend, en aan de hand daarvan een formule opgesteld om de hoek te bepalen aan de hand van de ingevoerde snelheid, maar volgens mij gaat dat met php toch iets anders als ik dit zo zie =þ
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Dit is een beetje toegepaste S.O.S. Castoa (goniometrie).
Zover ik weet heeft PHP geen standaard functie om rotaties te maken, dus hier doe ik het handmatig.
Wat wij hier willen is de coördinaten(X,Y) van de eindpunt van een lijn die een bepaalde lengte heeft en een bepaalde hoek. De systeem die ik nu gebruik is dat 0 graden noord is, oost = 90 zuid = 180 en west = 270. Door de soscastoa trucjes toe te passen kunnen wij deze eindpunt bepalen en een lijn trekken tussen deze punt en de begin punt. de min in de "y = -cos" gedeelte is omdat er een ander coördinaat stelsel is in plaatjes, waarbij 0 boven is en hoogte-1 = de onderkant terwijl het andersom is wat je waarschijnlijk is geleerd bij wiskunde lessen.
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

08/12/2008 08:54:00
Quote Anchor link
Zoiets:
Voorbeeld
Laatste image: hier werd een q meegegeven van 360. (te groot)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
if (isset($_GET['q']) && is_numeric($_GET['q'])){
    $ana_value =$_GET['q'];
    if($ana_value>=0 && $ana_value<=359){
        header("Content-type: image/jpg");
        $bgImg = imageCreateFromJpeg("images/wind.jpg");      
        $black_alpha=imagecolorallocatealpha($bgImg, 0,0,0,30);
        $red = imagecolorallocatealpha($bgImg, 255, 0,0,20);
        
        $p= (($ana_value-90)*2);

        $x1 = round((cos(($p-20) * 3.14/360)*20)+165,0);  // punt 1 voor polygon
        $y1 = round((sin(($p-20) * 3.14/360)*20)+162,0);
        
        $x2 = round((cos(($p+20) * 3.14/360)*20)+165,0);  // punt 2 voor polygon
        $y2 = round((sin(($p+20) * 3.14/360)*20)+162,0);
        
        $x3 = round((cos($p * 3.14/360)*150)+165,0);         // punt 3 voor polygon
        $y3 = round((sin($p * 3.14/360)*150)+162,0);

        //array maken voor berekende polygon punten
        $values = array(
                   $x1,  $y1,  // Point 1 (x, y)  //wijzer coordinaten
                   $x2,  $y2, // Point 2 (x, y)
                   $x3,  $y3,  // Point 3 (x, y)
                   );
        $values_shadow = array(
                   $x1+1,  $y1+1,  // Point 1 (x, y)  //schaduw voor wijzer
                   $x2+1,  $y2+1, // Point 2 (x, y)
                   $x3+1,  $y3+1,  // Point 3 (x, y)
                   );

        // een rode wijzer tekenen
        imagefilledpolygon($bgImg, $values_shadow, 3, $black_alpha); // schaduw tekenen
        imagefilledpolygon($bgImg, $values, 3, $red); // de wijzer tekenen
        
        //laat plaatje zien

        Imagejpeg($bgImg,"",100);

        //en destroy het weer
        imagedestroy($bgImg);
        }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luc Zontrop
 
Riemer

Riemer

08/12/2008 09:49:00
Quote Anchor link
@Tumbler, 2xPI radians/360 graden wordt het zelfde behandeld als 0 radians/0 graden in sinus cosinus functies.

Verder waarom deze code?: $p= (($ana_value-90)*2); door de sin en cos om te draaien en een - te zetten voor de cos bereik je hetzelfde. Het is de omgekeerde-T superscript functie als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar goed, misschien is het wat meer praktischer voor de topic starter ja.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robin de Vries

Robin de Vries

08/12/2008 12:36:00
Quote Anchor link
@Tumbler, ziet er netjes uit. Heb je ook de extra benodigde bestanden?
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

08/12/2008 16:32:00
Quote Anchor link
http://users.telenet.be/tumbler/windroos.zip

@ riemer: kben geen wiskundeknobbel :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luc Zontrop
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.